Již před řadou let začal autor v Praze organizovat kulinární exkurze. Jedna z prvních otázek, na kterou se totiž turisté po příchodu do Česka většinou ptali a ptají, je: Co je typické české jídlo? Jak se ukázalo, odpověď... více
Trochu jiná... Čokoláda 2009, Tobias Pehle
Objevte bohatý a fascinující svět čokolády - nejoblíbenější výrobky: od tradičních mléčných čokolád až k delikatesám z vyhlášených druhů kakaa, od známých tekutých čokolád až po neobvyklé pralinky - vše o čokoládě: dru... více
Kaviár 2004, Inga Saffron
Fascinující cesta za utajenými dějinami kaviáru. více
Semínkový detektiv: Odhalování tajných příběhů úžasné zeleniny 2024, Adam Alexander
Dobrodružství má tisíce podob a může se skrývat i v tak zdánlivě nezajímavé věcičce, jakou je obyčejné semínko. A přitom naše základní, každodenní potraviny, bez kterých by byl život každého z nás v ohrožení, se ocitly i... více