Síla přírodní fermentace (2020) | Databáze knih

Síla přírodní fermentace přehled

Síla přírodní fermentace
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455006/bmid_sila-prirodni-fermentace-vazane-vyd-XDv-455006.jpg 5 34 34

Objevte léčivou sílu fermentovaných potravin! Nové, vázané vydání oblíbené knihy, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin vás zavede do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla. Kniha Síla přírodní fermentace je oslavou přírodního bohatství, jehož chuti a prospěšných látek si lidstvo užívá po tisíce let a které se může stát součástí i vašeho jídelníčku. Je první kuchařkou, jež do hloubky prozkoumává kulinářské kouzlo kvašených potravin – zavede vás do jejich rozmanitého světa a nabídne jednoduché recepty na výživná, léčivá a lahodná jídla. Autor popisuje, jak na domácí výrobu kysaných mléčných produktů, představuje základní postupy na výrobu sýrů, věnuje se kváskovému pečivu, luštěninám či nastiňuje variabilitu přípravy kysaného zelí i jiné nakládané zeleniny. Mnohdy se během svého vyprávění pozastaví nad tradicemi nejrůznějších světových kultur. V knize nechybějí ani skutečně jednoduché techniky na domácí výrobu piva, vína i octa (spolu s recepty na cider, medovinu či šumivé víno). Díky jedinečnému stylu autora, který mísí historky a exkurze z celého světa, více než stovku receptů a úvahy o fermentaci coby nástroji společenské změny, je tato kniha jedním z nejúspěšnějších titulů o fermentovaných potravinách vůbec.... celý text

Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Alferia
Originální název:

Wild fermentation, 2003


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Síla přírodní fermentace. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (13)

Grana.Dina
02.10.2024 5 z 5

Skvělá knížka o tomto pár tisíc let starém způsobu zpracování potravin.
Ale i zde platí, všeho s mírou.

kopeceli
29.08.2022 5 z 5

Moc se mi líbí. Na úvod a mezi recepty poutavé čtení. Receptů je přehršel, všechny s reálnými ingrediencemi, jednoduché, srozumitelné. Tuhle knihu do knihobudky nedám ani zanic


Kryštofka
13.08.2021 5 z 5

Inspirativní. Během čtení jsem hodně experimentovala a zkoušela různé recepty, moje nadšení se ale postupem času někam vytratilo. Moje chyba. Kniha je krásně hravá a nedogmatická. Vždycky totiž něco vznikne a většinou je to jedlé.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Síla přírodní fermentace v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených39x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených2x
v Mé knihovně32x
v Chystám se číst42x
v Chci si koupit30x
v dalších seznamech4x