18LenkA12 18LenkA12 komentáře u knih

Tajemství abatyše z Assisi Tajemství abatyše z Assisi Vlastimil Vondruška

Kniha mě první dvě třetiny moc nebavila a spíš odrazovala od dočtení. V posledním třetině kniha pro mě dostala spád a nucení číst další a další stránky. Dobrodružství a napětí v poslední třetině bylo úžasné.

25.05.2023 4 z 5

Pečeť smrti Pečeť smrti Vlastimil Vondruška

Tenhle detektivní historický příběhem mě od pana Vondrušky bavil nejvíc z těch co jsem přečetla. Kniha byla plná napětí a drama a četla se jedním dechem.

14.05.2023 5 z 5

Eliho slib Eliho slib Ronald H. Balson

Autor opět nezkakmal a kniha byla čtivá. Celý příběh jsem prožívala s hlavními hrdiny. Jedná se o emotivní příběh, kdy je ukázáno jak je důležitá rodina a vaše víra, kterou má každý. Autorovi se povedlo i poukázat na to, že peníze dokážou hodně a díky nim největší lotři mají to nejlepší v životě. Knihu můžu jen doporučit.

02.05.2023 5 z 5

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Knihu jsme si vybrala, protože je od mé na oblíbené autorky, která opětovně nezklamala a čtenáře vtáhne do děje. Ačkoliv je kniha plná smutku, depresí a negativních emocí, jedná se o mistrné zpracování náročného tématu i dnešní doby. Kniha se čte jedním dechem a můžu ji jen doporučit.

25.04.2023 5 z 5

Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Autorka opět nezklamala a dej byl plný zvratů, lásky a štěstí. Tento příběh mi přišel nejvíc ze života, protože každý může zdědit absolutně cokoliv. Knihu můžu jen doporučit.

19.04.2023 5 z 5

Domek v Irsku Domek v Irsku Julie Caplin

Autorka opět nezklamala a kniha se četla jedním dechem. Jedná se o oddychovou romantiku. Líbilo se mi jak tam byli Irsko popsáno a taky to jak jsme mohla příběh prožívat s hlavní hrdinkou kvůli jejím schopnostem vařit.

03.04.2023 5 z 5

Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Další skvělá kniha ze série Romantických útěků. Díky této knize bych se jednou chtěla podívat do Japonska a navštívit jejich tradiční místa. Zachycení jednotlivých emocí pomocí fotek je úžasný a celkem inspirující. Knihu můžu jen doporučit.

24.03.2023 5 z 5

Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Další z romantických útěků do krásných oblastí Chorvatka. To jak autorka popisuje krajinné poklady dané země je naprosto geniální. Jedná se o oddychovku a můžu ji jen doporučit.

11.03.2023 5 z 5

Krev a kosti Krev a kosti Erin Hunter

Skvělé zakončení série Země odvážných. Jednotlivé části příběhu jsme prožívala s hlavními hrdiny. Je krásný číst o lidských vlastnostech, které jsou předány zvířatům. Díky tomuto dílu si čtenář uvědomí jak je důležité v životě mít přátele, na které se může spolehnout. Navíc autorka ukázala jak je důležité v životě věřit vlastním intuicím a řídit se nějakými pravidly. Celou sérii můžu jen doporučit.

04.03.2023 5 z 5

Spřádači snů Spřádači snů Barbara Erskine

Skvělý romanticko dobrodružný příběh, kdy se minulost prolíná s přítomností. Pomocí hlavních hrdinek v současné době je odvyprávěn příběh z dávných dob, který je plný lásky, oddanosti a dobrodružství. Každá strana nutí k pokračování ve čtení, protože čtenáře vtáhne do děje. Knihu můžu jen doporučit

10.02.2023 5 z 5

Síla dávných tajemství Síla dávných tajemství Sejal Badani

Tato kniha nás to svým příběhem seznamujeme s tradicemi v Indii. Poukazuje jak život si nelze naplánovat. Ač mě kniha na prvních stránkách moc nebavila k závěru jsem jen toužila otočit další a další stránky, abych se dozvěděla další pokračování vyprávěného příběhu. Jednotlivé přeskoky mezi postavami nebyly vůbec rušivé. Pro mě toto dílo je velmi čtivé a všem ho můžu jen doporučit.

17.01.2023 5 z 5

Kniha snů Kniha snů Nina George

Silný emoční příběh z pohledu tří hlavních hrdinů. Ani si neumím představit jak je těžké někoho najít a hned ho ztratit. Kniha se čte jedním dechem ač se dotýká těžkého tématu.

31.12.2022 5 z 5

Světlo v okně Světlo v okně Marion Kummerow

Kniha mě ze začátku míč nebavila, jelikož v ní nebyla pořádná akce. Pak se dějová linka a zápletka rozběhla na plný obrátky a nutila mě číst dál a dál bez přestávky. Každým otočením stránky jsem četla s větším napětím a příběh prožívala s hlavní hrdinkou. Můžu jen doporučit.

27.12.2022 5 z 5

Píseň zítřka Píseň zítřka Alice Peterson

Kniha inspirovaná skutečným životem jedné zpěvačky. Kniha se četla jedním dechem ačkoliv autorka nezvolila jednoduché téma. Knihu můžu doporučit.

18.12.2022 5 z 5

Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Při čtení tohoto dílu jsem hlavní hrdince trochu záviděla její možné dobrodružství v krásné islandské přírodě. Knihu můžu doporučit a pro dlouhé zimní večery je to ideální kniha.

03.12.2022 5 z 5

Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Krásný příběh ze švýcarských Alp. Čtenář zde najde napětí, stesk, lásku, ale i pochopení v těžkých životních situací. Knihu můžu doporučit.

16.11.2022 5 z 5

Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Třetí díl Romantických útěků nás zavede do romantické Paříže. Další oddychový díl, ve kterém je napětí, plno lásky a hledání sama sebe. Knihu můžu doporučit.

06.11.2022 5 z 5

Audience Audience Václav Havel

Absurdní drama s autobiografickými prvky (osobou spisovatele), kritizující postoj tehdejšího obyvatele daného režimu.

30.10.2022 2 z 5

Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Kniha byla oddechová a čtenář od začátku tuší jak to skončí, ale příjemně strávený čas nenáročnou četbou stojí za ten odpočinek. Prostředí bylo krásné popsané a jednotlivé zákusky originální. Jako oddychové čtení můžu doporučit

28.10.2022 5 z 5

Dámská volenka Dámská volenka Larissa Zageris

Kniha byla velice originálně pojatá a věřím tomu, že si knihu budu muset přečíst ještě jednou a třeba zažiji jiný příběh.

09.10.2022 3 z 5