Akléda_ Online Akléda_ komentáře u knih

Průvodce kubánské dívky čajem a budoucností Průvodce kubánské dívky čajem a budoucností Laura Taylor Namey

Tuhle knížku jsem vídala hodně na zahraničním BookToku a tak jsem jí chtěla zkusit. Rozhodně chápu, proč si jí spoustu lidí oblíbilo, že bych ale skákala nadšením do stropu, to se úplně říct nedá. Líbilo se mi to prostředí, ať už Miami nebo Anglie. Nečekala jsem, že mě deštivá Anglie tolik okouzlí, zvlášť v podání Lily, ale stalo se. Oblíbila jsem si i samotné postavy a nové kamarády, které si Lila v Anglii našla. Líbila se mi ta témata, se kterými se musela potýkat, ale nebudu prozrazovat. Já sama jsem to nevěděla a hned na začátku to bylo "příjemné" překvapení. Velmi oceňuji také to, jak Lila s Orionem komunikují. Když Lile něco vadilo, tak to řekla a probrali to spolu. To je to chování, které chci v YA knížkách vidět! To mě velmi potěšilo. Celkově i ta romantika byla úžasná, úplně ňuňatá a já se culila a chtěla bych jednoho Oriona v reálu prosím. S čím jsem ale měla problém bylo to, že jsem se do toho nějak nedokázala dostat. Do čtení jsem se musela i několik hodin dokopávat a když už jsem četla tak to bylo fajn, že bych se ale nedokázala odtrhnout to také bohužel říct nemůžu. Kdyby se mi knížka lépe četla, věřím tomu, že bych byla nadšená. Je to ale můj subjektivní dojem, styl psaní je něco, co každému sedne prostě jinak. Tady se to úplně nepotkalo.

11.09.2023 3 z 5

Sanatorium Sanatorium Sarah Pearse

Hledala jsem nějakou audioknihu, která bude dlouhá, aby mi vystačila na pár dní v práci. To Sanatorium skvěle splňovalo - skoro 14 hodin k poslechu. No bohužel musím říct, že ta délka byla rozhodně na škodu. Načtené to ale bylo moc hezky, hlas Jitky Moučkové se mi krásně poslouchal, nebyly tam žádné ostré sykavky a kolikrát mě překvapilo jaké všechny emoce dokázala do hlasu propsat. Knížka jako taková je pro mě ale trochu zklamáním. Začátek byl velmi táhlý a pomalý, chvílemi jsem si říkala že jsem to asi blbě pochopila a je to detektivka a ne thriller. Upřímně, z toho žánrového zařazení jsem do teď zmatená, protože celou knížkou nás provází detektivka Elin, ale zároveň to není úplně klasické vyšetřování stylu Agatha Christie a dost se tam toho děje, tak nevím. Cirka po první třetině se to teda rozjede, začnou se objevovat mrtvoly, tajemství, překvapivé i méně překvapivé zvraty a mě to bavilo. Byla jsem napjatá, překvapená, dokonce jsem při pár scénách napětím nedýchala. Konec je ale zase velmi klesavé tendence, protože ač jsem neodhadla vraha, motiv mě teda zklamal. Jako chápu, ale nemyslím si, že to je dobrý důvod k tomu zavraždit tolik lidí. To mě dost zklamalo a ve výsledku jsem z toho byla taková meh. Cením ale, že Elin má psychické problémy, které se v knížce řeší. Vůbec jsem netušila že je Sanatorium první díl s touto vyšetřovatelkou a nevím, zda se budu pouštět do dalších. Úplně se do toho nehrnu, ale pokud bude audio zpracování, tak to nejspíš zkusím. Sanatorium jako takové vlastně ani nevím, jestli bych doporučila, nebylo to úplně špatné, ale že bych byla nadšená, to se také říct nedá.

