alnovka82 alnovka82 komentáře u knih

Pan Spencer Pan Spencer T. L. Swan

Na tenhle díl jsem se těšila, víc než na předchozí a po dočtení, jsem zklamaná.
Strašně mi vadila Charlotte. V závěru knihy se chovala jako pěkná krá..a.
Neříkám, že to čím si procházela nebylo těžké, ale na druhou stranu věděla, jaký je a jakou má minulost a úplně ho odepsala.
Navíc chápala jsem Charlottinu fascinaci Spencerem, ale proč byl tak odvařenej on z ní, jsem nepobrala.
První díl jsem přečetla jedním dechem a klidně bych si ještě pár stran přidala, tady bych to o pořádný kus zkrátila - pro mě to bylo zbytečně dlouhé. Na třetí díl se ale i tak moc těším.
Takže přivírám obě oči a dávám 3,5 *.

13.10.2024 3.5 z 5

Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Posloucháno jako audiokniha a podání Zuzany Kainarové bylo výborné.
Mě se to fakt líbilo. Sálala z toho temná, depresivní atmosféra. Bylo to zamotané, ale ne překombinované.
Dlouho jsem tušila, že vrah se tam motá někde mezi nimi, přesto ve chvíli odhalení přišlo překvapené wauw!
Dávám 4*

10.10.2024 4 z 5

Pan Masters Pan Masters T. L. Swan

Knihu jsem si schovávala na dovolenou a bylo to skvělá volba. Nečetla jsem anotaci ani recenze, takže jsem neměla tak úplně představu, co mě čeká. A tohle byla fakt bomba. Na to kolik má kniha stran, mi vlastně vůbec nepřišla dlouhá a nebyla chvíle, kdy bych se nudila.
Brielle byla úžasná osoba. Vtipná, ztřeštěná, ale i chytrá a rozumná. Wilow se Samym byli úžasní a asi jsem si je zamilovala víc než hlavní hrdiny. A Julien byl sice občas na pěst, ale bez toho by to byla nuda.
Mám jenom dvě výtky. První - celkem mě obtěžovavalo číst pořád dokola, jak moc je Julian vyvinutý. Jednou dvakrát dobrý - ale při každé intimní scéně (a že jich tam bylo), to už bylo otravné.
A druhá - linka s Emerson. Přišlo mi divné, že před ní vše tajila (vzhledem k tomu že byly nej kamarádky), ale budiž. Ale nic jí neřekla, Em jí od něj pořád odrazovala a najednou střih - a jde jí na svatbě za družičku. Přišlo mi to takové nedotažené.
Přesto autorce za toto dílo dávám jedničku a k ní hvězdiček rovnou pět.

06.10.2024 5 z 5

Smutek poručíka Borůvky Smutek poručíka Borůvky Josef Škvorecký

Tohle je jedna z mála knih ze školní povinné četby, ke které se ráda vracím. Poručík Borůvka není prototyp dokonalého detektiva, má své slabosti a občas zrovna neperlí, právě proto mi přijde uvěřitelný a o to sympatičtejší.

02.06.2024 4 z 5

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Tak tohle nebyl můj šálek! Tohle byla má první kniha od autorky.
Téma bylo opravdu hnusné, ale styl kterým byla kniha psaná mi nic neříkal. Přesto že je tu mnohokrát psáno, že kniha je čtivá - pro mě nebyla. Prokousávala jsem se tím (a nebylo to tématem, ale tím jak je kniha napsána), nutila se číst dál, protože jsem si to v sobě chtěla zhodnotit, jako celek.
Příběh je hrůzný, přesto zajímavý, ale kniha jako celek pro mě byla velkým zklamáním a určitě se nestanu fanouškem AM.

04.05.2024 2 z 5

Pohřbené kosti Pohřbené kosti Lisa Regan

Na tenhle díl jsem se moc těšila, ale vůbec jsem se nemohla začíst. Nicméně po pár kapitolách jsem se chytla a přečetla za dva dny. Za mě asi nejlepší díl. Přesto mě závěr nepřekvapil, jenom motiv původního zločinu jsem neodhadla.

