Abikk Abikk komentáře u knih

Buď jako řeka Buď jako řeka Shelley Read

Naprosto souzním s komentářem @soukroma. Lépe bych knihu nepopsala. Poslouchala jsem jako audio, krásně načtené, nicméně u mne tentokrát za 3*.

06.02.2024 3 z 5

Ukradené životy Ukradené životy Patricia Gibney

Moje druhé setkání s Lottie Parkerovou. No co k ní říct? Není mi vůbec sympatická a jako vyšetřovatelka trochu mimo vše regule. Ani doma to moc nezvládá. K příběhu dodám jen, že celkem odsýpal a zvratů bylo hodně. Jen nejsem úplně milovník obchodníků s lidským masem a orgány, takže jsem si to až tak neužila. Mám koupený třetí díl, tak dám ještě jednu šanci a uvidíme, zda se nakonec dostane mezi mé oblíbené série :o)

25.01.2024 2 z 5

Zkurvenej příběh Zkurvenej příběh Bernard Minier

Kniha nebyla špatná, konec byl za mě trochu moc překombinovaný, ale pod závěr bych se podepsala "mlýny melou pomalu, ale melou" :o) Celkově byl příběh moc dlouhý. Nicméně Servaz je Servaz!

12.01.2024 3 z 5

Všude kolem černý les Všude kolem černý les Ruth Ware (p)

O hvězdu lepší než Žena z kajuty č. 10, ale nijak na zadek posazující to opět není. Do půlky napínavé a svižné. Konec bych si představovala jinak, přesto celkem dobré čtení :o)

18.12.2023 3 z 5

Vetřelec Vetřelec Kristýna Trpková

(SPOILER) Když jsem se pouštěla do třetího dílu s Laurou a Adamem, vůbec jsem netušila, že je poslední. Mrzí mě to, protože jsem si je oblíbila a těšila bych se na další. Říká se, že v nejlepším by se mělo přestat, ale tady mi to přišlo předčasné. Zápletka mi sedla hlavně i v tom, že jsem do samého konce nic netušila. Souhlasím s tím, že chyb vyšetřovatelů bylo nespočet a proto to dopadlo, jak dopadlo. Jsem ráda, že v momentu dočtení jsem zjistila, že se můžu těšit na další knihu autorky.

08.11.2023 5 z 5

Muž bez minulosti Muž bez minulosti Tim Weaver

Zajímavý příběh o muži, který ztratil pamět. Místy mi to vyprávění přišlo zdlouhavé a opakování vět typu "nevím" a "něco je špatně" mi lezlo na nervy. Pasáže s nestůrou byly nudné. Nicméně mohu dooporučit :o)

28.06.2023 4 z 5

Inkoust Inkoust Alison Belsham

Skvělé poslouchání. Má to spád, výborný námět a napínavé až do samotného konce :o)

14.05.2023 5 z 5

Vážka Vážka Michel Bussi

Roky jsem měla tuto knihu ve "chci číst" a konečně jsem se k ní dostala. Tak trochu jiné vyprávění, než na jaké jsem zvyklá a o to víc jsem si ho užila. Místy jsem se trochu ztrácela, což se mi u audio poslechu občas stane, ale ani to nevadilo, protože konec byl nasprosto srozumitelný a neočekávaný :o)

15.07.2024 5 z 5

Dceřina kletba Dceřina kletba Tereza Bartošová

Výborná česká detektivka. Moc hezky se poslouchala. Trochu jsem kroutila očima nad linkou Tomáše a manželky, protože se to dalo vysvětlit bez těch brikulí :o)

18.06.2024 4 z 5

Kurátor Kurátor M. W. Craven

Napínavé od začátku do konce. Jen to rozuzlení mi trochu nesedlo. Dokázala bych si představit jiný závěr. Vzhledem k tomu, že mě držel napnout jak kšandy až do konce, tak za to, dávám jen o * méně :o)

11.05.2024 4 z 5

Sagittarius Sagittarius Václav Křivanec

Nečekala jsem příliš a dostala jsem hodně dobrou detektivku z prostředí Šumavy. Bavila mě a doporučuji :o)

24.02.2024 4 z 5

Má sestra je sériový vrah Má sestra je sériový vrah Oyinkan Braithwaite

Ještě, že to bylo tak krátké. Vůbec bych to nenazvala thrillerem. Za mne ztráta času. Naštěstí jsem knihu nemusela číst, přečetla mi jí Zuzana Kajnarová.

