Diskuze (2)
Přidat příspěvek
12.08.2011
Práce a um pana Nodla je proslavenou legendou jíž se tleská dříve než je vysloveno jeho jméno. Takový obdiv příznivců bývá velice vzácný a u nositele Řádu svatého Vavřince a Ambrože bývá téměř pravidlem. Tleskají mu zkušení kuchaři a dlaně v rytmu aplausu se setkávají i u těch, kteří se teprve nedávno poprvé oblékli do kuchařského rondonu. Kudy pan Nodl prochází, všude zpozorní zrak všech přítomných a aniž někteří znají jeho kuchařskou odyseu, podvědomě cítí, že je míjí velká legenda.
8
Ladislav Nodl knihy
1981 | Studená kuchyně pro labužníky |
2007 | Velká domácí kuchařka |
2012 | Velká kniha vaření |
1988 | Speciality světových kuchyní |
2000 | Studená kuchyně 2 |
1983 | Vaříme ze zeleniny |
2000 | Studená kuchyně 1 |
2001 | Jak vám chutná ,Excelence? |
1998 | Saláty |
2002 | Kuchařka – Kapr na všední a sváteční stůl |
Štítky z knih
kuchařky zelenina grily, grilování drůbež saláty zvěřina studená kuchyně česká kuchyně maso konzervace a sterilace potravin
Nodl je 0x v oblíbených.
Jak zacit...byl jsem jeden z prvnich ucedniku u mistra Nodla v roce 1974 v Interhotelu Continental na studene kuchyni az do roku 1080, kdy jsem emigroval. Pan self kuchar Nodl byl absulutni spicka uz v te dobe v tehdejsim CSSR. Je mi lito ze jsem tehdy musil tak drasticky opustil moji vlast a tim definitive take prerusil moji kucharskou karieru....cest panu Mistru ceske gastronomie Ladislavu Nodlovi. Nesmim take zapomenout na dalsiho mistra sef kuchare pana Dostala, ktery tehdy vedl celou kuchini v InterContinentalu. Oba dva byli “Crème de la creme” v ceske gastronomii....AR