Síla přírodní fermentace podobné
Sandor Ellix Katz
Objevte léčivou sílu fermentovaných potravin! Nové, vázané vydání oblíbené knihy, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin vás zavede do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla. Kniha Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku. Je první kuchařkou, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin – zavede vás do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla. Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu či šumivé víno). Díky jedinečnému stylu autora, který mísí historky a exkurze z celého světa, více než stovku receptů a úvahy o fermentaci coby nástroji společenské změny, je tato kniha jedním z nejúspěšnějších titulů o fermentovaných potravinách vůbec.... celý text
Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2020 , AlferiaOriginální název:
Wild fermentation, 2003
více info...
Podobné knihy (2)
Posvátná a léčivá bylinná piva Stephen Harrod BuhnerPrastaré legendy vyprávějí jak se bohyně slitovala nad lidskými podmínkami života.Tak milovala své dcery, že jim sveřila do opatrování dar piva.Po celém světě se traduje představa, že se pivo objevilo na světě proto, aby... více
Stručná historie neřesti - Jak zlozvyky budovaly civilizace Robert Evans
Historie nikdy nebyla tak zábavná a opojná. Zbraně, ocel a bakterie udělali z nás, pradávných lovců a sběračů, moderního člověka, ale na chlastu, sexu, „dobrym matroši“ a sprosťárnách stojí naše civilizace. Robert Ev... více
Štítky knihy
vegetariánství kvašení, fermentace zdravá výživa
Autorovy další knížky
2015 | Síla přírodní fermentace - Jedinečná chuť a léčivá síla živých kultur |
2021 | Umění fermentace I |
2021 | Umění fermentace II |
2021 | Fermentace |