1Cannis komentáře u knih
Přečtena několikrát, když mi chyběla energie. Asi jediná kniha u které jsem si mohl říci, že zfilmovaná neztratila nic ze svého kouzla. Poslechnuta i jako audiokniha.
Přečteno nesčetněkrát, vždy mi to vžene slzy do očí, když se nad určitými pasážemi zamyslím. Za mě 5 hvězdiček nestačí.
Zatím moje jediná kniha od autora. Co zbývá? Jít dál s jedinou myšlenkou, naděje umírá naposled. Za mě skvost.
Sledujete s napětím od prvopočátku až do konce. Série Harry Hole je skvělá, nejen v tomto díle.
Kdo neprožil v dětství spolu s hrdiny této knihy všechna jejich dobrodružství?
Coelho není čtení pro každého. Jedna z jeho nejlepších, co jsem četl.
Brutální, přesvědčivé, temné, to byla, je a vždy bude jakákoliv církev. I dnes je spousta hlupáků, kteří věří. Ale v co vlastně?
Budu se opakovat ale nemůžu jinak. Není to čtení pro každého. Coelho je prostě ve všech knihách svůj a každý jej nepochopí.
Po přečtení několika komentářů, už chápu, proč je tak vysoce hodnocená. Ale aby byla na prvním místě mezi nejlépe hodnocenými? To je fakt síla, jací primitivové se tady zúčastňují na hodnocení knih?!
Už jsem přečetl spoustu autorových knih, tuto již podruhé s delším časovým odstupem. Co mi fakt vadí, prakticky v každé knize této série si musíme přetrpět znovu a znovu popis Lincolna coby kvadruplegika. To už by si mohl autor odpustit. Jinak jsem celkem spokojený, někdy příliš překombinované.
Švejk je prostě klasika, vůbec netuším, kolikrát jsem se k ní vrátil. Mám Haška díky jeho psaní v oblibě. Nejen Švejk, napsal i spoustu povídek. Za mě jedinečné. Mám naposloucháno i jako audioknihu s panem Werichem.
Kniha přečtena ještě v době, kdy jsem četl zásadně od začátku do konce bez přerušení, až do nočních, někdy i ranních hodin.
Kristepane, co toto je za slátaninu? Přečetl jsem to jen proto, že je to krátké a součást čtenářské výzvy. To není ani průměr. Jak někdo v předešlém komentáři napsal. Sedl a za tři dny napsal. Taky to tomu odpovídá. Četl jsem od něj kdysi Dýku s hadem. A zřejmě toto bude poslední.
Dostala se mi do rukou čirou náhodou. Zkusil jsem, když je to tak populární. No nic moc. Takové čtení, které by mě možná oslovilo ve 12. Ale v té době už jsem četl od takových autorů, jako např Remarque, Hemingway...
Moje první kniha od autora, takže jsem čekal, jak to na mne zapůsobí. Je to čtivé i přes to prolínání minulosti se současností. Jsem docela zvědavý, jaká bude úroveň s další ze série Ostrov Lewis.
Od autora jsem dříve přečetl Žoldáky. Tato sbírka povídek patří mezi velmi zdařilé dílo. Každá má svoje kouzlo, napětí udržované až do konce. Rozhodně doporučuji.
Přečteno kdysi dávno, takže četbu nemohu hodnotit. Naposloucháno nyní jako audiokniha. Za ten přednes bohužel musím snížit známky.