Allla9 Allla9 komentáře u knih

Posloucháte svoje tělo? aneb Na slovíčko s nemocí Posloucháte svoje tělo? aneb Na slovíčko s nemocí Jaroslava Šrámková

Knížka je celkem zajímavá, ale nedala mi nic nového. Na toto téma je napsáno mnoho lepších knih.

19.02.2023 3 z 5

Poselství od protinožců Poselství od protinožců Marlo Morgan

Tuto knížku jsem si přečetla opakovaně a našla jsem v ní mnoho zajímavého, co mě napoprvé uniklo.

18.02.2023 5 z 5

Nakonec všechno dobře dopadne Nakonec všechno dobře dopadne Christina Von Dreien

Každý si zde najde to, co ho zajímá a poučí se.

18.02.2023 5 z 5

Jatka č. 5 Jatka č. 5 Kurt Vonnegut Jr.

Hodně zvláštní knížka. Já tento styl literatury nevyhledávám.

18.02.2023 4 z 5

Marta v roce vetřelce Marta v roce vetřelce Petra Soukupová

Kniha je psaná formou deníku. Martě je devatenáct, ale její chování a názory jsou na úrovni tak patnáctileté dívky. Je mi dost nesympatická. Přesto má kniha hodně kladných stránek.

17.02.2023 4 z 5

Milostné léto Milostné léto Ivan Klíma

Vztah Davida a Ivy mi přišel jako jedna velká snaha vlastnit a ovládat jeden druhého. David jednal bez ohledu na okolí a lehce opustil vše, co do té doby budoval. Neoblíbila jsem si ho.

16.02.2023 4 z 5

Dívky z lesů Dívky z lesů Minka Kent

Při čtení na vás stále dýchá napětí a tajemství. Příběh se krásně čte a je zajímavý. Ke konci od knihy nebudete chtít odejít.

15.02.2023 5 z 5

Krásné zelené oči Krásné zelené oči Arnošt Lustig

Kůstka, Hanka Kaudersová zatajila, že je židovka. Bylo jí patnáct a půl, když se dostala z koncentračního tábora do polního nevěstince Nr. 232 Ost, bez dvou měsíců šestnáct, když skončila válka. Přežila díky svému tělu. Musela se podřizovat vrahům svého bratra a svých rodičů. Těžko se dá na všechny tyto útrapy zapomenout.

13.02.2023 5 z 5

Pod sněhem Pod sněhem Petra Soukupová

Výstižně zachycený život jedné obyčejné rodiny.

12.02.2023 5 z 5

Bestie Bestie Mark E. Pocha (p)

Autor se nechal inspirovat skutečným masovým vrahem Štefanem Svitkem (1960 - 1989), který byl Jako poslední člověk v Československu odsouzený k trestu smrti. Kniha není žádná červená knihovna ani romantika. Naopak. Čtení je děsivé, mrazivé. Nechce se mi věřit, co všechno byl schopný spáchat.

07.02.2023 5 z 5

Můj policista Můj policista Bethan Roberts

Jsem plná protichůdných pocitů. Ale musím dát plný počet hvězdiček. Autorka zpracovala s velkým citem ne zrovna lehké téma. V podstatě jsem nevěděla, koho více litovat. Nejvíce zápornou postavou mi přišlo, že je Tom. Ale i on se choval a jednal tak, jak mu doba dovolila.

05.02.2023 5 z 5

Zahrada mrtvých duší Zahrada mrtvých duší Lukáš Boček

Kniha je téměř až do poslední stránky zahalená tajemstvím. Moc se mi líbili i krásné ilustrace. Není to lehké čtení, ale zážitek z četby je úžasný.

03.02.2023 5 z 5

Pozor, kočky! Pozor, kočky! Stanislav Rudolf

Stanislav Rudolf patřil mezi mé oblíbené spisovatele. Ráda jsem si ho připomněla.

31.01.2023 4 z 5

Hodina zmijí Hodina zmijí Sylva Lauerová

Celou dobu se dějí zvláštní věci. Konec neočekávaný, ale celkově mě moc neoslovilo. Přesto si od autorky přečtu i něco dalšího.

28.01.2023 4 z 5

S úctou, priateľ S úctou, priateľ Viktória Dominová Drgoncová

Když se jedná o ubližování dětem, je to vždy smutné. I tato knížka byla plná nepochopení a smutku.

Odse*te se Odse*te se Gary John Bishop

Kniha je určena lidem, kteří chtějí změnit sami sebe. Je o tom, jak se zdokonalit a zlepšit život pro sebe a své okolí.
- "Moudrý netruchlí nad věcmi, které nemá, ale raduje se z věcí, které má." (Epiktétos).

Tep prachu Tep prachu Tim Winton

Georgie Jutlandová je závislá na alkoholu. Žije s mužem, kterého nemiluje. A až setkání s pytlákem Lutherem Foxem jí změní život. Krásná příroda
Západní Austrálie skvěle doplňuje tento příběh. Krásné čtení.

23.01.2023 5 z 5

Ono samo se to... Praštěné historky, u kterých budete slzet smíchy! Ono samo se to... Praštěné historky, u kterých budete slzet smíchy! Kristina Hlaváčková

Myslela jsem, že se pobavím a zasměju. Ale tento styl humoru mě neoslovil.

19.01.2023 3 z 5

Láska & smetí Láska & smetí Ivan Klíma

Opět silný čtenářský zážitek.

18.01.2023 5 z 5

Soudce z milosti Soudce z milosti Ivan Klíma

Od spisovatele Klímy jsem přečetla již více knížek. I tato je skvěle napsaná. Krásný jazyk, perfektně zachycená doba. Prostě kniha stojí za přečtení.

18.01.2023 5 z 5