amladar amladar komentáře u knih

Poslední zkouška Poslední zkouška Hans Rosenfeldt (p)

Nejzajímavější, nejnápaditější z celé dosavadní série. Pro vrahovy myšlenky jsem měla částečné pochopení, pro Vanju už méně (jak ta dokáže být protivná ouu), Sebastiana mně bylo fakt líto a Billy na konci .... snad se dočkám brzo dalšího dílu, jinak nevím, nevím....

21.11.2016 5 z 5

Zlomení andělé Zlomení andělé Gemma Liviero

Krásně napsaný příběh o smutné době. Velmi se mi líbilo rozložení kapitol, čtení mile klouzalo. Propojení všech osob bylo vynikající a k postavě Willema - stále chci věřit, že i takoví lidé v té nešťastné době žili. Za mě doporučuji :-)

18.03.2018 5 z 5

Hana Hana Alena Mornštajnová

Už jenom vzhled knížky, obal i barva láká k přečtení. Krásný, i když smutný příběh. Hany mně bylo nesmírně líto, osud ji nachystal nelehký život. Za mě - Kniha roku a doporučuji:-)

15.02.2018 5 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Právě dočteno a nemám slov. Opět vynikají, krásné vylíčení všech postav, bídná doba socialismu a jelikož právě prožívám nelehké období s vlastním otcem, tak došlo i na slzy. Někdo může napsat, že konec byl moc rychlý, otevřený, ale... Ne, naopak byl výborně zpracován a tak jsem si ho představovala. Těším se na další knihy.

06.05.2019 5 z 5

Hovor se smrtí Hovor se smrtí Chris Carter

Pro mě naprostý luxus. Vyšetřování a způsoby jakým Robert přišel na pachatele jsou skvělé. Během čtení jsem měla v hledáčku celkem 4 pachatele a nebyl to ani jeden! Pasáže s nájemným vrahem byly super a doufám, že Carter už píše další knihu. Ale jak to vydržím, to tedy nevím.......

10.07.2017 5 z 5

Pokrevní pouta Pokrevní pouta Angela Marsons

Vynikající, vynikající. Přečteno jedním dechem, z celé dosavadní série s inspektorkou Kim nejlepší. Perfektní zápletka, no prostě milovníci detektivek to si musíte přečíst.

11.07.2018 5 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Opět vynikající, úžasné prolnutí osudů tří žen. Konec vynikající, ani jsem ho nečekala. V dnešní době doporučuji k přečtení a ať se nezapomene na to špatné co bylo.

02.03.2018 5 z 5

Pohřbená pravda Pohřbená pravda Angela Marsons

Opět skvělá zápletka. Jak já se těším na další díl!! Vůbec nevadilo propojení s jiným oddělením, naopak to příběh hezky obohatilo. Doporučuji :-)

27.02.2019 5 z 5

Ďábelské hry Ďábelské hry Angela Marsons

Bezvadná kniha, po dlouhé době čtivá, napínavá, sympatičtí vyšetřovatelé. Těším se na další případy s Kim Stoneovou.

30.01.2017 5 z 5

V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Za mě výborná kniha a hlavně sympatičtí hlavní hrdinové. Další z napínavých severských detektivek, těším se na pokračování. Doporučuji.

10.10.2016 5 z 5

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Tak tomuhle říkám pořádný thriller! Napětí od začátku do konce. Jsem ráda, že mám celou sérii před sebou a Robert Hunter se stal mým oblíbeným hrdinou. Doporučuji !!

17.03.2016 5 z 5

Kavárna na pláži Kavárna na pláži Lucy Diamond (p)

Miloučká knížka. Taky bych chtěla podědit nějakou kavárnu a odstěhovat se na kouzelné místo na zemi. Oddechové čtení plné dobrých lidí, lásky a touhy změnit život.

19.04.2015 4 z 5

Otčina Otčina Robert Harris

Na doporučení syna jsem knihu přečetla a to jedním dechem. Fascinovala mě představa, že by to tak doopravdy bylo a Německo vyhrálo válku. Bože na nebesích!! Vynikající nápad, zápletka a ten konec - jak já jim držela palce. Já co nesnáším esesáky a jim podobné, jsem si hlavního hrdinu oblíbila a fandila mu. D o p o r u č u j i :-)

05.03.2015 5 z 5

V pekle plynových komor V pekle plynových komor Shlomo Venezia

Co říci o knize, která je krásně napsaná, čte se jedním dechem, ale to o čem čtete je naprosto nepochopitelné. Utrpení lidí, kteří prožili hrůzy popisované v knize je aspoň pro mě neslučitelné se životem. Pan Venezia má můj neskutečný obdiv i proto, že o tom vůbec dokáže mluvit. Doporučuji k přečtení.

28.11.2014 5 z 5

Retro ČS Retro ČS Michal Petrov

Skvělá kniha, přečtená jedním dechem, a doufám, že další budou následovat. S manželem jsme hledali věci, které byly u nás v rodinách. Bezva vzpomínky, ale ať se ta doba nikdy nevrátí.

01.01.2014 5 z 5

Už teď jsi mrtvá Už teď jsi mrtvá Sharon J. Bolton

Opět vynikající kniha, výborná zápletka, krátké kapitoly a dobré rozuzlení. Doporučuji :-)

11.01.2019 5 z 5

Stíny nad zálivem Stíny nad zálivem Lucy Clarke

Úžasný příběh, pět * je málo.

09.08.2018 5 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Překvapivá kniha, co kapitola to možnost dalšího pachatele. Až do konce jsem si nebyla jistá tím, kdo to všechno spískal a kdo má nebo bude z toho mít největší prospěch. Bez krve a velkého násilí, ale na přemýšlení dost dobrý. Doporučuji!!

02.05.2017 5 z 5

Návrat z pekla Návrat z pekla Jan Vavřík

Krásná kniha o neskutečně smutných věcech. Jak tohle někdo mohl přežít, nechápu. Měl by to povinně číst každý!!!

15.07.2016 5 z 5

Zloba Zloba Chris Carter

Další pecka. Napětí po celou dobu čtení - nevíte jak to dopadne, psychouš místy chytřejší než můj oblíbenec Hunter. Příběh jiný než předchozí knihy, ale jsem za něj ráda a změna je vždy vítaná. Už aby přeložili další knížku -:) -:)

22.04.2016 5 z 5