Síla přírodní fermentace hodnocení
Sandor Ellix Katz
![Síla přírodní fermentace Síla přírodní fermentace](https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455006/bmid_sila-prirodni-fermentace-vazane-vyd-XDv-455006.jpg?v=1602166847)
Objevte léčivou sílu fermentovaných potravin! Nové, vázané vydání oblíbené knihy, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin vás zavede do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla. Kniha Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku. Je první kuchařkou, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin – zavede vás do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla. Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu či šumivé víno). Díky jedinečnému stylu autora, který mísí historky a exkurze z celého světa, více než stovku receptů a úvahy o fermentaci coby nástroji společenské změny, je tato kniha jedním z nejúspěšnějších titulů o fermentovaných potravinách vůbec.... celý text
Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2020 , AlferiaOriginální název:
Wild fermentation, 2003
více info...
5 |
|
23 x |
4 |
|
7 x |
3 |
|
2 x |
2 |
|
2 x |
1 |
|
0 x |
|
0 x |
Hodnocení knihy Síla přírodní fermentace: 90 %
Počet hvězdičkových hodnocení: 34
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení v grafu nahoře, se všemi hodnotícími níže. Ti, jejichž hodnocení se zatím nezapočítává, mají za svou přezídvkou označení (n).
Autorovy další knížky
2015 | ![]() |
2021 | ![]() |
2021 | ![]() |
2021 | ![]() |