alnahu Online alnahu komentáře u knih

Irská princezna Irská princezna Elizabeth Chadwick

(SPOILER) Další poutavý historický román, který nás zavede do dvanáctého století do Británie,kde vládl Jindřich II .Příběh irské princezny Aoife,která je dcerou irského krále Diramita McMucharda, který bojuje za své království, ale je sesazen a tak utíká do Anglie, kde shání vojenskou pomoc, aby získal svou moc a trůn zpět. K tomu mu má dopomoci sňatek Aoife s normandským šlechticem Richardem de Clare.Jejich manželství je šťastné ,ale je narušeno boji o moc a irské království.Po Richardově smrti se stane královnou jeho setra Basilia a Aoife se stane z královny pěšákem. Kniha plná válčení, intrik ale i lásky ,se mi četla dobře, tak jako i jiné knihy od této autorky.

03.11.2021 5 z 5

Žena tří mužů Žena tří mužů Anna Beatrix Bártová (p)

Další čtivá historická kniha,která nás zavede na hrad Buben,kde žije Gutta se svou dcerou Jitkou,té bylo jedenáct let a byla na popud krále Zikmunda provdána za Jana z Guštejna,který tím získal hrad Buben,kde se usadil a svou mladičká nevěstu poslal na výchovu do kláštera.Po návratu Jitky na hrad ji čekalo překvapení ,její roli manželky převzala italská kráska Isabela a té samozřejmě její návrat není po chuti a tak se jí snaží všemožně zbavit.Jitku čekají v životě i další překvapení ,prožije nakonec i šťastné chvíle a dočká se i toho ,že se vrátí na svůj rodný hrad Buben.

05.10.2021 4 z 5

Nebe nad Kilimandžárem Nebe nad Kilimandžárem Leah Bach (p)

Další rodinná sága z péra této oblíbené autorky.Hlavní hrdinka v této knize Charlota žije v Německu, kde se provdá za staršího muže,ale ten ji podvádí a tak se rozhodne opustit rodnou zem a začít nový život.Vydáme se s ní do Afriky až k samému Kilimandžáru.V knize se dozvíme mnoho zajímavého o africké kultuře a životě v těchto končinách.

05.07.2021 3 z 5

Rodinné klbko Rodinné klbko Táňa Keleová-Vasilková

Další skvělá kniha ze života. A přesně jako název této knihy ,je rodina svázána klubkem lásky. I v tomto příběhu je to tak .Děti jim dospěli a rozletěli se z rodinného hnízda ,každý po svém a tak si konečně Sára a Vlado začnou užívat vše na co neměli čas. Ovšem to netrvá dlouho a opět mají plný dům lidí a musí se vyrovnat i s jejich starostmi a děti u nich hledají pomoc a oporu a to naruší veškerý poklid. A od tohoto jsou tu právě rodiče aby se opět klubko stmelilo.

24.01.2021

Aristokratka v Československu Aristokratka v Československu Evžen Boček

I když jsem si říkala ,že 6 dilem/aristokratka pod palbou lásky/ s aristokratkou končím,přeci jen jsem po tomto 7 díle v knihovně sáhla.Ze začátku jsem se nemohla začíst-musím přiznat,že jsem tak trošku i děj přeskakovala,ale od poloviny knihy se děj vylepšil a dalo se to číst.U hlášek paní Tiché jsem se opět pobavila.Ale také si myslím,že by pan Boček, již měl s aristokratkou skončit.

25.12.2024 3 z 5

Vánoce v Shelter Inn Vánoce v Shelter Inn RaeAnne Thayne

Kniha je taková příjemná předvánoční romance.
Nezabývá se jen vánoční tématikou,ale i problémy jednotlivých osob příběhu, dočteme se o jejich bolestech z minulosti,nechybí v ní také láska .Ale i tak mi naladila na na tu správnou vánoční atmosféru , co v tomto období potřebujeme.

26.11.2024 4 z 5

Léto na zámku Léto na zámku Šárka Hieková

Pěkný čtivý příběh odehrávající se na zámku.Tam přijede na praxi studentka umělecké školy Magda,má před svatbou s dlouholetým přítelem Milanem Když zde potká živelného Radima,ocitne se před těžkou životní volbou.Pěkná obálka krásný oddechový ,letní příběh.

