AlenaF komentáře u knih
Pěkná oddechovka. Současnost namíchana s trochou minulosti, romantikou a téměř detektivní zápletkou. Příběh mě upoutal, pobavil. Doporučuji k přečtení.
Příjemné čtení. Hlavní postava Samantha mi byla velmi sympatická, přes všechny nelehké životní zkoušky se snažila uskutečnit svůj sen - stát se lékařkou (což v té době byl pro ženu úkol téměř nadlidský).
Sparkse čtu velmi ráda, nenechám si ujít žádnou jeho knihu. Návrat se mi líbil. Zajímavá zápletka, optimistický závěr. Kniha mě bavila.
Příběh Ester Goldenbergové a její rodiny mě velmi dojal. Doporučuji k přečtení, dávám pět hvězdiček.
Příběh plný vzpomínek a emocí. Moc se mi líbil.
Inteligentně, čtivě napsaný životní příběh Bena Solomona.Moc se mi to líbilo. Doporučuji k přečtení.
Ztotožňuji se s komentářem orinky3. Pěkný příběh, který stojí za přečtení.
Silný, drsný příběh. Smutný. Velice těžko se smiřuji s tím, když někdo cíleně trápí bezbranné, lidi nebo zvířata. Knihu jsem chtěla dokonce v jednu chvíli odložit nedočtenou.
Dojemný a krásný příběh velké lásky, ztracených snů,nadějí a životů.
Při čtení jsem se musela dost soustředit, abych neztrácela souvislosti. Dobrá zápletka. Stojí za přečtení.
Silný příběh, plný hrůzy, bolesti,ale i naděje. Doporučuji.
Jedním slovem : skvělé! Napínavé, nemohla jsem se odtrhnout. Překvapivý závěr.
Velmi silný životní příběh hlavní hrdinky.
Doporučuji k přečteni.
Nebylo to špatné. Něco nového a neznámého ze španělské historie.
Ze začátku jsem trochu pochybovala, zda mě kniha chytne. Ale opak byl pravdou. Velice zajímavá kniha z hlediska historie města Florencie - památky, válka. Mně neznámý osud německého konzula Gerharda Wolfa (dosud jsem o něm nic nečetla), osudy obyčejných lidí za nacismu.
Výborná kniha, doporučuji k přečtení.