Áňa 998 komentáře u knih
Naprosto úžasný příběh. Na romantické knihy moc nejsem, ale tahle mě prostě dostala.
Další suprové pokračování, knížka se četla sama :) Těším se na poslední díl :)
Naprosto skvělá knížka, začetla jsem se do ní hned na začátku a jedním dechem jsem jí přečetla až do konce :) Je to dojemný příběh o samotě a nezištné pomoci která se jen tak nevidí....
Výborné pro každého kdo se chce dozvědět o Tolkienovském světa víc.
Do knih Colleen Hoover, která se stala fenoménem, se postupně pouštím a zatím jsem nenarazila na knihu, která by se mi od ní vyloženě nelíbila. Trochu tedy s každou čekám, jestli se to nějak změní a já budu nepříjemně překvapená. Stejně tak, s opatrností, jsem přistupovala i k novince Příliš pozdě.
Už podle anotace je jasné, že to nebude veselé čtení. Máme tu hlavní postavu Sloan, která žije s přítelem Asou, kterého by doma nikdo nechtěl. Je namočený v nelegální činnosti a ani k samotné Sloan se nechová hezky. Do toho všeho ale přichází nový charakter, Carter...
Sloan to nemá snadné, a z počátku jsem nad ní vrtěla hlavou. Ale postupně jsem jí začala chápat, a soucítila s ní. Asa je typický hajzlík a Carter? Toho si zamilujete, bez debat. Je to takový princ na bílém koni.
Jako i jiné knihy autorky, i tato byla neuvěřitelně čtivá. Kapitoly jsou ideálně dlouhé a jsou vyprávěny z pohledů Sloan, Asy a Cartera, takže máte hezky přehled ze všech stran. Asa a jeho kapitoly mě paradoxně asi překvapily nejvíc.
Začátek knihy byl fajn, postavy se postupně odkrývají a i přesto, že kniha vznikla poněkud neplánovaně a nevšedně, bavila mě. Co mi ale vadilo, tak to byl konec. Jako by ho bylo potřeba nastavovat.. oproti zbytku knihy mi přišel dost těžkopádný.
Opět příběh, který by se mohl stát, i s varováním pro čtenáře. Autorka si mě rychle získává a Příliš pozdě je sice trošku jinačí kniha, ale rozhodně ne špatná. Už teď se těším na další knihu od CoHo!
Anime dokoukané nemám, ale do mangy jdu po hlavě! Další díl One Piece je venku, a už jen podle obálky je jasné, že to bude stát za to! Kromě postav z prvního dílu se točit můžeme těšit na Buggyho a jeho posádku!
V příběhu navazujeme na první díl, kdy Luffy už je na cestě a pomalu nabírá lidi do své posádky. Kromě nich ale naráží i na nepřátele, a to je v tomto díle Klaun Buggy se svou posádkou. Taky se díky němu dozvídáme, že ďábelské ovoce působí různě...
Co se týká postav, více poznáváme staré charaktery, ale dozvídáme se i něco o nových, nehledě vedlejších. Z těch mě strašně bavila dějová linka pejska Chouchou. U něj taky Luffy ukázal svůj dobrý charakter a zase si mě víc získal!
U mangy se můžete těšit na zásadové charaktery, krásnou kresbu, postupné objevování nového světa, který má rozhodně co nabídnout... A samozřejmě skvělý humor!
Druhý díl mangy nás posunul zase o kus dál, a já se těším na další díl. Tenhle svět si zamilujete, jen mu musíte dát šanci a mít trochu trpělivosti. Když vás ale chytne, tak už nepustí
Na @bookport_cz se zejména v první polovině letošního roku začalo objevovat mnoho knih, které mě lákaly. Jednou z nich byla i romantika od Aleše Novotného. Od autora jsem do té doby nic nečetla, ale narazila jsem na velké množství nadšených recenzí, takže jsem se dlouho nerozmýšlela a dala se do čtení.
Setkáváme se s hlavní postavou Elenou, která zažívá porozchodové období s žárlivým přítelem, do toho je jí vnucena brigáda na vinici (ve vedru nic moc) a doma má mladšího bratra, který je opravdu opak gentlemana, a v tom ho navíc podporuje otec.