02.09.2024 5 z 5

Svatební historky aneb Jak jsem se nevdala Svatební historky aneb Jak jsem se nevdala Lucie Macháčková

Tak toto byla prima oddechovka u které jsem se také skvěle pobavila.Vtipná ,humorná kniha,která mě dokázala opravdu rozesmát.
Ale určitě by jí neměli číst ženy ,které mají před svatbou.

20.06.2024 5 z 5

Muž, který chtěl být milován, a kocour, který se do něj zamiloval Muž, který chtěl být milován, a kocour, který se do něj zamiloval Thomas Leoncini

Krásný filozofický příběh k zamyšlení, který se mi moc líbil.V příběhu se dočteme o muži ,který byl bohatý,mohl si koupit vše na co si vzpomněl,ale přesto nebyl spokojený.Jeho život se od základu změnil,když se vydá žít do přírody a najde zde svůj klid i díky kocourkovi začne znovu žít.

Malá ukázka z knihy,jak se sblížili: Konečně jsem se ocitl pouhý krok od odhalení neznámého návštěvníka.Zdalo se ,že zvuky náhle utichly,nahlédl jsem klíčovou dírkou,ale nic podezřelého jsem neviděl.Vší silou jsem rozrazil dveře-naproti mě seděl zrzavý ustrašený kocourek s přenádhernýma modrými očima.:Kde ty jsi se tady vzal?"zeptal jsem se,jako bych očekával odpověď.Vydal jsem se k němu vystraseně zamňoukal a zasyčel,až jsem zahlédl dva hezké špičaté zoubky a malinké,avšak velmi ostré drápky, které opatrně natahoval a zase zatahoval.Na každé mé slovo reagoval kroucením hlavičky,jako by chtěl očima zahlédnout každou zvukovou vlnu,která doléhala k jeho nastaveným ouškám.Abych získal jeho důvěru,začal jsem na něj mluvit uklidňující tónem.Na malý okamžik zaváhal,ale potom své tlapky položil na mé prsty a začal je zkoumat.Vypadalo to ,jako by prožíval tytéž pocity jako já.To nádherné stvoření Matky přírody položilo své tlačítky do mé dlaně a silně se o mě otřel.Poprvé v životě jsem se cítil být ,součástí živé přírody.

24.03.2024 5 z 5

Královský syn Královský syn Jan Duda

Příjemné počtení ze středověku -z nejmenovaného království ,kde vládne nejmenovaný král se svou chotí.A i v této knize se láska mezi nimi změní v nenávist a touhu po něčem novém a hlavně po svém dědici ,kterého mu královna nedala.Příběh smyšlený ,ale přesto se mi četl dobře -pro mne to byla taková odpočinková oddechovka.

08.02.2024 4 z 5

Italské trojhubky Italské trojhubky Marta Kučíková

I v tomto díle se vydáme do slunné Itálie abychom se dozvěděli v krátkých příbězích,jak se tam žije a v určitých životních situacich jsou nám velmi podobní.
Správná italka vaří jedině v zástěře!- I mě babička odjakživa říkala vezmi si při vaření zástěru - aby jsi pod ní mohla schovat ledajaké manželské trable.Dnes je již jiná doba a manželské neshody řešíme jinak.

30.10.2023 4 z 5

Alexandra Alexandra Irena Kellerová Dibelková

Historický román odehrávající se v Anglii v roce 1802.
Příběh Alexadry jedné z dcer pana Williamse,který se snaží svou dceru dobře zaopatřit- výhodným sňatkem i když její původ je zastínění tajemstvím,ten dramaticky změní její budoucnost.
Tento romantický příběh se četl dobře-autorka mi milé překvapila.Kniha má moc pěknou obálku.

29.10.2023 5 z 5

Okamžiky naděje Okamžiky naděje Paula Stern (p)

I v druhém díle se vydáme do Cách a setkáme se s rodinou Ahrensbergů. Cornie převzala rodinnou firmu s kávou a daří se jí ,nakupuje a prodává nové druhy kávy.
Do knihy je také vsazen příběh Jacoba a Rebecci Rosenbaumových,kteří byli uvěznění v koncentračním táboře v Buchenwaldu,odkud byli v dubnu 1945 osvobození.
Tento díl již nebyl tak čtivý,jako ten první.

