alnovka82 komentáře u knih
Miluju knihy od Ali Hazelwood a ikdyž se tato svým námětem tváři býti jiná, tak je přesně v autorčině stylu.
Nemám naprosto nic, co bych vytkla. Příběh má trochu pomalejší začátek, ale pak už je to smršť.
Takže rozhodně zasloužených 5* a kdyby to šlo, tak jich dám i víc.
Na knihu jsem se moc těšila, ale po dočtení jsem trochu zklamaná.
Oliver i Lucien mě hrozně bavili, ale v jejich příběhu mi něco chybělo, přišlo mi to hrozně nedotažené. Usmiřovačka na konci byla trapná a závěr příliš rychlý, navíc zůstalo spoustu nedořešených otázek.
Úplnej průšvih to není, za mě milej příběh na 3*, ale víckrát se k ní asi nevrátím.
V předchozích dílech mě Ronan, ze všech jezdců, oslovil nejmíň (pořád se nejvíc těším na Colea). Jeho příběh jsem tedy četla spíš, aby mi nechyběl do série. A ouha, jaké to bylo překvapení.
Nutno říct, že jsem mu v předchozích dílech jeho předstíranou image baštila, a po exkurzi do jeho duše ho asi miluju víc než ostatní jezdce.
Teal se v předchozích dílech příliš neprojevovala, a i když byly některé věci fakt přitažené za vlasy (což v této sérii bývá často) tak si mě získala.
Konec na mě byl trochu rychlý a klidně bych knize přidala ještě nějaké stránky, ale jinak to bylo skvělé.
Tahle série rozhodně neztrácí dech, spíš naopak nabírá na obrátkách, takže se těším, co nás ještě čeká.
A samozřejmě plný počet hvězd, protože autorku miluju a opět mě nezklamala.
Tento Katein a Tristanův případ mě bavil o kousek víc, než ten předchozí. Možné propojení s Peterem Conweyem a hledání souvislostí s ním mi tam ale vadilo. Byl sice zloduch, ale asi nemůže za všechny zločiny, které se staly. Ukončení jeho linky jsem uvítala, ikdyž vzhledem k tomu, že zůstalo otevřené, čí kosti vlastně v průběhu příběhu našli, tak se s tím možná setkáme ještě i v dalším pokračování.
Co se stalo Janey a kdo za tím stojí se dalo odhadnout celkem brzy i přesto, že se autor snažil mlžit a svést nás ze stopy.
Takže za mě 3,5 *.
Mě se příběh moc líbil.
Jediné, co mi vadilo, byla téměř úplná absence dalších postav. V celé knize v podstatě vystupují jen oni tři. Takže tam není žádná další linka, která by příběh oživila, nebo prodloužila.
I tak dávám 5*, protože se mi to prostě líbilo.
Sice toto není moje nejoblíbenější kniha ze série, přesto rozhodně stojí za přečtení.
Za rádoby jednoduchým romantickým příběhem jsou skrytá i celkem složitá témata.
Ústřední dvojici mám moc ráda, a i když Daphne není mou nejoblíbenější Bridgertonovou, tak dávám knize 4* a určitě si ji opět někdy přečtu.
K téhle knize jsem přistupovala vcelku skepticky a byla jsem velmi překvapena.
Příběh je sice spíše pohádka, ale fakt povedená. Oba hlavní hrdinové byli opravdu k sežrání a nešlo jim nefandit.
Mám jen dvě drobné výtky. Za prvé už mě přestává bavit oblíbené téma age gap, navíc do tohohle příběhu mi to přišlo celkem zbytečné. A druhá - asi bych uvítala spíš fiktivní zemi a království, to zasazení do Anglie současnosti mi celkový dojem dost kazilo.
Jinak to bylo boží a dávám 5*.
Naprostá klasika mezi detektivkami a pořád sakra dobrá.
Tenhle díl byl z celé série pro mě nejlepší. Byl o něco akčnější, došlo zde k několika odhalením a (možná) překvapivému závěru. Četlo se to lépe než předchozí dva díly.
Dávám 4*, ale určitě už tento příběh znovu číst nebudu.
Čekala jsem, jestli v druhém díle nastane nějaký zlom a začne mě to víc bavit, ale nestalo se.
Třetí díl si ale určitě dopřeju.
Tahle série od Meghan March je za mě nejslabší.
Příběh se mi táhl, nic mě v něm nepřekvapilo ani nenadchlo.