Když Elena nastoupí na brigádu, padne jí do oka záhadný kluk, kterého nikdo nezná. Je sexy, tak není divu. Vyjdou spolu do dvojice a my konečně poznáváme Nikolase. Asi tušíte, kam to povede!
Na první pohled je kniha Rty s příchutí vína jednoduchá romantika, která je ideální na léto. Ale při čtení musíte ocenit, jak se autor vžil do pocitů ženských postav a jak se mu povedlo začlenit i hlubší myšlenky.
Kniha je čtivou romantikou, ve které je kromě lásky i temná stránka v podobě Elenina bratra. Je to takový ten klasický neřád, kterého kryje otec. Líbilo se mi, jak Elena proti otci vystupovala.
Rty s příchutí vína bylo krásné čtení, které mě moc bavilo. Elena byla super postava, nejednou jsem jí v hlavě zatleskala. Po téhle knize mám rozhodně v plánu i další knihy od autora, i když jsou žánrově odlišné.
Terezu Kadečkou jsem objevila minulý rok díky knize Ve větvích Yggdrasilu, která se mi moc líbila. Kombinuje se v ní reálný svět a severská mytologie, takže přesně něco pro mě. Knihu O dracích a lidé h mi nabídla sama autorka a já byla nadšená, protože draky ve fantasy opravdu můžu!
Už od první strany je jasné, že se čtenář bude pohybovat v nelítostném světě, který neschvaluje existenci bestií. Je tu totiž vzácná sorta lidí, kteří na první pohled vypadají normálně, ale umí se přeměnit.
Hlavními postavami jsou tu Roderick a Jaina. Roderick je cílevědomý kněz, ale zároveň má i svůj vlastní příběh. A Jaina je takový typický drak. Tvrdohlavá, nebezpečná, nikdy nevíte co od ní čekat... Ale zároveň je to hodně hluboká postava, kterou si zamilujete. Dohromady jsou zajímavou dvojicí, se kterou se i pobavíte.
Autorka dala dohromady zajímavý svět s originálním nápadem, který je pěkně popsán, nijak se ale nezdržuje a začtete se do něj během několika málo chvil. Nechybí překvapení, akce a úžasný závěr.
Zajímavá fantasy od autorky, které každou knihou víc a víc věřím. O dracích a lidech je čtení pro každého fanouška fantasy, který si potrpí na akci a překvapení. A já už se těším na další čtení od autorky!
Autorku můžete znát díky knize Kopírák. Z té tu prý potkáte několik známých postav... Já Kopíráka nečetla (teď si sypu popel na hlavu), takže nemůžu soudit. Ale zvládla jsem Číslo 20 i bez něj. Nenávádím Vás ale k tomu, abyste to udělali jako já! Jen si přečtěte Kopíráka a pak tohle. Já taky musím!
A proč? Protože mě autorka dostala. Od první chvíle se něco děje. Nález obětí, vyšetřování, šok, další zádrhele, vyšetřování, šok, velké finále. Neměla jsem ani čas knihu odkládat. Autorka perfektně dávkuje napětí a přikrmuje ho ve svých čtenářích každou stránkou.
Jako hlavní postavy tu máme Adama, geniálního vyšetřovatele. Jeho kariéra se dost podepisuje na jeho chování, ale oblíbíte si ho. Další postavy nemají tolik prostoru, ale i tak je poznáte. To je další skvělá věc - kromě linky vyšetřování tu jsou i vztahy a osobní život postav, což dokazuje, že jsou to ve fiktivním světě taky jen lidé.
Zajímavým detailem jsou části knihy mimo hlavní děj, které vyjadřují vzpomínky, vyšetřování a další momenty ze zákulisí.
Číslo 20 bylo překvapení, ze kterého jsem měla husí kůži. Není to čtení pro úplné slabé povahy. Pokud to ale prekonáte, můžete se těšit na neskutečný děj a překvapivý konec, ze kterého jsem v šoku!
Julie Caplin je autorka, od které bych si přečetla i nákupní seznam. Stejně to má i mamka, takže obě nadšeně vyhlížíme každou novou knihu od autorky. Naposledy to byla Vinice ve Francii, která má opět nádhernou obálku, která prostě láká ke skleničce vína!
