alzbeta2843 komentáře u knih
Moja prvá kniha od autorky a určite nie posledná. Túto knihu som si vybrala na základe prečítania prvej kapitoly. Už som bola nalákaná. Ide o veľmi ľahké a oddychové čítanie, takže u mňa to splnilo účel, aby som vypla hlavu od práce a starostí a len relaxovala s knihou. I keď som po tejto knihe siahla hlavne kvôli tomu, že som si myslela že to bude jednoduchý, plytký dej s predvídateľným koncom, avšak opak bol pravdou. Veľmi s ami páčilo prelínanie prítomnosti a minulosti, vďaka čomu som mala hrdinov o to radšej a bola som zvedavá, aké je to tajomstvo.
O knihe som počula samé dobré ohlasy, preto som bola na ňu celkom natešená. Začiatok ma však sklamal a mala som chuť ju odložiť, úprimne som nechápala, čo na tom tí ľudia majú. Potom sa to, ale začalo a musím povedať, že najviac ma bavili spomienky Oveho než prítomná vsuvka. Celkovo ma kniha nadchla a pohltila. A preto každému odporúčam, to čo mne odporúčili ostatní, nevzdávajte to a uvidíte, že vás ta kniha dostane. :)
Dominka Dána sa mi darilo veľmi úspešne mínať, ale už nastal i čas pre mňa a tak som si vybrala hneď prvú knihu zo série (teraz už viem, že nie je podstatné poradie čítania kníh).
Po prečítaní anotácie som si hovorila, že to snáď je len náhoda a napodobenina, že to snáď nemohol autor knihy takto napísať a popísať, tento naozaj prelomový skutok, KTORÝ SA NESTAL! Avšak on sa skutočne stal a takéto zverstvá sa diali bežne. Ja som veľmi rada, že som v tej dobe bola čerstvo na svete a tak som to nemohla chápať. Zároveň som veľm rada, že vďaka tejto knihe som sa mohla preniesť do tejto doby a pocítiť aké to bolo žiť a báť sa o seba, rodinu alebo kamarátov. Ja som si knihu užila i keď viem, že má svoje muchy, ale mna veľmi bavilo prostredie, mluva i chovanie aktérov i celkové vyšetrovanie.
A tak som sa stala fanúšikom DD.
Kniha o tom, kde nie sú dobré ani zlé postavy. Tak by som asi zhodnotila knihu. Kniha, ktorá je veľmi citlivá a bolestivá a ja som veľmi plakala pre jednotlivé postavy, vôbec si neviem predstaviť akú bolesť prežívali a čo museli vytrpieť, ale autorka to skvelo vystihuje a preto som súcitila s jednotlivými postavami. Nechcem spoilerovať, lebo to by naozaj knihu pokazilo ale knihu by som určite doporučila.
P.S.: Sama mám vytvorený playlist so samými veselými pesničkami :)
Mňa pokračovanie príbehu bavilo o čosi viac než prvý diel. Možno to bolo i tým, že Elsa už sa nechovala ako naivka a už bola viac tvrdohlavejšia, i keď na Aidena to samozrejme neplatilo. Končne sme sa posunuli v deji a celému tajomstvu o čosi viac a ja som taký zvrat v príbehu teda rozhodne nečakala. Už sa neviem dočkať pokračovanie príbehu a celkové vyústenie v závere série.
Wau tak táto kniha ma veľmi pekne prekvapila. Ja som si túto knihu kupovala s malou dušičkou s tým, že to bude taká primerná jednohubka, ktorú prečítam a nebudem vedieť ani o čom to bolo, ale aspoň ma prinúti oddýchnuť mozog od iných myšlienok. K tomu konieckoncov pristupujem celkom často. Avšak táto kniha ma chytila asi tak od štvrtky knihy, keď sa začal už dej vyvíjať a s ním i odhaľovať život hlavných hrdinov. Ja som si hlavného hrdina veľmi obľúbila, i tú jeho na prvý pohľad ukazujúcu stránku. Na hlavnej hrdinke sa mi páčilo, že bola veľmi zásadová a čestná, nevybočovala zo svojej práce, len kvôli tomu, žeby ju okúzlil nejaký chlap. Vôbec som nečakala, že príbeh bude uberať týmto smerom a preto som si to užila. Najmä som si užila slovné prestrelky ich kamarátov a veľmi sa teším na ich príbehy, pretože to bude eštelen stáť zato!
Ak mám zlý, pochmurný alebo hoc i dobrý deň a mám chuť siahnúť po knihe, ktorá ma zaručene pobaví, chytne a budem sa pri nej usmievať i smútiť, je Vi záruka istoty. Pre mňa už je táto autorka jednoducho moja závislosť a musím sa držať, aby som si jej kniha neprečítala na jeden záťah. Jej knihy nesú určitý rukopis, majú podobné témy a podobné postavy, ale ja ich i tak veľmi milujem a každú hltám jedným dychom.