14.12.2023 1 z 5

Přiveď mě zpátky Přiveď mě zpátky B. A. Paris (p)

Čtivě napsaný psychothriller, který mne zpočátku strašně chytil. Ke konci už to ale bylo takové trápení. Konec byl šílený, rozuzlení překvapení, ale víc než na 3* to nemůžu ohodnotit. Ostatní knihy se mi hodně líbily, tak dám určitě ještě spisovatelce šanci.

14.11.2023 3 z 5

Andělská hra Andělská hra Carlos Ruiz Zafón

Andělská hra mě bavila o dost méně než Stín větru, takže pro mne to není "jednou Zafón, vždycky Zafón". Příběh nebyl špatný, ale tak trochu moc dlouhý a rozvláčný. Do první poloviny jsem se nemohla zaposlouchat, druhá byla celkem svižnější. Na další díl nespěchám :o)

31.10.2023 3 z 5

Pokrevní pouta Pokrevní pouta Angela Marsons

Tento díl mne nějak nebavil. Možná je to tím, že si již nepamatuji jak to s Alex bylo, možná tím, že vraždy na začátku šly do pozadí a pak i k zapomnění. Konec nabušený rozuzlením, ale nepřesvědčil mne k víc jak 3*. Výnamné plus mají krátké kapitoly. Další díl snad bude lepší, protože tuto sérii mám opravdu ráda :o)

27.08.2023 3 z 5

Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Sedm velmi silných příběhů, které jsem zhltla za jeden den. O KLDR jsem si toho již hodně přečetla, ale spousta věcí mne přece jen ještě překvapila. Určitě doporučuji :o)

18.10.2022 5 z 5

Zpřetrhaná pouta Zpřetrhaná pouta Linda Castillo

Tak trochu jiný díl než jsme zvyklí, ale stále napínavý a zajímavý. Tentokrát se neodehrává v ryze amišské komunitě, ale nahlédneme do minulosti Kate a její kamarádky ze začátku u policie. Příběh je malinko klaustrofóbní, protože se víceméně odehrává na jednom místě, ale byla to příjemná změna. Sice to je již 12tý díl, ale stále zajímavý a napínavý. Jsem hodně zvědavá jak bude nadále probíhat linka Kate a Jacka :o)

11.10.2024 4 z 5

Knihovnice z Troublesome Creeku Knihovnice z Troublesome Creeku Kim Michele Richardson

Vynikající kniha. Mám ráda takové, které mi kromě příběhu dají ještě něco navíc. Jako mnozí tu jsem o modrých lidech a pojízdných knihovnách nikdy neslyšela. Obdivuji zaměstnance pojízdných knihoven, kteří se museli potýkat s drsnou přírodou a terénem jen proto, aby kdesi v horách měli co číst a čím se vzdělávat. Hodně mne zaujaly výstřižkové knihy, geniální nápad. I když se příběh místy vlekl a nebavil, tak určitě stojí za 5* a jsem ráda, že díky čtenářské výzvě si mne kniha našla. A ufff výzva konečně splněna :o)

10.07.2024 5 z 5

Ticho ve sněžném městě Ticho ve sněžném městě Eva García Sáenz de Urturi

Skvělé, výborné, tajemné a překvapivé. Jsem ráda, že jsem se díky výzvě k sérii dostala. Miluju Španělsko, španěle a španělštinu :o) Doporučuji i film.

17.04.2024 5 z 5

Jedlová samota Jedlová samota Andrea Maria Schenkel

Tak jsem si dle komentářů také pustila audioknihu a dobře jsem udělala. Bylo to děsivé a výborné :o) Také mne překvapilo jak krátká kniha je. Také určitě doporučuji audioknihu.

06.03.2024 4 z 5