Abikk

Jídlo miluju a Bourdaina jsem sledovala na jeho cestách po světě. Kniha byla do poloviny velmi čtivá a zajímavá, ale pak se to začalo opakovat. Mohla by být o nějaké pasáže kratší. Nejvíc mne zarazil kuchyňský žargón, jako by sešla banda imbecilů a bavili se na svůj účet. Hodně mě bavila kapitola z Japonska, protože je to můj sen a jejich kuchyni miluju. Nicméně si kniha zaslouží 3* a doufám, že se gastronomie posunula dál v chování a vyjadřování se mezi sebou :o)

Dobrý, zajímavý, zapletený a to rozuzlení .... spokojenost :o)

Jedním dechem poslechnuto. Strašné až obdivuhodné, tolik let v Číně musí poznamenat. Určitě si někdy poslechnu znova.

Velmi zajímavé poslouchání. Poslechnuto jedním dechem. I když vše nedopadlo happy endem, tak jsem se u knihy i pobavila :o) Hodně jsem se dozvěděla jak poskytnout první pomoc, co dělat a nedělat. Určitě doporučuji.

K poslechu Smrti v temnotách mne nalákalo přirovnání k Midsomeru. Bohužel nemohu souhlasit. Nepříliš záživné, rozvleklé a bez napětí. Opět jsem ráda, že jsem knihu získala díky klubu audiotéky a do dalšího dílu nejdu.

I druhý díl série byl zajímavý a napínavý. Postavy mi nejsou nesympatické. Díly jsou krátké a pěkně odsýpají, tak se asi rovnou pustím do třetího.

Příběh plný zvratů, který mne hezky ke konci oblbnul. Skočila jsem na to :o) Není to žádný poklad pokladů, ale bylo to tak trochu něco jiného, než na co jsem zvyklá.

Netřeba se více rozepisovat, vše tu bylo již napsáno. Silný a smutný příběh, který mohu určitě doporučit. Toto je první kniha od autorky. Koukám, že je plodná a doufám, že ostatní příběhy budou stejně dobré jako tento :o)

Napínavý thriller s neotřelým koncem. Kniha se mi moc líbila. Jen mě mrzí, že nemohu sérii poslouchat od prvního dílu. Po celkem nízkém hodnocení jsem mile překvapena a rovnou jdu na další díl :o)

(SPOILER) Celkem povedená detektivka. Díky krátkým kapitolám četba odsýpá. Konec za mne překvapivý, čekala jsem happy end :o)

Jednohubka na pár desítek minut. Za mne zbytečné, nedodělané s otevřeným koncem ...

