Allla9 komentáře u knih
Díky obsahu knihy jsem se blíže seznámila s další smutnou částí našich dějin.
Jak již název napovídá, kniha je plná více i méně známých rostlinek. Zajímavé a poučné.
Slzy a smích, stejně jako v životě. I zde se střídají krásné slunečné dny se dny bouřkovými. Od této paní spisovatelky mám vše přečteno. Doufám, že od ní brzy vyjde další román. Tento se jí moc povedl.
Krásně ilustrovaná kniha o Africe. Skvělé záběry přírody i zvířat. Expedice Josefa Vágnera je popsaná zajímavě a poutavě.
Skvělé čtení o vesmíru. Jsou zde popsány jednotlivé události, kdy něco selhalo a je vysvětleno, proč k dané katastrofě došlo. Od skutečných příběhů se nedá odtrhnout.
Seznámíme se s hospodářskými zvířaty z jiného pohledu. Zjistíme jak vidí, že mají city. Poznáme, co je trápí, jak dokážou v jednotlivých situacích reagovat, jaký mají zrak a sluch, co mají raději a čemu dávají přednost. Zajímavá a poučná kniha.
Mě knížka dala mnoho zajímavých námětů k zamyšlení. A beru si z ní ponaučení, že o zdraví se každý musí starat hlavně sám. Hodně se dá ovlivnit správným složením stravy a pozitivním přístupem k životu.
Černý humor z příběhu o Annie doslova kapal. Místy jsem se smála, ale většinou jsem si říkala, kam mě příběh ještě dovede. Kde jsou ještě meze opravdového zájmu a kde je to již za čarou. Kde je to očekávané štěstí a láska.
. Odvážit se znamená na chvíli ztratit pevnou půdu pod nohama, neodvážit se znamená ztratit sám sebe.
Knížka o ztrátě, získávání důvěry, o lásce i zradě. A také hlavně o postupném odhalování tajemství. Líbil se mi i závěr knihy. Nebyl uspěchaný a pěkně vše dovršil. Příjemné čtení.
Krásná něžná kniha vyprávěná z pohledu kočky. Pobaví i poučí.
- Kdo věří, ten vidí.
-Nikdo není tak hluchý jako ten, kdo nechce nic slyšet.
-Hodnota života nezávisí ani tak na jeho délce jako na tom, co s ním uděláte.
-I když jsme svobodní, omezujeme sami sebe svým myšlením. Mysl nevnímá realitu, ale vytváří si ji.
- Když dáváme, tak dostáváme.
Nejsem velký čtenář fantasy žánru. Ale příběh z Londýna jsem četla se zaujetím.
Právě jsem knihu dočetla a lituji, že již skončila. Nadchla mě. Téma řeckých uprchlíků a jejich osudy v Československu v letech 1948 - 2008 mě plně pohltilo. Je zde popsána manipulace s lidmi, jejich zneužívání a ovládání. Román si určitě přečtěte. Nebudete zklamáni.
Hezky zpracovaná knížka. Je na ní zajímavé i to, že jsou to zároveň omalovánky.
Tuto knihu jen tak lehce nedostanete z hlavy. Hodně vás zasáhne. Stojí za přečtení.
Asi jsem měla začít číst od prvního dílu. Budu to muset napravit.
Dávám plný počet hvězdiček- Nezbývá mi než dodat, že to byl velice silný příběh.
Kniha je prodávaná jako thriller. Musím doplnit s nadpřirozenem a hororovými prvky. Chvílemi jsem nechápala jednání otce, ale vše postupně dostává smysl a vám nezbývá nic jiného, než se bát, jak to všechno dopadne.
Knížku jsem objevila v knihobudce. Ráda jsem si zopakovala známé příběhy z minulosti.
Kniha nás seznámí s Roxolanou - Ruskou, která byla unesena ze své rodné země a stala se manželkou tureckého sultána Sulejmana Nádherného. Osmanská říše byla v 16 století rozsáhlá a mocná. Ale život hlavní hrdinky nebyl jednoduchý, bylo mě jí líto. Kniha mě mile překvapila a jsem ráda, že jsem měla možnost si ji přečíst.