Ajinka79 komentáře u knih
Ano, také při čtení imituji hlas pana Narozneho a asi to zabírá. Dcerka si knížku zamilovala.
Občas se vrhnu na Young adult a opět jsem neudělala chybu. Zajímavé téma, užitečná kniha.
Škoda, že není tenhle rok ve výzvě Nejhezčí obálka. Tahle se mi opravdu líbí, stejně jako kniha. Určitě si od autora přečtu další.
Na muj vkus příliš brutální. Další knihu si určitě neprečtu.
Téma zajimave, ale za mne celkem zklamání. Protože jsem popisovanou dobu sama zažila, přišlo my zbytečné popisovat stále dokola to samé. Do čtení jsem se chvílemi musela nutit.
Zajímavá kniha, kterou si budu pamatovat ještě dlouho po přečtení.
Kniha je velmi čtivá, ale v záplavě knih podobného žánru se obávám, že brzy zapadne a nebudu vědět o čem byla..
Kniha je velmi čtivá, i slzička ukápla, ale na druhou stranu nechápu nesmyslné a nelogické pasáže, které byly často i zbytečné.
Vlastně nevím, jak knihu ohodnotit. Už první díl jsem četla na hraně - dočíst, či odložit..? Dočetla jsem i tento druhý.
A možná se nakonec vrhnu i na třetí.
Ale je to o dost jiné čtení, než na které je čtenář detektivek zvyklý. Viz komentáře níže - kniha je chaotické, chvilkama zbytečně utika směrem, který vlastně nemá žádné souvislosti se zbytkem příběhu, ale... Něco to do sebe má!
Tahle kniha je jen pro silnější nátury. Hodně hutná, hodně smutná. Jako matce mi během čtení pukalo srdce.
Kniha, kterou by si měl přečíst každý, aby pochopil, jak jsme dnes zhýčkaní a přesto si pořád stěžujeme na malichernosti.
Trochu jsem bojovala s tím, jestli dočíst, nebo odložit. Nakonec jsem dočetla, ale nadšená jako většina čtenářů opravdu nejsem. K Alici jsem si vztah vůbec nenašla. Na můj vkus moc přeslazené.
Jediné plus vidím v tom, že jsem se dozvěděla víc o CF.
Velice čtivá kniha, zajímavé téma. Pár situaci nebylo moc reálných, ale i tak dávám plný počet bodů.
Musím přiznat, že jsem asi čekala víc. Určité pasáže mi přišly zdlouhavé a stále se opakující.
Ale celkový dojem 3,8
Styl psani mi vyloženě sednul. Žádné zbytečné omáčky, příběh plyne a vás to nutí číst dál.
Není to moc veselé čtení, ale příběh má silné sdělení, hlavně mladším generacím. Určitě doporučuji.
Musím se přiznat, že chvilkama jsem preskakovala, jen abych ji dočetla. Hodně silné téma, asi i dobře zpracované, ale hrozně mi vadilo chování matky a bylo mi strašně líto Mariky.. Ona za to přece nemohla, ale následky nesla hlavně ona.
Bylo to hodně "hutné" čtení. Je třeba si všímat detailu, aby vám kniha jako celek štymovala dohromady. Možná jsem si bokem měla nakreslit graf, abych se lépe orientovala v postavách.
Jedinou výtku, kterou bych měla - příběh mi přijde svou propletenosti zbytečně prekombinovany a tím pádem málo uvěřitelny. Ale jinak mohu doporučit k přečtení.
Škoda, že druhá půlka dost pokulhávala. Ten začátek mě dostal, ale postupně jsem měla čím dál tím menší chuť číst. Konec mi přišel hodně uspěchaný.
Ale celkový dojem je 3,5 proto dávám 4 hvězdičky.