22.08.2023 3 z 5

Neptunův syn Neptunův syn Rick Riordan

Po roce a půl jsem se konečně dostala k pokračování Bohů Olympu a musím říct, že to bylo o moc lepší než jednička. U té jsem měla problém s délkou, s postavami, s novým světem a s tím, že mě to celkově tolik nebavilo. Možná to u dvojky bylo lepší i z toho důvodu, že jsem věděla co čekat. Líbilo se mi to mnohem víc, bavilo mě to, bylo to vtipné a dokázala jsem se lépe zorientovat. I když teda musím říct, že mezi "novými" postavami mám pořád bordel a že plést římskou mytologii do té řecké je pro mě fakt těžké na pochopení. Díky bohu za ten slovníček na konci, ten mě zachraňoval úplně neskutečně. Pořád se mi to teda čte z nějakého záhadného důvodu docela pomalu, ale měla jsem narozdíl od jedničky tendenci v tom pokračovat a vracet se k tomu. A hlavně - je tu Percy Jackson! Jak ten mi chyběl. Jsem hrozně ráda, jak to autor všechno proplétá a rozhodně doporučuji číst Bohy Olympu až po PJ protože i když si tu sérii teď už nepamatuji úplně detailně, stejně ty odkazy zvládám chytat. Konec byl zase mega otevřený a já jsem zvědavá, kam to povede dál. Jen doufám, že se do dalšího dílu pustím dřív než za rok a půl, jinak mi bude třicet než tu sérii dočtu :D

22.08.2023 4 z 5

Cíťa: Proč svět nutně potřebuje citlivé introvert(k)y Cíťa: Proč svět nutně potřebuje citlivé introvert(k)y Lenka Blažejová

4,5*/5* Vlastně jediný důvod proč ode mě knížka nedostala úplný počet hvězd je, že mám srovnání s předchozí knížkou od autorky a Moje rudá knížka za mě byla prostě o chlup lepší, jinak ale nemám co vytknout. Knížka obsahuje opět spoustu užitečných informací, poznámek a rad ať už pro samotné introverty, nebo pro lidi, kteří s nimi žijí/kamarádi se/jsou nuceni existovat... Líbilo se mi, jak autorka popisuje tyto osoby jako by byly něco speciálního a nebylo to na škodu, protože já sama to tak občas beru a vyčítám si to. Knížka je lazena do bílé, černé a hlavně modré barvy a to se mi také moc líbilo. Autorčiny ilustrace mám ráda a byla jsem zvědavá co si pro nás zase vymyslela. Cením i rozdělení knížky na části, které byly příhodně pojmenované jako např. Zakřiknutý závěr apod. Pokud bych se v tom chtěla šťourat tak bych nejspíš vypíchla něco v tom smyslu, že jsem občas nevěděla jestli to má být více pro zábavu nebo naučné a pak jsem byla malinko zmatená. Ve výsledku to ale nemělo žádný vliv na to jak jsem si čtení užila, prostě jsem se občas něco dozvěděla, občas jsem se smála, občas přemýšlela atd. Moc fajn knížka, která bere introverty jako rovné extrovertům a já jí určitě budu nenápadně posouvat v rodině dál.

01.08.2023 5 z 5

Moje rudá knížka Moje rudá knížka Lenka Blažejová

Po knížce jsem pokukovala už dlouho a tak jsem ráda, že jsem se k ní konečně dostala. Byla jsem překvapená, že i když sama menstruuji už cirka osm let a menstruace je téma, o které se zajímám i mimo svůj cyklus, dozvěděla jsem se dost nových informací. Knížka je příjemně hravá a zároveň nenásilnou formou vzdělává, což mi přijde super. Ilustrace jsou nápadité, líbí se mi, že je vše provedeno s výraznou převahou červené. Knížka je hrozně roztomilá a dozvíte se od každého něco, ať už přímo o menstruační krvi, o cyklu, o pomůckách nebo i o spoustě dalších věcech. Jsem moc ráda, že taková kniha vznikla a doufám, že se dostane k co nejvíce lidem. Já mám v plánu jí dát přečíst svojí mladší sestře a svému příteli, protože i když se menstruace může zdát jako čistě holčičí téma, není tomu tak.

09.07.2023 5 z 5

Srdcerváči: Ročenka Srdcerváči: Ročenka Alice Oseman

Chtěla jsem něco, co budu mít rychle přečteno, bude to queer a bude mě to bavit a přesně to jsem taky dostala. Pokud jste fanoušky Srdcerváčů, tak je pro vás tahle knížka nutnost. Dozvíte se tu jak Srdcerváči vznikali, jak vypadaly první kresby, čím se autorka inspirovala, máte tu přehled spousty postav z komiksů a dostanete i mini komiksy, které hezky doplňují samotné komiksy. Prostě a jednoduše, pokud vám přijde, že je to už dlouhá doba co vyšel poslední díl a chcete víc, tohle je úplně ideální. Culila jsem se u toho stejně jako u komiksů, bavilo mě to, přečteno jsem měla asi za hodinu a půl a moc jsem si to užila. Navíc ty přehledy postav budu rozhodně používat i v případech, kdy budu číst komiksy a budu mít bordel v tom, kdo je kdo, což se mi stává docela často. Celá knížka je dokonce krásně barevná a moc hezky graficky vypiplaná, takže je to zároveň i pastva pro oči. Jediné co mi vadilo, bylo, že když samotná autorka dodávala něco ke kresbám a postavám, tak moc často používala vykřičníky. Reálně je za každou druhou větou místo tečky vykřičník, což mi po těch 160 stranách přišlo už fakt moc. Je to ale maličkost, která mi nijak nezkazila celkový dojem z knihy. Miluju, bylo to boží a fanoušky by tohle rozhodně nemělo minout!