Tentokrát je to príbeh iný v tom, ako sa hlavní hrdinovia stretávajú. Ja si nemôžem pomôcť, ale každá vykreslená postava jej kníh mi hneď prirastie k srdcu :D A v tomto prípade otmu nebolo inak. Stella bola veľmi odhodlaná a jej práca sa mi veľmi páčila a hlavne jej záľuba v čítaní denníkov.
Ak máte radi túto autorku, asi vás táto kniha neminie a ak ste od autorky nič doposiaľ nečítali, tak vám veľmi závidím prvé stretnutie s Vi :)
Fantasy nie je vôbec môj žáner a kto by bol povedal, že fantasy môže byť táto :D Teraz už rozhodne budem k tomtu žánru otvorenejšia. Tento príbeh ma pohltil hádam už od prvej kapitoly a čím viac som bola závislejšia na príbehu. Páčilo s ami prelínanie prítomnosti s minulosťou a ako sa autorka hrala s čitateľom, kedy podsunula nejakú nápovedu, ale zároveň nechala mnohé nezodpovedané. Na konci príbehu som len nechápala a krútila hlavou. Určite sa pustím i do pokračovania, pretože hlavných hrdinov som si veľmi obľúbila a i inosvet :)
Oficiálne moje 200. kniha prečítaná tu na databázi kníh, a rozhodne stála zato!!!
Kniha ma lákala a vábila už veľmi dlho, ale som sa bála kvôli mladému veku hrdinky, avšak nakoniec mi to vôbec nevadilo. Príbeh Avy ma pohltil už od prvej stránky a veľmi som jej držala palce, aby sa nevzdávala a zostala odhodlaná i keď jej život hádzal kamene do cesty, ale na druhú stranu ani ON to nemal ľahké a veľmi sa mi páčilo spracovanie ako sa s tým autorka popasovala hlavne v závere....To som bola napnutá ako struna a len som nechápala. Knihu odporučám romantickým dušiam, ktoré majú radi trpké, ale sladké príbehy :)
Príbeh o veľmi tvrdohlavej holke, čo nič v živote nedostala zadarmo a chalanovi, ktorý je stelesnením snového manžela (krásny, očarujúci, sexi, vytrvalý a ešte i gantleman).
Z tejto série som čítala len prvé dva diely a potom som tretí diel preskočila a vrhla sa na posledný, pretože ma zaujal anotáciou. Nom, tú anotáciu som si asi nemala čítať, pretože som celý čas čakala, kedy sa príbeh rozbehne, ale i dovtedy som si príbeh veľmi užívala. To, že som nečítala predchádzajúcu sériu svedčí i o tom, že som so Sabrinou už od prvej stránky sympatizovala a preto mi bolo doslova úzko pri čítaní ako sa k nej osataní chovajú. V stránkach, kde sa objavoval jej otčim Roy mi bolo naozaj zle.
Som veľmi rada, že príbeh bol písaný z pohľadu oboch, pretože to mi ponúklo pochopiť správanie oboch hrdinov. Veľmi som im držala palce a hlavne Sabrine, ktorá sa držala doslova len tak tak a schovávala svoje srdce za arogantnú pretvárku. Kiežby, každý takýto príbeh končil takto :)
Wau príbeh sexy policajta a roztomilej servírky! Túto dvojcu som si zamilovala už z predošlého dielu a veľmi som sa na ich príbeh tešila. Musím povedať, že autorka sa prekonáva každým dielom. Zpočiatku som si myslela, že príbeh sa bude točiť len okolo ich hate to love vzťahu, ale autorka do príbehu zakomponovala i vyrovnávanie z minulosťou ako v predošlých dieloch. V tomto prípade pridala ešte trochu napätia a knihu som nevedela odtrhnúť.
Z celej série som si vybrala práve túto knihu podľa anotácie na prečítanie ako prvú. Autorka píše naozaj veľmi zaujímavo a kniha sa mi páčila. Tento príbeh som si vybrala ako prvý, pretože obsahuje príbeh o akom som ešte nečítala a určite nie je jednoduchý. Calla to v živote nemala vôbec jednoduché, nemala jednoduché detstvo a ani dospievanie. Jej dospelý život si už riadila sama, avšak bol stále poznamenaný jej minulostou. Chápem prečo Calla nepôsobila sebavedomo a snažila sa na seba neupozrniť, dokým nestretla Jaxa, ktorého očarila. Ide o príbeh, ktorý kombinuje drámu, trochu napätia a veľa veľa romantiky.
Uvidím, či ostatné knihy série budú lepšie než táto :) Už sa na ne teším.
Čo ste ochotný urobiť pre milovaného človeka?