06.04.2024 5 z 5

Kulti Kulti Mariana Zapata

Když jsem knihu četla poprvé, málem jsem ji odložila. Když jsem byla na asi sté straně a hlavní hrdinové se ještě ani nepotkali, natož aby spolu mluvili, tak jsem si říkala, že to asi nebude nic pro mě. Nakonec jsem vydržela a oba si zamilovala. Knihu jsem od té doby četla minimálně třikrát a patří mezi mé oblíbené i s tím předlouhým začátkem. Miluju i ostatní Zapatiny knihy, ale německý preclík a jeho schnecke jsou moje srdcovka.

01.04.2024 5 z 5

Bestie Bestie Nicol Keithe

(SPOILER) Čekala jsem, díky komentářům zde (které mě ke čtení přilákaly), lecos. Ale na toto jsem připravená nebyla.
Klobouk dolů před autorkou, jak je to napsané, protože jsem se neustále zmítala mezi touhou číst dál a vymazat knihu ze čtečky a už nikdy se k ní nevrátit.
Tohle byla šílenost a kdo uvažuje o tom, že varování na knize a věková hranice 21 let je jen k upoutání větší pozornosti, tak NE! Je to tam oprávněně.
V tomto příběhu není žádná sympatická hrdinka a spousta podporujících přátel, žádný napravený bad boy, vzrušující erotické scény a romantická linka. Sexu je tu požehnaně, ale spíš mi šel mráz po zádech nebo mi bylo nevolno, než aby to mělo nějaký příjemný efekt.
Už dlouho jsem u knihy nebyla TAK napnutá, jak to skončí a moc děkuji autorce, přesně za tento závěr, protože je uvěřitelný.
Kniha je tak bravurně napsaná, že jsem ji zhltala za jediný den a přitom je tak odporná, že nevím jestli dneska vůbec usnu.
Je to syrové a odporné, ale sakra dobře napsané.

03.01.2025 5 z 5

Nevěsta Nevěsta Ali Hazelwood

Miluju knihy od Ali Hazelwood a ikdyž se tato svým námětem tváří býti jiná, tak je přesně v autorčině stylu.
Nemám naprosto nic, co bych vytkla. Příběh má trochu pomalejší začátek, ale pak už je to smršť.
Takže rozhodně zasloužených 5* a kdyby to šlo, tak jich dám i víc.

15.11.2024 5 z 5

Neústupná princezna Neústupná princezna Meghan March

Opět skvělý díl.
Temperance i Kanea jsem si zamilovala a moc jim fandila. Bylo jasné, že je tam někdo, kdo jim skrytě škodí, ale ten závěr - ten mě rozsekal. Jestli jsem někdy hned potřebovala další díl, tak tady.

14.10.2024 5 z 5

Návrh Návrh Elle Kennedy

Tenhle díl miluju, myslím že tohle je moje nejoblíbenější kniha od Elle Kennedy.
Garetha i Hannu bezmezně zbožňuju a jejich příběh...ach. Četla jsem ho už asi 5x a má své vyhrazené místečko v mé knihovně.

12.10.2024

My My Elle Kennedy

Po krásném prvním díle jsem si říkala, že si druhý odpustím, ale nedalo mi to, a dobře že tak.
Bylo hezké číst, že ne vždy je vše jenom růžové a že na vztahu je třeba pracovat. A taky, že jenom láska někdy prostě nestačí.
Ale kluci jsou prostě božani a já je miluju a strašně jsem jim přála, aby to vše ustáli.
Takže opět plnej počet hvězd.

09.10.2024 5 z 5

Pět malých prasátek Pět malých prasátek Agatha Christie

Tohle je můj nejoblíbenější případ HP.
Postupné odkrývání minulosti a stop. Sice jsem tušila, kdo je pachatel, ale stále jsem si říkala proč a jak.