03.06.2023 5 z 5

Úsvit temna Úsvit temna C. S. Pacat

Uhuuu tak tady jsem vůbec nečekala, že by to mohlo být tak dobré a ono jo! Tohle mě extrémně bavilo, v tom, kolik zvratů se v knížce nachází mi to připomínalo Ranhojičku, stejně tak jako to, jak moc mě jednotlivé zvraty dokázaly překvapit a to jak v průběhu celé knížky, tak hlavně ten na jejím úplném konci. Líbila se mi ta magie, jak se to odkazuje na starý svět a vlastně nikdy nemůžeme vědět kde nás co čeká. Líbilo se mi, jak to bylo celé magií propletené a zároveň to bylo takové hodně temné. Willa, Violet, Stařešinu i Správce jsem si zamilovala, stejně tak jako to prostředí a historky, které se k historii světa vážou. Líbilo se mi, kam se děj ubíral a jakým způsobem. Z romantické linky jsem trochu rozporuplná, vlastně nevím jestli bych ji romantickou linkou úplně nazvala, ale to co se tam tvoří bude ještě hodně zajímavé. Druhá polovina knížky byla fakt extrémně akční a já nedokázala přestat číst. Na to, jak je knížka obsáhlá jsem měla přečteno za chvilku a fakt jsem si to moc užila. Jen teda moc nechápu tu mapu na začátku, přišla mi docela zbytečná, orientovat se dá úplně v pohodě i bez ní.

05.05.2023 5 z 5

Podivný počátek Podivný počátek Deanna Raybourn

Jsem moc ráda, že jsem se do knížky pustila, protože nechat si ujít tenhle příběh by byla opravdu škoda. Tahle knížka dává dohromady spoustu věcí, u kterých byste si nemysleli že to bude fungovat, ale ono to funguje. Historické prostředí, detektivní zápletka, velká dávka feminismu, humor a zároveň chemie mezi hlavními hrdiny, kterou bych ale úplně nenazývala romantikou, prostě to mezi nimi funguje. Boží jsou taky samotné postavy, ať už Stoker nebo Veronica, každou mám ráda pro něco jiného. Stokera jsem si oblíbila jako chlapa a u Veronicy se mi líbila její odvaha a samostatnost, na které si hodně zakládala. Pokud chcete knížku se silnou hlavní hrdinkou, tady jí máte. Po chvilce čtení jsem teda zjistila že to úplně není YA, jelikož hlavním hrdinům je okolo 25, ale po prvotním údivu to vlastně ničemu nevadilo. Líbil se mi taky ten motiv motýlů a navíc se to extrémně dobře čte. Přečteno jsem měla za pár dní a při každém pohledu na knížku jsem se ještě mohla kochat tou krásnou obálkou. Jediné co je za mě velká škoda je množství chyb v textu. Těch tady bylo opravdu hodně a mě to vytrhávalo ze čtení, takže jsem se do příběhu nemohla ponořit tak jak bych chtěla. Jinak ale velké doporučení a těším se na další díly.

05.05.2023 4 z 5

Když voláš moje jméno Když voláš moje jméno Tucker Shaw

Budu mít nepopulární názor, ale mně knížka prostě zklamala. Nebo mi nedala to co jsem chtěla, to je asi přesnější. Ten nápad je boží a čte se to neskutečně dobře, stránky mi mizely pod rukama ani jsem nevěděla jak. Bohužel, kdybych knížku nečetla v MHD "ze zvyku" tak bych asi měla problém jí vůbec otevřít, jelikož mě k sobě vůbec ničím nepřipoutala. Postavy mi nedokázaly přírůst k srdci, takže dává smysl, že ani tu romantiku jsem si moc neužila. Nepůsobilo to na mě a ani kapičku citů to ze mě nevymáčklo a to to u mě není těžké. Stejně tak jsem se těšila na popis té doby, ale přišlo mi, že ta tam byla spíš takovou kulisou a moc důležitou roli tam neměla. AIDS a HIV je bezesporu důležité téma, ale mně přišlo, že autor nedokázal pracovat s informacemi. Buď jsem nevěděla vůbec nic a nebo na mě házel termíny jako lymfocyty a podobně a já vůbec nevěděla o co se jedná. Za mě tedy bohužel, knížka se sice hezky četla, ale za mě to nefungovalo.