To som vôbec nečakala, že sa táto kniha tak vyvinie, ale asi som sa opäť nechala milo prekvapiť od autoriek Penelope a Vi, ktoré vždy vsunú do romantického príbehu, nejakú silnú tému, ktorá vás úplne odpalí. Ja preto tieto knihy milujem, lebo ma to vždy pohltí a totálne rozdrtí na častice.
Facka, facka, pusa. To určite sedí na túto knihu. Anotácia ma nalákala na nejakú hato to love story, ale bola to skôr láska od začiatku. Tým, že nám autorka ponúka pohľad do oboch myslí je to viac než jasné, ale mne sa to páčilo veľmi. Mne sa Jax páčil od začiatku, ešte ako taký brumlo medveď a Bianca ta mi učarovala. Tá jej obetavosť bola krásna.
Začínam byť pomaly závislá na týchto dvoch autorkách a postupne si dokupujem ich knihy. Táto bola v hodnotenia veľmi vysoko, ale anotácia ma nejako veľmi nelákala, až zhodou okolností som po nej siahla, že si prečítam niekoľko strán a uvidím či jej dám šancu. No ale uff! Nemusím hovoriť, že som skončila zaborená do gauča v neskorých hodinách a nemohla som sa prinútiť prestať. Tu som tú zápletku naozaj nečakala a hoci ma to veľmi zabolelo, tak som rada, že sa otvárajú i takéto témy. Veľmi sa mi páčila potrhlosť hlavnej hrdinky a jej zoznam, ktorým dokázala obmäkčiť i takého zatrpknutého chalapa ako bol Reed. Najviac ma však dostal epilog. Ten sa mi veľmi páčil, že bol viac než skutočný a predstaviteľný. Táto kniha má už čestné miesto v mojej knižnici a mylsím, že bude niekoľkokrát čítaná.
Elle je super spisovateľka a určite sa zarďuje medzi moje obľúbené. Logan bol sympaták už v prvej knihe, ale teda na začiatku sa choval ako idiot a to by si zaslúžil pár poza ucho. Veľmi sa mi páčil jeho osobný príbeh, ktorý nie je vôbec pekný, ale reálny ako máloktorý. Z toho dôvodu sa mi veľmi páčil jeho postoj k životu. S Grace tvorili super dvojku a tak som si ich obľúbila veľmi. Hrozne sa mi páčili scény, kde sa objavila Hanna s Gerretom.
Kniha ma zaujala už keď som si čítala upútavku na stránkách vydavateľstva. Stále som na to myslela až som sa dočkala. Teraz čítam prevažne takýto žáner “romantika-erotika” a Vi a Pen ma nikdy nesklamali. Tieto autorky mi sedia, lebo je tam vždy dokonale vykreselná chémia medzi autormi a skvelý príbeh na pozadí knihy. V tomto prípade to nebolo inak. Najskôr som Kendall vnímala ako bohatú naninku, ale časom som pochopila, že tiež je ľahké súdiť než pochopiť. Cartera som mala rada od začiatku a spolu ma bavili. Hlavne to neustále doťahovanie a napätie ma bavilo. Tá zápletka ma veľmi prekvapila a páčil sa mi ten šok a vývoj deja i postáv, preto nemôžem a musím hodnotiť takto.
P.S.: to už je druhá kniha, ktorá naráža na príbeh Drzého bastarda. Tak ja si ho už musím konečne prečítať, pretože tá dvojka ma hodne baví :)
P.S.: Teraz si stále púšťam pesničky od the Beatles ;)
Milujem knihy takéhoto žánru no najviac milujem, ak sa v knihe rieši nejaký vážný problém. V tom prípade má kniha pre mňa pridanú hodnotu.
Ako povedal Hartley: “Každý má svoje problémy, len niekoho problémy sú viac vidieť.”
Za mňa najlepšia časť boli spomienky Corey pred nehodou.
Opäť Vi skvelá. Do tejto knihy som sa zamilovala cez anotáciu, ktorú som čítala náhodou. Odvtedy som začala neustále myslieť na túto knihu. Ale beda! Kniha bola všade vypredaná a tak som ju objavila až tu na bazare a hneď som sa musela pustiť do nej. Príbeh opäť prepletený rozpávaním z prítomnosti a minulosti, až som si položila otázku, či ma to bude baviť, keď to tak bolo i u 2 predošlích kníh, čo som čítala. Túto otázku som si však veľmi rýchlo zodpovedala, keď som knihu zhltla ako lesné ovocie. Dvojca bola zase skvele poskladaná a dialogy zábavné, hravé a hriešné. Zase som sa utvrdila, že autorka to proste vie a od nej by som si asi prečítala i knihu o ekonomike :P
Jeden z najlepších cestopisov. Toľko som sa dlho nezasmiala. Až dovtedy než som absolvovala autorovu prednášku, kde popisoval tieto zážitky :D