Allla9 Allla9 komentáře u knih

Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Další velice zdařilá série.

01.09.2021 5 z 5

Zaklínač duší Zaklínač duší Sebastian Fitzek

Tentokrát pan spisovatel napsal dokonalý psycho thriller.

30.08.2021 5 z 5

Terapie Terapie Sebastian Fitzek

Napínavé, ale musím přiznat, že pro mě těžké na orientaci v ději.

29.08.2021 4 z 5

Černá vdova Černá vdova Markéta Harasimová

Téměř celou knížku jsem četla se svíravými pocity na hrudi. Vždycky s dalším činem násilí jsem si říkala, tak to již je snad moc, už se rozhoupej a ukonči to domácí násilí a stále ho neomlouvej. Dlouho trvalo, než pohár přetekl. Je těžké zažívat záměrnou krutost od člověka, který by vás měl chránit a milovat.

26.08.2021 5 z 5

Nabarvené ptáče Nabarvené ptáče Jerzy Kosiński

Drsný příběh plný krutosti, zloby a násilí. Dlouho ho budu mít v hlavě.

23.08.2021 5 z 5

Krvavé sestry Krvavé sestry Graham Masterton

Až při čtení jsem zjistila, že čtu pátý díl série. Zaujal mě natolik, že si přečtu i předchozí díly. Tentokrát pěkně popořadě.

21.08.2021 5 z 5

Slunečnice Slunečnice Jana Benková

Čekala jsem příjemné odpočinkové čtení. Ale hlavní hrdinka se chovala jako zastydlá puberťačka. A jak se zachovala jako kamarádka? Hnusně. Knížka je psaná stylem, který mi nevyhovuje.

17.08.2021 3 z 5

Léto s kovbojem Léto s kovbojem Jaromíra Kolárová

Knížka je ještě lepší než film. Bavila jsem se od začátku až po poslední stránku.

15.08.2021 5 z 5

Frantina Frantina Karolina Světlá (p)

Ke knize jsem se po letech vrátila. Krásný jazyk.

15.08.2021 5 z 5

Proti proudu Proti proudu Rachel Caine (p)

Prožívala jsem s hlavními hrdiny každou chvilku jejich života. Jejich boj o přežití, boj o právo žít.

15.08.2021 5 z 5

Na dně Na dně Rachel Caine (p)

Strhující. Čte se moc dobře. Hned jdu na další díl.

11.08.2021 5 z 5

Muž bez minulosti Muž bez minulosti Tim Weaver

Opět neotřelé téma. Od knihy se nedá odtrhnout, takže vše ostatní musí počkat. Každé rozuzlení knih od tohoto autora je zajímavé a nečekané.

07.08.2021 5 z 5

Lovec očí Lovec očí Sebastian Fitzek

Děsivé a zároveň fascinující.
... "Nejsou to oči, čím vidíme svět. Jsou to naše city, které nám dávají vidět."

03.08.2021 5 z 5

Bez slitování Bez slitování Tim Weaver

Začínám být na knihách Tima Weavera závislá.

31.07.2021 5 z 5

Vůně života Vůně života Táňa Keleová-Vasilková

Mám ráda knížky, kde se řeší každodenní radosti i starosti. A kde převládá láska.

25.07.2021 5 z 5

Zblbnout, ale krásně Zblbnout, ale krásně Terezie Braunová

Jak píše autorka, je to její životní zpověď. Docela by mě zajímalo, kam se s tímto způsobem života dostala.

23.07.2021 3 z 5

Nejsem z ledu Nejsem z ledu Anne Frasier (p)

Opět perfektní čtení.

21.07.2021 5 z 5

Eleanor se má vážně skvěle Eleanor se má vážně skvěle Gail Honeyman

Celkem neobyčejný příběh obyčejné mladé ženy. Co na tom, že je ráda hlavně sama. Je prostě introvert. A že je i misantrop? No, tak prostě nemá ráda lidi. Ale i ona má své city a umí se zamilovat. A to se pak dějí věci. Netřeba dodávat, že humor zde doopravdy nechybí. Pak přijde druhá část knihy, kde se vše postupně rozplétá a vysvětluje. Zde mi ukápla i slzička.

18.07.2021 5 z 5

Rakvičky Rakvičky Irena Dousková

Byla jsem mile překvapená humorem této knížky. Děj není složitý, ale je poutavý. Róza (Růžena) musí najít svého "Ostraváka", aby mu řeka, že ho miluje.

15.07.2021 4 z 5

Den, kdy se to stalo Den, kdy se to stalo Nuala Ellwood

Smutný, ale hezký příběh. Určitě si přečtu i další knihy od autorky.

13.07.2021 5 z 5