04.05.2023 2 z 5

Tajemství řádu arboriánů Tajemství řádu arboriánů Ivan Bauer

Pokud je nějaká knížka připodobněna k dílům Jaroslava Foglara, je to pro mě důvod, proč se do ní pustit. Stejně tak tomu bylo tady. A musím říct, že přirovnání opravdu odpovídá. Je to knížka plná dobrodružství a záhad, mně ještě připomínala knížky Meč pánů z Velhartic, které jsem jako malá milovala. Knížka je moc hezky vyvedená, jsou v ní ilustrace a na začátku i mapa. Hlavní trojici jsem si oblíbila, líbilo se mi, že tady autor pracuje i s mobily atd., nedělá že to neexistuje. Ano, občas jsem si říkala, že by se děti v jejich věku takhle nechovaly, ale pak jsem si uvědomila jak jsem se asi chovala já a vlastně už mi to tolik nevadilo. Za mě v knížce vůbec nemusela být romantická linka, přišla mi zbytečná. Jinak se mi to ale líbilo, bylo to plné zvratů a toho, co jsem jako malá milovala. Jenom už mi to teď nestačí k tomu, abych knížce dala 5* no.

22.12.2022 3 z 5

Netvoři a krásky Netvoři a krásky Soman Chainani

Sbírky textů se vždycky hrozně špatně hodnotí. Stejně jako u všech jiných sbírek, i tady byly pohádky které jsem si zamilovala, které se mi líbily a které mi přišly průměrné. Kupodivu můžu ale říct, že tu za mě nebyl žádný příběh podprůměrný, za což jsem moc ráda. Autor tady předvádí to, co nejlépe umí - překrucování pohádek. A nemyslím to špatně, on si opravdu ve většině případů dokáže vzít pointu, prvek nebo jen úplný základ z dané pohádky a zbytek přetvořit tak, že se odehrává v jiném prostředí, řeší aktuální témata a celé to může skončit i úplně jinak. A to se mi na tom líbilo. Autor vás dokáže překvapit, i když většinu z těch příběhů znáte. Takhle by měly vypadat kvalitní retellingy, tady tomu tak bylo a já byla ve většině případů spokojená. Navíc se mi líbilo jak hlavně ze začátku pohádky začínaly, vždy nějakou zajímavou větou, která vás donutila k zamyšlení. Knížka se navíc úžasně čte a ty ilustrace? To je taková nádhera. Takže za mě ve výsledku můžu doporučit, určitě vám nebudou sednout všechny pohádky, ale věřím tomu, že své favority si najdete a sbírku si užijete.

10.11.2022 4 z 5

Hitlerův otec Hitlerův otec Roman Sandgruber

Doufala jsem, že se z knížky dozvím zajímavé informace, což se sice stalo, ale úplně nevím jestli to za to stálo. Chápu, že je knížka z naučného žánru, ale myslím si, že i tak by šla napsat aspoň trochu poutavě. To se bohužel opravdu nestalo. Knížka se mi těžce četla, musela jsem se na ní fakt extrémně soustředit, což by ani tolik nevadilo, ale občas mi to přišlo až zbytečné a na sílu. Stejně tak délka knihy. Knížka není žádnou cihlou, má 288 stran, ale i tak bych řekla, že některé kapitoly byly zbytečně dlouhé. Musím ale ocenit fotky a dokumenty které jsou součástí knihy, to mi přišlo fakt zajímavé. Zároveň vidím a velmi cením práci, kterou autor s knihou musel mít, ale mě to prostě tolik neoslovilo. Možná je to tím, že nejsem většinový čtenář tohoto žánru, nebo spíše tím, že jsem o tématu vůbec nic nevěděla. Doufala jsem, že se i tak něco dozvím, což sice ano, ale když jsem byla úplně bez kontextu, moc jsem si to neužívala. Já bych knížku doporučila těm, kteří se o téma vyloženě zajímají, už o něm něco ví a chtějí opravdu detailní informace. V tom případě pro vás tohle dílo bude ideální volbou.