30.09.2024 4 z 5

Hořím pro tebe Hořím pro tebe J. T. Geissinger

Tato kniha mi doma ležela hodně dlouho, než na ní přišla řada. A teď zpětně mě to mrzí, protože byla skvělá.
Příběh je předvídatelný, ale to mu neubírá na čtivosti ani kouzlu.
Čtu tyhle knihy, abych si odpočinula od všedních starostí, takže autorce odpustiím i to, jak moc nereálný Jax byl. Protože i tak jsem ho celou knihu milovala. A Bianca byla skvělá. Nic mu nedala zadarmo.
Jsem si jistá, že tohle je kniha ke které se ráda budu vracet, takže plný počet hvězd.

12.09.2024 5 z 5

Červenka Červenka Jo Nesbø

Na čtení třetího dílu mě nalákalo vyšší hodnocení (než u předchozích dílů). U prvního dílu jsem konstatovala, že mě nebavil dlouhý začátek, ale kam se to hrabalo na tento díl, dokonce jsem knihu na několik týdnů odložila a myslela že ji nedočtu.
Autor se tady pokusil děj zamotat a postupným odhalováním čtenáře překvapit. Za mě to ale kapku přehnal a vcelku zajímavý příběh tím poškodil. Protože víc jak polovina knihy mě FAKT nebavila.
Druhá polovina byla o moc lepší a jsem ráda, že jsem ji dočetla, protože celkově hodnotím knihu jako povedenou, ale zároveň srovnatelnou s předchozími díly.
I přes zamotanost je vrah i motiv jasný poměrně brzy, a to je vlastně to, co mě u autora baví - že je to vždy někdo, kdo v knize vystupuje téměř od začátku příběhu a bývá to hodně výrazná postava v ději.
Takže hurá na další díl.

08.08.2024 4 z 5

Haka za lilii Haka za lilii M. K. Hardy

Knihu jsem četla už před nějakou dobou a ráda se k ní vracím.
Lily i Alex jsou oba sympatičtí a rozhodně jim člověk musí fandit. Příběh je čtivý a vtipný, ale přitom se v něm řeší i vážná témata.
Jen ten konec byl takový rychlý a stručný. Ale to nám autorka aspoň částečně vynahradila v druhém dílu.
Za mě je toto skvělá volba pro ty z nás, kdo máme rádi romanťárny s křehkými hrdinkami a správnými chlapy.

30.07.2024 5 z 5

Anděl smrti Anděl smrti Robert Bryndza

RB je zárukou toho, že máte v rukou opravdu čtivou knihu, ale...
Anděl smrti mě bavil o mnoho víc, než poslední dva díly. Tam mi přišlo, že by bylo lepší, už tuto sérii ukončit, než se to zvrhne v nudu. Tady byla zápletka zajímavá, i když dost předvídatelná. Děj byl svižný, místy zbytečně rozvleklý a závěrečné rozuzlení na cca deseti stránkách - jako fakt?
Za mě těch pracovních rozporů a pří s vedením je moc. Hodnotím 4*, ale i tak mám pocit, že Erika by si už zasloužila jít na odpočinek.

30.04.2024

Nečekané přiznání Nečekané přiznání Lisa Regan

Opět skvělé a čtivé, i když chvílemi mi děj přišel až zbytečně překombinovaný a zamotaný.

19.02.2024 4 z 5

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Příjemná romantická kniha, ale abych byla upřímná, bylo to takové nenadchne/neurazí.

01.03.2025 3.5 z 5

Pentagram Pentagram Jo Nesbø

Tahle série se mi i nadále líbí. Při čtení si dost často říkám, že trochu té ,,omáčky" by mohl autor ubrat, ale v závěru, kdy to do sebe vše zapadne, mu to zase odpustím.
Samotný případ z tohoto dílu mě zas až tak nebavil, typla jsem si zápletku správně poměrně brzy, ale i tak byl díl nabitý dějem a zvraty a četl se moc dobře.

09.12.2024 4 z 5