Zajímavý příběh jedné rodiny v Afghánistánu. Nic překvapivého pro ty, co už nějaké takové knihy mají za sebou. Líbila se mi a určitě stojí za přečtení.
Pro zajímavost a k zamyšlení - výňatek z iLiteratura.cz:
"Když kniha v roce 2002 vyšla, vzbudila jednohlasné nadšení a ovace. Jediný z kritiků se nepozastavil nad otázkami, které si položí každý pozornější čtenář. Tyto otázky vzbudil až samotný knihkupec, občanským jménem Shah Muhammad Rais, když v roce 2003 přijel do Norska. Rais obvinil autorku, že v knize podala lživý obraz jeho rodiny a zneužila jeho pohostinnosti, a dokonce se rozhodl, že ji zažaluje. Když o několik měsíců později vyšel Knihkupec v Kábulu v afghánském překladu, Rais prohlásil, že život celé jeho rodiny je ohrožen, protože jisté pasáže knihy by v jeho rodné zemi mohly vyvolat pobouření a touhu po pomstě. Rais se proto rozhodl odjet do Norska, kde chtěl napsat svou verzi Knihkupce v Kábulu. V tomto záměru mu však zabránilo norské ministerstvo zahraničí, které mu neudělilo turistické vízum s odůvodněním, že by Rais zažádal v Norsku o azyl. Přístup norských úřadů vzbudil pobouření a poprvé se začalo spekulovat o pravdivosti knihy. V tomto bodě celá aféra kolem knihy prozatím končí, Raisovi nebylo opětovně uděleno vízum a záležitost utichla.
Vraťme se však k oněm sporným otázkám. Nejproblematičtějším aspektem knihy je postava samotné novinářky. Kromě předmluvy a závěru se Seierstadová zcela upozaďuje, nevyjadřuje své názory, ani dění nijak nekomentuje. Kniha ale přesto nepůsobí jako autentický záznam zážitků, přítomnost novinářky je citelným filtrem, přes který jsou všechny události vyprávěny. Tento filtr je však velmi neprůhledný. Kniha neukazuje jasně, zda se Seierstadová zapojila do chodu rodiny, či byla pouhým pozorovatelem. V předmluvě autorka sice píše, že žila a spala v jedné místnosti s ženami. Na druhou stranu je z textu patrné, že měla přístup i do světa mužů, kam je afghánským ženám vstup zakázán. V knize nenajdeme ani zmínku o tom, jak afghánské ženy Seierstadovou přijaly. Braly ji jako přítelkyni, nebo sokyni? Měly k ní důvěru? Měly vůbec důvod se jí svěřovat? Za stejně zásadní považuji otázku, jak Seierstadová s ženami i muži komunikovala. V textu se nikde nedozvíme, zda znala místní jazyk, nebo měla tlumočníka. Z tohoto důvodu je velmi těžké posoudit, do jaké míry jsou přímé řeči postav autentické."

Zcela se ztotožňuji s komentářem Hakate. Hodně zvláštní byl tento díl. Jestli se chtěl Weaver pokusit o něco jiného a překvapit, mne to nenadchlo. Alespoň nám konečně částečně přiblíží příběh Hayleyho.

Soulasím s 3* komentáři, že ač se to zdálo jako velmi slušná detektivka, tak bohužel tak nekončila. Neobjasněná témata budou objasněna snad v dalším díle, pokud nějaký bude. U prvních dílů nejsem moc kritická, každý se musí vypracovat, takže aspoň 3* si to zaslouží :o)

(SPOILER) Toto byla katastrofa. Do půlky jsem se vyloženě nudila, pak se mi to celkem začalo líbit, ale trvalo to asi tak dvě tři kapitoly. Strašně překombinované - byla to ona, ne byl to on, byla to ona, ne byl to on .... stále dokola, až mi to vlastně bylo jedno, kdo to byl. Klidně by jí mohl v Paříži požádat o ruku a mohlo to mít rychlý konec .... Herecké prostředí mě nudilo a jediný, kdo mi byl trochu sympatický, byl Patrick. Nevím, zda dám ještě autorovi šanci, přece jen "červených knih" mám v TBR spoustu. Za mne 2.5* za ten střed.

Neuvěřitelně silný a smutný příběh jedné rodiny, který bohužel je reálný. A ten konec .... uuufff, ale zároveň wow ....

Je to další z potrhlých příběhů Josefíny Divíškové a mnoho dalších lidí z jejího okolí. Těch osob na můj vkus bylo až přespříliš. Sérii poslouchám jako audio a baví mě podání Zdeňky Žádníkové Volencové. Na plný počet to není, ale pobavilo :o)

Skvěle napsaný román, u kterého mě upoutala v anotaci cesta do Santiaga de Compostela. Výborně popsané myšlenkové pochody hlavní hrdinky. Jen ten konec bych čekala uzavřený, protože na to celou knihu čekám .... jak to dopadne :o)

Má poslední šance Wallenderovi nevyšla. Mrzí mě to, ale ani u pátého dílu jsem se nemohla zaposlouchat. Nicméně jsem dala šanci seriálu, který je zmíněn v anotaci u prvního dílu a to mě hodně baví. Drsný, napínavý, to co od thrilleru ocekávám :o)