20.09.2022 2 z 5

Básně noci Básně noci Vítězslav Nezval

Mno, možná je chyba ve mně, ale já to prostě vůbec nepochopila, nic mi to nedalo a kdybych knížku nepřečetla, vůbec nic by se nestalo. Už pár týdnů po dočtení si z ní nepamatuju vůbec nic, nechápu co byla pointa a nejspíš brzy zapomenu že jsem jí vůbec četla. Navíc byly básně dlouhé a to mi fakt nepomáhalo k tomu, aby mi to rychle utíkalo. Bohužel tohle se k mým oblíbeným klasikám nezařadí a já si od poezie dám zase na chvíli pauzu.

05.09.2022 1 z 5

Kdybychom se neviděli Kdybychom se neviděli Cynthia Hand

Bohužel musím říct, že bylo vidět že je to autorčino starší dílo. Posmrtný život Holly Chase a Mou lady Jane od autorky miluju, tohle mě zanechalo docela chladnou. Vím, že knížka pojednává o důležitém tématu, to nechci vůbec zlehčovat, ale já chtěla aby mě to zasáhlo a to se nestalo. Konec mi sice vehnal slzy do očí, ale chtěla jsem víc, zvlášť když má knížka 352 stran. Ocenila jsem, že Lex má ráda matematiku, ale nejsou tu složité vzorečky, které stejně nikoho nezajímají. Jako hlavní hrdinka mi ale moc nesedla a nedokázala jsem se vžít do toho, co prožívala a jak se cítila. Deníkové záznamy mě bavily, ale opět ve mně nic moc nevyvolaly. Linka s duchem se mi líbila a bavila mě, ale to nestačilo. Četlo se to ale velmi příjemně a rychle, knížku jsem měla přečtenou za pár dní a užila jsem si jí, jen jsem čekala víc. Nelituji že jsem si jí přečetla a autorce dám určitě ještě šanci, ale tohle mě za srdce nechytlo.

22.07.2022 3 z 5

Legenda o Ladě Legenda o Ladě Jana Švecová

Na knížku jsem se těšila už od doby kdy měla poprvé vyjít. Pak se několikrát posunul datum vydání a já na ní zvládla zapomenout. Jsem ale neskutečně ráda, že si ke mně našla cestu, protože přijít o takovýhle příběh by byla opravdu škoda. Už od začátku mě čtení bavilo, to jak autorka popisuje přírodu a postavy je neskutečné a já si to hrozně moc užívala. Také mě už od začátku bavila Lada jako hlavní hrdinka, oblíbila jsem si jí, bavilo mě jak popisuje svojí víru a jakou má osobnost. Celý svět má autorka neskutečně dobře vymyšlený, včetně legend které do něho zasadila. To bylo tak moc boží. Všechno jsem jí věřila, chtěla jsem toho vědět co nejvíce a sama se po skrytých významech legend sápala. Romantická linka byla taky skvělá, hlavně tedy na začátku a na konci, ten prostředek kdy se vyvíjí jsem jim moc nevěřila teda. Přišlo mi, že mezi nimi byl jen respekt a možná kapka důvěry, láska ale ne. Na konci mě mimo samotného závěru, kvůli kterému mi spadla brada, překvapilo i propojení epilogu s prologem. V tu chvíli mi vypadly i oči z důlků a já listovala na začátek, abych si potvrdila zda to je tak, jak to vypadá. V celé knížce jsem si našla několik krásných myšlenek a spousta krát se nad ní zamyslela. Tohle vám moc doporučuji, jsem ráda, že jsem si tenhle příběh nenechala ujít.

#spoluprace #humbook #humbookblogeri

09.07.2022 4 z 5

Temná kněžka Temná kněžka Margaret Rogerson

Tohle mě moc bavilo! Předchozí knížku od autorky mám rozhodně v plánu si přečíst, protože tohle bylo úžasné! Nejvíc mě bavila hlavní hrdinka, která je jiná než všechny ostatní. A tady to není žádné klišé, ona je opravdu jiná. Je hodně introvertní, nedokáže vycházet s lidmi a všechny pocity si dusí sama v sobě. I proto je tak ráda mezi mrtvými a tenhle fakt se mi dost líbil. Další boží věcí je přízrak a konverzace které vede spolu s Artemisie. Jejich dialogy jsou vtipné, dost posouvají děj dopředu a mě neskutečně bavilo pozorovat, jak se jejich vztah vyvíjel. Další suprovou věcí byla temná atmosféra celé knihy, která tomu všemu dodávala šmrnc. Dokonce mi ani nevadila absence romantické linky a to já jsem její veliký zastánce! Tady ale opravdu nebyla potřeba a jsem ráda, že ji tam autorka na sílu necpala. Jediným mínusem je za mě střed knihy, který by mohl být krapet zrychlený. Ne že by byla nouze o akci a zvraty, ale v téhle části mi prostě něco chybělo. Možná by tomu pomohlo, kdyby byla knížka o pár stran tenčí. Jinak jí ale nemám co vytknout, moc jsem si jí užila a můžu vám jí doporučit.

