1Cannis komentáře u knih
Moje první kniha od autora, takže jsem čekal, jak to na mne zapůsobí. Je to čtivé i přes to prolínání minulosti se současností. Jsem docela zvědavý, jaká bude úroveň s další ze série Ostrov Lewis.
Je to takový guláš s pěti ale čte se to celkem dobře. Od Bradburyho je určitě i kvalitnější psaní.
Od autora jsem dříve přečetl Žoldáky. Tato sbírka povídek patří mezi velmi zdařilé dílo. Každá má svoje kouzlo, napětí udržované až do konce. Rozhodně doporučuji.
Přečteno kdysi dávno, takže četbu nemohu hodnotit. Naposloucháno nyní jako audiokniha. Za ten přednes bohužel musím snížit známky.
Už jsem přečetl spoustu autorových knih, tuto již podruhé s delším časovým odstupem. Co mi fakt vadí, prakticky v každé knize této série si musíme přetrpět znovu a znovu popis Lincolna coby kvadruplegika. To už by si mohl autor odpustit. Jinak jsem celkem spokojený, někdy příliš překombinované.
Četl jsem kdysi dávno a teď se rozhodl zopakovat. Bohužel špatně načasováno. Mám politiky poslední dobou přespříliš a tak jsem knihu odložil nedočtenou. Tím nechci snižovat kvalitu, ta je u Deavera v naprosté většině jeho knih vysoká.
Brutální, přesvědčivé, temné, to byla, je a vždy bude jakákoliv církev. I dnes je spousta hlupáků, kteří věří. Ale v co vlastně?
Asi nejslabší Jeromeho dílko. Pár momentů, kdy jsem poznával jeho humor ale celkově opravdu slabší. Asi nejlepší část, kterou dala Jaruš7 jako spoiler, proto dávám 3 hvězdy.
Švejk je prostě klasika, vůbec netuším, kolikrát jsem se k ní vrátil. Mám Haška díky jeho psaní v oblibě. Nejen Švejk, napsal i spoustu povídek. Za mě jedinečné. Mám naposloucháno i jako audioknihu s panem Werichem.
Kristepane, co toto je za slátaninu? Přečetl jsem to jen proto, že je to krátké a součást čtenářské výzvy. To není ani průměr. Jak někdo v předešlém komentáři napsal. Sedl a za tři dny napsal. Taky to tomu odpovídá. Četl jsem od něj kdysi Dýku s hadem. A zřejmě toto bude poslední.
Zatím moje jediná kniha od autora. Co zbývá? Jít dál s jedinou myšlenkou, naděje umírá naposled. Za mě skvost.
Sledujete s napětím od prvopočátku až do konce. Série Harry Hole je skvělá, nejen v tomto díle.
Kdo neprožil v dětství spolu s hrdiny této knihy všechna jejich dobrodružství?
Přečteno nesčetněkrát, vždy mi to vžene slzy do očí, když se nad určitými pasážemi zamyslím. Za mě 5 hvězdiček nestačí.
Po přečtení několika komentářů, už chápu, proč je tak vysoce hodnocená. Ale aby byla na prvním místě mezi nejlépe hodnocenými? To je fakt síla, jací primitivové se tady zúčastňují na hodnocení knih?!
Ale jo, je to sice hoodně obsáhlé, nicméně jsem to dal až do konce. Mailer napsal lepší, např. Nazí a mrtví. Poslechnuto i jako audiokniha.
Kniha přečtena ještě v době, kdy jsem četl zásadně od začátku do konce bez přerušení, až do nočních, někdy i ranních hodin.