Whitney mi přišla nudná, Lincoln mě bavil víc, celkově to nebylo špatné čtení, ale ani ničím výjimečné.
Tak tohle byla nářez!
Zápletka v tohle díle, fakt super - autorka si mě tu pěkně povodila za nos, protože TOHLE jsem nečekala.
Zhltla jsem to na jeden zátah a závěr jsem si přečetla dvakrát. Tohle se fakt povedlo.
Úplný závěr by nemusel být tak přeslazený, ale ani to můj dojem z celé série nenarušilo.
Mount Triology je pro mě TOP, ale tahle je taky HODNĚ povedená.
Opět skvělý díl.
Temperance i Kanea jsem si zamilovala a moc jim fandila. Bylo jasné, že je tam někdo, kdo jim skrytě škodí, ale ten závěr - ten mě rozsekal. Jestli jsem někdy hned potřebovala další díl, tak tady.
Série volně navazuje na Mount Triology, dá se ale číst samostatně.
Opět boží čtení. Tentokrát ve mě hlavní hrdina nevzbuzoval tolik negativních emocí, ale ono to bude hlavně tím, že toho o něm, až do závěru, mnoho nezjistíme. Autorka si nás tu pekně vodí za nos.
Takže hurá na další díl - protože závěr opět otevřený.
Tehle díl je o něco slabší než první dva, ale rozhodně pro mě nebyl zklamáním.
Je hodně vyprávěcí a popisný, abychom pochopili všechny souvislosti a mezitím to sklouzává až k červené knihovně.
Momentem překvapení pro mě bylo, odhalení člověka, který je vlastně svedl dohromady - to jsem nečekala.
Zápletka s J byla zpestřením, ale přišla mi navíc.
Celá série je pro mě TOP, ale tomuto dílu samostatně dávám 4* - ale má rozhodně nejhezčí obálku.
Tohle je výjimka, která pro mě potvrzuje pravidlo druhých dílů. Druhé díly triologií nemám ráda, přijdou mi nudné, ale tady to rozhodně neplatí. První díl mě vystřelil nadšením do oblak a tenhle mě tam rozhodně udržel.
Oba je miluju a pasáž v Irsku - prostě boží!
Miluju Mount Triology!
Když jsem tuto tenkou knížečku otevírala, moc jsem nevěděla do čeho jdu. Byla to má první knížka od Meghan March a sakra mě to vzalo. Okamžitě jsem musela sáhnout po dalším dílu.
Velkou část knihy jsem byla na vážkách, jestli Lachlana milovat nebo nenávidět (a dlouho mi trvalo, než jsem se při čtení toho jména přestala ušklíbat). Keiru jsem milovala hned. Spolu byli dokonalí.
Dávám 5*.
(SPOILER) První díl je pro mě jedním z nejslabších ze série, až mě udivuje že jsem to s ní nevzdala. Není vyloženě špatný, takový průměrný thriller, přesto jsem si Josie oblíbila.
Samotný případ mě moc nebavil, ale ostatní linky ano.
Josiina minulost a současnost s Rayem - doufala jsem, že to bude mít jiný vývoj a v závěru mi téměř ukápla slza (za něj i náčelníka).
Tohle je moje nejoblíbenější autorčina kniha.
Ava je silná holka, kterou potká hnusná věc a nechce to nechat jen tak být. A pak je tu Knox, kámoš jejího bývalého. Ava to rozhodně neměla snadné a Knox při ní stál, ikdyž věděl že tím půjde proti kamarádům. Odpustila bych si ty dva přeslazené epilogy, jinak to bylo dokonalé.
Na tenhle díl jsem se těšila, víc než na předchozí a po dočtení, jsem zklamaná.
Strašně mi vadila Charlotte. V závěru knihy se chovala jako pěkná krá..a.
Neříkám, že to čím si procházela nebylo těžké, ale na druhou stranu věděla, jaký je a jakou má minulost a úplně ho odepsala.
Navíc chápala jsem Charlottinu fascinaci Spencerem, ale proč byl tak odvařenej on z ní, jsem nepobrala.
První díl jsem přečetla jedním dechem a klidně bych si ještě pár stran přidala, tady bych to o pořádný kus zkrátila - pro mě to bylo zbytečně dlouhé. Na třetí díl se ale i tak moc těším.
Takže přivírám obě oči a dávám 3,5 *.