18.07.2023 3 z 5

Pro čest a lásku Pro čest a lásku Victoria Cornwall

Docela mi trvalo,než jsem se do tohoto příběhu z Cornwalu začetla.
Hlavní hrdinka tohoto příběhu je dívka Grace,která je dcerou majitele mlékárny.
Žije si ve své vesničce poklidný život,dokud se zde neobjeví muž,který odhalí tajemství jejího života a před tím se nedá utéct i když se o to Grace snaží.
Příběh se četl dobře ikdyž je plný lží,tajemstvi
a zvratů,ale nechybí v něm i trochu romantiky-navíc má pěknou obálku.

Někdy není snadné říct pravdu.
A ještě těžší může být si ji vyslechnout.

13.07.2023 3 z 5

Adam ze Zbraslavi a případ královské dcery Elišky Adam ze Zbraslavi a případ královské dcery Elišky Hana Whitton (p)

(SPOILER) Již třetí případ,kdy je Adam ze Zbraslavi povolán ke kralovskému dvoru.Tentokrát někdo usiluje o život Přemyslovnám -sestrám Elišce a Anně.Opět v tomto případě jde o vládu a královskou korunu.Za záhadných okolností zemřou dvě zvědavé,vypočítavé dvorní dámy.Opět velmi čtivá historická detektivka.Doufám,že touto knihou nebude tato výborná série končit.

17.06.2023 5 z 5

Žila jsem s bláznem Žila jsem s bláznem Dana Hlavatá

Kniha od této slovenské autorky mě bavila ,je psána docela humorně i když téma rozvedené čtyřicítky bez chlapa není jednoduchý -má pocit ,že jí je bez chlapa líp-do doby než náhodně potká muže,který ji přesvědčí o opaku. Kniha se mi četla dobře.

11.05.2023 3 z 5

Kouzlo všité do šatů Kouzlo všité do šatů Barbara Davis

(SPOILER) Příběh začíná v Paříži, kde rodina Soline Rousselové, provozuje svatební salon.Do jejich podnikání zasáhne druhá světová válka a tak je Soline donucena svůj poklad -ušité svatební šaty uložit do krabic a je odhodlána na ně zapomenout.Tyto krabice po letech náhodně objeví Rosy Grantová a tak se rozhodne najít jejich majitelku.To se jí podaří a ženy se spřátelí.Navíc mají obě společné osudy,obě ztratili svojí životní lásku a tak se společně podporují,aby se opět postavili na vlastní nohy.Příběh je zajímavý a čtivý.

22.03.2023 4 z 5

Poklona, páni četníci! Poklona, páni četníci! Ladislav Beran

Pustila jsem se do této české detektivky,která nás zavede do třicátých let minulého století,kde písecká četnická stanice ,pod vedením štábního kapitána Votruby,řeší několik případu,samozřejmě ve spolupráci s místní galerkou. Pan Beran ve svém vypávění používá slangový jazyk,tak jak se tehdy mluvilo a díky tomu se skvěle přeneseme do tehdejší doby.
Malá ukázka:
Když se v sedmatřicátém na silvestra objevil na četnické pátračce kasař Ludvík Čížek a prohlásil "Poklona,páni četníci!" Hlásím ,že jsem se po třech letech vrátil z Borů absolutně napravenej./ovšem skutečnost je jiná/.

13.03.2023 5 z 5

Ohnivá jeseň Ohnivá jeseň František Neužil

Opět čtivý historický román ve kterém se dozvíme něco z českých dějin. Tentokrát o druhé manželce Kunhutě -Přemysla Otakara II.Po jeho smrti ,musí královna vdova čelit neklidné době,kdy se o své mocenské nároky hlásí královský levoboček Mikuláš .V tom ji pomáhá rytíř Záviš z Falkenštejna za kterého se Kunhuta ,krátce před smrtí provdá a stačí mu porodit syna.Její smrtí končí příběh velmi ctižádostivé a panovačné ženy.

09.10.2022 5 z 5

Zodpovědně lehkomyslná Zodpovědně lehkomyslná Marcela Mlynářová

Další kniha od této autorky ,která podle mne, má správný optimistický pohled na život a její žvotní krédo je" Žít a užít si " a tak nás opět i v této knize provede svými cestami po krásách naší země ,ale i svými radostmi i strastmi,které prožívá.Opět autorka potvrzuje ,že není důležitý věk,ale pohled na život.

Skuteční přátelénás budou brát takové,jací jsme.
Nepřátelé nás pomluví i kdybychom pod tíhou svatozáře lezli po čtyřech.

06.07.2022 4 z 5