Gastronomie českého středověku: Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali recenze

Gastronomie českého středověku: Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539000/bmid_gastronomie-ceskeho-stredoveku-co-lide-jedli-a-pili-jak.jpg 4 5 5

Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala velice důmyslnými recepty, jež využívaly luxusních surovin, které dnes znovu pracně objevujeme. Patří mezi ně například mandlové mléko, rýžová mouka, konopný olej, ale i exotická pozapomenutá koření, jež byla dříve žádanou součástí luxusnějších pokrmů, které si s pomocí této kuchařky můžete doma sami uvařit. Poodhalí vám mimo jiné také, co stálo za úspěchem středověkých kuchmistrů a jakým způsobem probíhaly bankety na nejprestižnějších panovnických dvorech. Kniha má velký počet nových (dosud nepublikovaných) receptů, velké množství skvělých fotografií, podrobnější výklad k tradičním surovinám a nové výsledky archeologických výzkumů, které upřesňují nebo dokonce mění naše představy o středověkém způsobu života. Nalezněte znovu fascinující chutě naší minulosti a pochutnejte si!... celý text

Autorovy další knížky

2015  80%Kuchyně pozdního středověku
2020  80%Móda a odívání v husitské době
2024  84%Gastronomie českého středověku: Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali