AlenaF komentáře u knih
Krásný příběh, náročný, nádherný jazyk. Určitě to není čtení na jeden večer. Doporučuji.
Četla jsem už cca potřetí. Bezvadná detektivka. Doporučuji.
Moc jsem přemýšlela nad tím, co napsat. Líbilo se mi svižné vyprávění s nadhledem. Příběh zajímavý, zápletka originální, ale.... Celkový dojem z četby - naivní příběh s některými nereálnými životními situacemi.
Nádherný příběh, který ve mně zanechal hodně hlubokou stopu. Doporučuji.
Knihu jsem přečetla už včera večer, ale musela jsem vstřebat tu děsivost vysídlovani anglických dětí do Austrálie. O této nedávné historické skutečnosti jsem nevěděla. Neskutečné, hrozné. A to se dělo ve 20.stoleti!
Stojí za přečtení, doporučuji.
Přečetla jsem jedním dechem. Krásný, ale smutný příběh. Doporučuji.
Viděla jsem kdysi i film, také velmi pěkný.
Velmi zajímavé zpracování vztahu dvou žen, který byl silně ovlivněn válečnou minulosti starší ženy, nevlastní matky, jejím pobytem v koncentračním táboře Osvětim.
Velmi zajímavý a poutavý příběh o vině a odpuštění. O lásce k lidem a naopak o nenávisti k nim. Doporučuji.
Sérii s Lubošem Neumannem mám ráda. Také tento díl mě nezklamal. Neskutečně jsem se bavila a hlavně nenudila.
Tak to mi dalo docela zabrat. Nejen časově, ale i zorientovat se v politických souvislostech a ve velkém množství postav. Velmi zajímavě a poutavě popsaná bitva o Gallipoli.
Celkový dojem - nádherný historický román.
Přečetla jsem všechny tři díly. Životní osud Gracelin, jejích dětí a přátel se mi velmi líbil. Obdivovala jsem její statečnost, vytrvalost, schopnost poprat se s překážkami a s nepřízní osudu.
Nádherný srdcervoucí příběh z historie Irska plný bolesti, smutku, smrti, ale také velké víry v lepší budoucnost.