Aaloha Aaloha komentáře u knih

Jizva Jizva Danuta Chlupová

Čtivě napsané, dvě časové linie mám ráda. Román Životice je samozřejmě podrobněji napsán, ale i tak to bylo zajímavé pátrat po předcích.

20.01.2023 4 z 5

Zmizení Samanthy Shipleyové Zmizení Samanthy Shipleyové Joy Fielding

Tak tohle bylo napínavé od začátku až do konce. Přesně ta kniha, kvůli které jdete spát až pozdě v noci, protože musíte přečíst ještě jednu kapitolu a pak ještě a..... Pachatele jsem tipovala jako třetího v pořadí, ale z jiného důvodu. Pěkné to bylo.

01.08.2022 5 z 5

Pomněnkové matky Pomněnkové matky Lenka Chalupová

Po Kyselých třešních moje druhá kniha od LCH a opět super. Smutné čtení, propletené lidské osudy, náhody, rodinná tajemství, naděje.... A ten konec, ten jsem tedy nečekala.

24.04.2022 4 z 5

Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Kniha mě pobavila. Zasmála jsem se, něco nového jsem se dozvěděla, prostě odpočinkové čtení. Obdivuju Láďu, že se pouští na cesty sám. To bych nedala. A dostal mě ten konec, jak krásnou máme zemi.

05.10.2021 4 z 5

Utajená dcera Utajená dcera Kelly Rimmer

Tak tohle byl moc hezký a dojemný příběh plný emocí a lásky. Až neskutečné, že se něco takového dělo celkem nedávno

25.06.2021 5 z 5

Fotograf z Osvětimi Fotograf z Osvětimi Maurizio Onnis

Kniha z Osvětimi, kterou řadím k těm lepším. Neskutečný příběh, který se opravdu stal. Tentokrát z pohledu fotografa, který měl to štěstí, že přežil, měl to štěstí, že byl pro Němce použitelný a oni si ho "hýčkali". Byl pokorný, poslušný, ale zároveň se nenechal přemluvit a přejít na druhou stranu, pomáhal když mohl a ke konci se zapojil do odboje a riskoval tím svůj život. Díky němu se spousta fotografií zachovalo.

25.12.2020 4 z 5

Světlo mezi oceány Světlo mezi oceány M. L. Stedman

Hezký příběh i když ze začátku jsem se nemohla začíst, pak se to rozjelo. Někdy je těžké rozhodnout se, rozumem nebo srdcem? Knížka plná emocí, ke konci i slza ukápla.

04.06.2020 4 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Hodně silný příběh, krásně napsaná.

28.08.2017 5 z 5

Bílá Voda Bílá Voda Kateřina Tučková

Kniha je určitě hodně zajímavá, ale přijde mi až zbytečně zdlouhavá. Bavil mě příběh Leny a deník Tobi, ale některá ta hlášení ze spisů mě nebavily, stejně jako u Žitkovských bohyní. Ale celkově dobré, ani jsem netušila, jak moc se režim snažil zničit církev.

26.09.2024 4 z 5

Jelení vršek Jelení vršek Hana Marie Körnerová (p)

Historické romány čtu velice zřídka a díky ČV jsem zvolila tuto knihu. Četla se jednoduše, děj sice předvídatelný, ale nechybělo napětí a láska a celkově se mi kniha líbila.

04.09.2023 4 z 5

Vraní oko Vraní oko Michaela Klevisová

Napínavé, čtivé, děj plyne, žádná hluchá a zbytečná místa. A prostředí vesnice mě prostě baví.

04.08.2023 4 z 5

Válka se stromy Válka se stromy Jan Tománek

Ano, takové to tu bylo a pokud se necháme ovládat strachem, kterého politikové využijí proti nám a budou nám nařizovat nesmysly v náš prospěch, bude to tu zase. Tato kniha je smutné shrnutí doby doby covidové :-(

16.07.2023 5 z 5

Páté jablko Páté jablko Lenka Chalupová

Opět autorka nezklamala a napsala krásný příběh odehrávající se v nelehké době. Musela to být strašná beznaděj přijít ze dne na den o majetek a sloužit komunistům. Postavy byly výborně charakterizované, že jsem měla pocit, že je vlastně znám osobně. Škoda, že příběh nepokračoval až do 70. let.

08.02.2023 4 z 5

Graysonův slib Graysonův slib Mia Sheridan

Další krásný příběh od Mii plný emocí z prostředí vinice. Moc hezky se četlo, jen ke konci mě Grayson dost štval jak se litoval, že ho nikdy nikdo neměl rád. Ale dobře to dopadlo! Jak taky jinak

22.10.2021 5 z 5

Nabarvené ptáče Nabarvené ptáče Jerzy Kosiński

Knihu jsem si přečetla jen kvůli reklamě na film. Knihy z válku čtu ráda, ale toto je opravdu literární odpad. Autor se asi vyžívá ve zvrácenostech, týrání, znásilňování a zlu. Absolutně nevěrohodný příběh. Ničím mě kniha neobohatila, nechápu co se někomu na knize líbí. Ani není napsaná nějak napínavě.

14.01.2020

Vražedná temnota Vražedná temnota Lisa Regan

Jako vždy super detektivka, napínavé a tentokrát i trochu psycho. Josie a Noah jsou sympatická dvojka i v soukromém životě.

09.05.2024 5 z 5

Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Napínavé to bylo, krátké kapitoly nahrávají čtivosti a musíte číst dál a dál. Pachatel může být kdokoliv. Do poslední chvíle jsem nevěděla.

26.11.2023 4 z 5

Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Tak nějak nevím, jak knihu hodnotit. Asi jsem od ní čekala víc. Občas jsem se ztrácela v ději, postavy mi nebyly nijak sympatické, děj mě nevtáhl. Téma určitě zajímavé, ani jsem netušila, co se dělo v Brně po válce, na druhou stranu, jak se Němci chovali k Židům víme a že ani ti, co přežili koncentrační tábory neměli po válce snadný život. Knihu bych asi nedoporučila, takže dávám jen tři hvězdy.

27.08.2023 3 z 5

Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Poslední ze série, která mi chyběla přečíst, takže mám srovnání a určitě patří k těm lepším. Četla se snadno, děj nebyl přeslazený, postavy sympatické a je to prostě pozitivně naladěný příběh.

10.08.2023 5 z 5

Já jsem smrt Já jsem smrt Chris Carter

Dobré to bylo, napínavé to bylo, hnusné až na zvracení to bylo, jen to finále trochu uspěchané, čekala jsem ještě pořádný strach jak to celé skončí, ale žádné wow se nekonalo, škoda.

04.04.2023 4 z 5