alabra komentáře u knih
Ne každé vyřešené pátrání musí končit vítězstvím, výborný díl, pomalý start, část, kdy je do problémů vtažen David, je velmi dramatická, potom zase zvolnění a závěr s jedním oříškem na samém konci.
Výborná četba pana Bareše příběh umocňuje.
Nečekaně komplikovaná zápletka, která nás neomylně vede proti směru času, až na konci zajistí naprosté propojení všech sebevíce odlišných faktů. Znamenité. Autor je můj oblíbený.
Miluji detektivní případy, které jsou inteligentní, napínavé, překvapivé, Sherlock mě baví v různých filmových podobách, audionahrávkách i knihách. Takže vlastně znovu oživená klasika, která mě vždy potěší.
Knihy mě okouzlila, inspirovala mě k dohledávání mnoha informací obsažených v knize, protož ráda vím, navíc miluji historii, takže tento směr knihy mi imponoval. Vyhledala jsem další knihy autora a byla více či méně spokojena, ale tahle první mě okouzlila.
Žena, která si v 63 letech uvědomila, že svůj život prožila péčí o druhé,protože se bála žít sama za sebe.Touží být stále potřebná, proto se odhodlá svůj život změnit. Kniha plná emocí, lidskosti, hořkého humoru nás přivede do vesnice plné zklamaných ztracených lidiček, kteří se odhodlají po Mariině počátečním impulzu jít do té změny s ní. Hezká, ale smutná kniha, velmi profesionálně přečtená paní Zavadskou.
V této knize bylo všeho moc a od každého trochu. V konečném důsledku se z knihy, která vypadala ze začátku dobře, stal jakýsi slepenec bez závěru.
Letní prázdninový poslech audioknihy, kdo neočekává vysokou úroveň literatury, není zklamán. Těšila jsem se na představení Kodaně, což se částečně stalo, pokus zachytit životní styl Hygge byl příliš plochý, stejně jako hrdinové knihy, zavánělo to červenou knihovnou, další knihy ze série už číst nebudu.
Opět příjemné letní poslouchání, David superman to opět zvládl, jako vždy.
Opět geniální Agatha, klasika a dokonalost sama, už aspoň potřetí a opět spokojenost.
Lepe nez Kaplicka bych to nevyjadrila.Krasne napsany pribeh opravdoveho Cloveka,ktery byl vzdy za dobry skutek potrestan, lidskost v nem vsak presto zustala,i kdyz nekdy skryta pod hrosi kuzi. Uz dlouho jsem necetla tak nadherne napsanou knihu.
Autor opět vytáhl své silné zbraně - dobrá zápletka, výstavba textu, lehká provázanost s minulostí hlavních postav, perfektní vykreslení hrdinů i prostředí. Kniha se čte jedním dechem.
Doposlouchala jsem knihu 19. 3. 2020, kromě protiválečného podtextu se na ni dnes můžeme dívat i z jiného pohledu - bílá nemoc, nakažlivá choroba a vztah ostatních zdravých k nemocným, zas tak moc se za sto let nezměnilo - nadčasová platnost Čapka se opět potvrdila, byl to Pan spisovatel.
Kniha podnětná, nutí čtenáře dohledávat si informace, zajímavé historické téma, vynikající zpracování.
Opět vyposlechnuto skvělé nastudování audioknihy, ráda jsem se vrátila k týmu vyšetřovatelů, kteří řešili opět zajímavý případ. Líbí se mi promíchání vyšetřování s osobními životy, vykreslování prostředí i myšlenkových pochodů, mám ráda postupné pomalejší kroky vyšetřování, i když konec byl tentokrát zbytečně rozmělněný. Už se těším na další knihu.
Tak tenhle díl byl otravný, hrdinka byla otravná, příběh se neposunoval, epizody, jejichž pochopení přijde až v některém z dalších dílů, jsou nedotažené, stále dokola se opakují stejné věci, situace, dialogy, no prostě tenhle díl nebyl pro mě.
Příběh se odvíjí jen zvolna, mnoho vyšetřování, i když povrchního, potom se najednou vyšetřovatelé pustí za drakem, ostatní stopy neřeší, a tak se dostáváme do jiného prostředí mezi jiné lidi, a pak zase měníme kulisy. I tak je padouch v poslední části předvídatelný. Přesto všechno dohromady, i když trochu roztahané a nedopracované, je průměrně dobrou poslechovou knížkou k odpočinkové činnosti.
Kniha, která se staví do polohy literatury faktu, proložená sci-fi faktory láká čtenáře svou relativní aktuálností, i já mohu říci, že na Tribeč nechci.
Taková trochu červená knihovna, příroda je krásná, lidé až na výjimky oškliví, závěr překvapující. V náznaku rasismus, maloměšťáctví, nepochopitelná necitlivost, krutost obyvatel městečka, hodně věcí nedořešeno, například sourozenci. Kniha zdlouhavá, postavy ploché, většinou bez vývoje.
Skvělé počtení, od všeho něco - historie, dobrodružství, napětí, trochu romantiky i fantazie, skvělý rámec tajemného Egypta, výborná prázdninová četba. Nic náročného, odpočinková záležitost.
Jeden den jako z jiné planety, nelidskost, absurdnost se střídá se solidaritou, vzájemnou podporou snahy přežít den.
A druhý den po komentáři čtu, že moskevský starosta dostal šest let za kritiku války. To jsme se opravdu neposunuli dál za těch šedesát let?