#spoluprace #humbookblogeri

25.05.2022 4 z 5

Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Tohle mi prostě nějak nesedlo. Poslouchala jsem jako audioknihu, kterou namluvil Jaroslav Plesl a teda za to tleskám. Přednes mě bavil, nebyly tam ostré sykavky, všechno bylo srozumitelné a moc příjemně se poslouchal. To jsem si moc užila. Bohužel příběh mě nějak neoslovil. Nechci nijak zlehčovat sílu příběhu, to že knížka pojednává o těžkém tématu víme asi všichni. Jen párkrát se mi ale stalo, že jsem si říkala "ježiš to je hrozný, to si vůbec nedokážu představit" což je za mě škoda. Nijak se mě události v knize nedotýkaly, ale tím je nechci zlehčovat. Hlavní hrdina mě bavil, líbilo se mi ho po celou dobu knihy pozorovat, ale nijak bližší mi nebyl. Znovu bych do knížky nešla, ale chápu proč je tak úspěšná.

12.05.2022 2 z 5

Královna rebelů Královna rebelů Lynette Noni

Knížku jsem původně neplánovala číst, ale jsem moc ráda že jsem to udělala. Nechat si ujít tak skvělý příběh by totiž byla opravdu škoda. Na Ranhojičce mě děsně bavilo neobvyklé prostředí věznice, samostatná hlavní hrdinka, která ale ví co si může a co nemůže dovolit, čtivost a plynulost příběhu a vztahy mezi postavami. Ať už ty kamarádské nebo romantické, to bylo tak boží! Krásné vykreslení jejich chování, přirozeně se vyvíjející vztahy a úžasné postavy, které přemýšlí. Všechny jsem si je oblíbila, několikrát jsem se i zasmála. Zkoušky čtyřmi elementy mě také bavily, i když jsem se kvůli nim o Kivu nejednou bála. Posledních padesát stran bylo tak nabitých, že jsem se vůbec nedokázala a ani nechtěla odtrhnout a ten konec? To jsem fakt nečekala, koukala jsem s otevřenou pusou. Moc se těším na další díl a doufám, že se ho dočkáme co nejdříve.

25.03.2022 4 z 5

Polaris Polaris Shannon Messenger

Další boží pokračování mojí oblíbené série, tohle bude rozhodně jeden z mých nejoblíbenějších dílů, ne-li ten nejoblíbenější! I přes to, že jsem odhadla jeden zvrat jich tu byla tuna dalších, o kterých jsem neměla ani ponětí. Baví mě genialita autorky, to, jak to má celé promyšlené a dává to smysl a jak to do sebe zapadá. Postavy se vyvíjí, vztahy mezi nimi také a otevřený konec je autorčinou klasikou. Musím tedy říct, že posledních třicet stran byla fakt síla, probrečela jsem to a jestli autorka při psaní ne, tak ji fakt nechápu. Za mě by knížka mohla mít třeba o třicet stran méně, ale takhle jsme aspoň měli pár stran na odpočinek. Jsem moc ráda, že tahle série nemá klesající tendenci a těším se na další díl!

18.02.2022 4 z 5

Polibek v Paříži Polibek v Paříži Catherine Rider

Další z edice Vánočních polibků. Předchozí díl jsem četla už před několika lety a myslím si, že kdybych ve čtení pokračovala v mladším věku, budu rozhodně nadšenější. Hlavní hrdinka byla docela na facku, romantice jsem moc nevěřila, chvílemi mi knížka ani nepřišla tak moc vánoční. Ale užila jsem si ji? Ano. A věc kterou chci opravdu ocenit je to prostředí Paříže, moci se znovu takto vrátit na ta místa bylo boží. Také mě překvapilo jak neskutečně rychle se kniha četla, stránky mi opravdu mizely pod rukama, i když kapitoly nejsou zrovna nejkratší. Pokud chcete oddechovku a milujete Paříž, tohle by se vám mohlo líbit.

02.01.2022 3 z 5