ajasin komentáře u knih
Dvě časové linie, staré rodinné tajemství a hledání předků nebo naopak potomků. Až do poloviny knihy se zdálo, že je to čtenářský relaxační koktejl namíchaný přesně pro mě. Ovšem pak ta přemíra neuvěřitelných, téměř úsměvných akčních scén mi dojem z celého příběhu trochu pokazila. Konec knihy pak vše vylepšil, takže dávám slušné čtyři hvězdy a další příběhy JT-ho si rozhodně přečtu.
Kniha o vině a trestu v různých podobách. Zajímavý příběh ze života. V ději se prolínají dvě časové roviny. Padesátá léta a současnost. Žádná z hlavních postav není nijak zvlášť sympatická a tím mi připadají o to víc reální. Mě příběh zaujal.
Nechci se nijak obšírně vyjadřovat k tématu a ději. Každý člověk, který v sobě tenkrát našel odvahu pomoci dle svých možností, byť jen jedinému člověku si zasluhuje obdiv.
Co se týče samotné knihy, vadila mi spousta chyb a překlepů. Také překlad nebyl zrovna nejkvalitnější. Navíc se mi zdálo, že je v knize pár historických nepřesností, které by mohly čtenáře zmást. Ale nejsem fundovaný historik, tak je možné, že se pletu já. Internet mi bohužel ani v dnešní době mé otázky neobjasnil.
Tohle byla jedna z knih, které si pro sebe nazývám „ Knihy k recyklaci“. Knihy, které jsem před mnoha lety už četla a zasloužily by si repete. Pamatuji si, že se mi tenkrát tyto sci-fi povídky vcelku líbily. V paměti mi uvízla hlavně povídka Hane ( sci-fi variace Jezdce z neznáma). Nejsem žádný velký fanoušek tohoto žánru, ale tyto povídky mají něco do sebe.
Když jsem zjistila, že má kniha pouze 4 komentáře byla má volba díky tématu č. 9 ČV 2019 jasná.
Čtyři povídky, s mírně lechtivým obsahem, s dobrou, vtipnou a nečekanou pointou. Já se pobavila.
První co mě napadá napsat je, že se mi knížka výborně četla. Zároveň jsem si trochu rozšířila vědomosti, ale nezařadila bych ji do žánru literatury faktu. Autor píše s nadhledem a odstupem a nechává na čtenáři, ať si názor udělá sám. Co se týče těch pár nedostatků, které podle mě kniha má, naprosto souhlasím s komentářem Rade níže.
Pro mě je tato série jedna z nejoblíbenějších. Šestý příběh je stejně dobrý jako předešlé. A ani po přečtení doslovu nevěřím, že je poslední. Pokračování určitě bude. Možná až za pár let, ale bude. Musí být.
Pro mě je tato série úžasným relaxem. Stala jsem se fanouškem. Naslouchač se mi líbil o něco více, ale Faja je velmi slušným pokračováním. A stejně jako naprostá většina čtenářů, fakt nutně potřebuji další díl.
Fantasy nijak zvlášť nevyhledávám. Ovšem ta spousta superlativů zde mě přesvědčila, že bych této knize měla dát šanci. Pro mě to byl krásný pohádkově-dobrodružný příběh s prvky sci-fi a skutečná událost zmíněná v knize byla třešničkou na dortu. Příběh je plný fantazie s neuvěřitelným potenciálem na další díly série. Snad ho autorka co nejlépe využije. Držím palce.
Příjemná čtivá kniha o lidských vztazích, životních rozhodnutích a kotrmelcích. Většinu lidí asi někdy v životě napadlo „ co by bylo kdyby“, kdybych se tenkrát rozhodl/a jinak. Ale nejspíš se to nikdy nedozvíme.
Příběh geniálních přítelkyň se uzavřel. Nadšeně jsem ho prožívala společně s nimi a vryl se mi pod kůži na hodně dlouho. Úžasné, skvělé, bravurní.
Ani třetí díl tetralogie své nadšené čtenáře nezklame. Román si stále drží formu, tempo a vysokou kvalitu nastavenou hned od začátku.
Ani o druhém dílu nemohu mluvit jinak než v superlativech. Hlavním hrdinkám je mezi patnácti a pětadvaceti. Úžasné a zároveň strašně obtížné období, kdy s člověkem mávají city a emoce, dělá ukvapené soudy, pochybuje o sobě a zároveň je přesvědčen, že už všemu rozumí. Vzpomněla jsem si na tuto etapu svého vlastního života. A i když probíhal o generaci později a v naprosto jiných reáliích, zjistila jsem, že některé aspekty dospívání si asi budou podobné vždy a všude. Velmi mě zaujal úryvek, který jsem si v mírné obměně vypůjčila z románu.
„Je těžké si to připomínat. Dnes nemám pro své tehdejší já špetku pochopení.“
Přiznám se bez mučení. Jsem lapena. Všechny naplánované knihy musí počkat, dokud nedočtu tento úžasný příběh.
Velmi slušná detektivka. Jen konec byl pro mne, milovnici Agathy Christie, trochu moc akční a překombinovaný. Nicméně celou dobu čtení jsem byla napjatá. Příběh mě vtáhl a nepustil. Milovníkům tohoto žánru mohu jen doporučit.
Kniha náročná na soustředěnost a koncentraci. Alespoň pro mě byla. Bohužel jsem ji četla v době, kdy mě od čtení odváděla spousta jiné zábavy a povinností. Na tohle období to byl dost nešťastný výběr. Víc jak měsíc jsem žádnou knihu už dlouho nečetla.
Po literární stránce není nejspíš co vytknout. Příběh sám o sobě zajímavý. Číst o životě Eskymáků, o ledovcích a krách, o vlastnostech ledu a sněhu bylo poutavé. Doporučila bych spíše „fajnšmekrům“ než běžným „konzumentům“.
Moje první kniha od Jodi Picoult a rozhodně si přečtu i další. Na toto téma jsem v poslední době přečetla víc knih, tak se u mě žádné "wau" nekonalo, ale příběh je to silný a dobře zpracovaný. Jen prostě Hana od Mornštajnové mi byla tak nějak bližší.
Skvělá trilogie, úžasné příběhy. Osobně se mi více líbil druhý a třetí díl, ale možná jsem je jen četla v lepším rozpoložení. A budu se opět opakovat - tohle nejsou "jen" detektivky.
Opravdu dobrá kniha. Jeden až pocítí touhu jet se někdy do těch popisovaných, nehostinných končin podívat. Tohle prostě nejsou jen obyčejné detektivky.
Zpočátku trochu rozpaky co tak úžasného na této knize všichni mají. Ale pak to přišlo. Moc hezký příběh.