Jedná se o desátý díl ze série Romantické útěky a nemusíte se bát návaznosti. Je to samozřejmě lepší, to čtení postupně - občas se objeví staré známé postavy, ale pokud pojedete na střídačku, nijak si neuškodíte.
V tomto díle se podíváme do Francie, a to přímo na vinici. Co se mi na sérii líbí je to, že se kromě odpočinkové četby někam podíváte. Autorka se nebojí popisů existujících míst a také jídlo a pití, které je pro oblast charakteristické. V tomto případě se dozvíte něco o šampaňském a víně, jeho výrobě, ale dozvíte se třeba i co to je matafan!
Hlavní postavou je tu Hattie a Luc. Hattie jsem si oblíbila postupně. Je to milá žena, rozdala by se pro okolí a snaží se žít svůj život... Což jí znepříjemňují vazby na domov. A pak je tu Luc, dokonalý, milý a já nevím, nějak jsem si ho nedokázala představit. Pořád se před mýma očima měnil jako chameleon.
Vinice ve Francii je romanťárna skrz naskrz. Víte, jak vše dopadne, ale je to jako výstup na horu - vidíte její vršek, víte, že vás čeká krásný výhled... Ale netušíte, jaká cesta vás do cíle dovede. Stejně to bylo i tady, byla jsem zvědavá na zápletku.
Opět jsem se začetla strašně rychle a hltala jednu stránku za druhou. Tentokrát jsem se déle zžívala s postavami, ale vynahradil mi to popis Francie!
Jak já se strašně moc ráda vracím k oblíbeným postavám! Po prvním díle série Hodinky jsem byla ráda, že můžu hned sáhnout po dalším díle, Minutky. Byla jsem zvědavá, jak se mi bude líbit.
Jako první, vidíte tu obálku? Ta je tak překrásná! Jemná, nepřehnaná a odpovídá krásně ději. Zároveň ty barvy... No jsem zamilovaná!
Možná to bylo tím, že jsem se v prvním díle malinko ztrácela a nevěděla co čekat. Tady jsem věděla, na co se těšit. Od první strany jsem věděla, kde jsem a co se děje. První díl mě na to připravil. Určitě doporučuji číst díly postupně, vyplatí se to!
Setkáváme se opět a Patricií a Samuelem. Ti dva si vynahrazují každý promrhaný moment, kdy je život rozdělil. Žijí v harmonii a lásky mají na rozdávání. Pak ale přijde tragédie... Myslím si, že tady knize malinko zaškodila anotace. Kdyby byl moment překvapení opravdu překvapení, ten konec by mě rozbil na kousíčky.
Zároveň se seznamujeme s novými postavami a z nich mi prostě nejvíc přirostla k srdci Emma. Bez ní by se Sam s Patrícií nenašli... Skvělý charakter!
O čtivosti tady nejde vůbec diskutovat. Děj ubíhá úplně neskutečně. Nejenom díky velkým písmenům, ale i díky krátkým kapitolám... A samozřejmě dalším obřím plusem je střídání postav, které se podílí na vyprávění a máte tak spoustu možností, jak se na děj podívat.
Tahle kniha pro mě byla snad ještě lepší, než předchozí díl. Na několika místech jsem byla překvapená, jinde zase dojatá... Jsem strašně zvědavá na závěrečný díl, do kterého se mi nechce... Nechce se mi loučit s tímto příběhem!
Druhý díl série Mentalista je tady. První díl, Iluze, byl úžasný. Napínavý, akční, mrazivý a překvapivý. Dost dobře jsem si nedokázala představit, jak to může být trumfnuto. Ale víte co? U Kultu se to povedlo! Rovnou říkám, že jsem z téhle knihy strašně nadšená a asi dost těžce by se mi to nadšení v recenzi skrývalo až do hvězdičkového hodnocení!
Kult není žádná hubená kniha. Její tahání mi dost ušetřil @bookport_cz, kde je kniha dostupná. Formu knihy jsem tedy střídala podle situace.
Jsou zpátky i známé postavy, Mina a Vincent. Mina, ač zvláštní prostě umí vzbudit zájem. A Vincent? To je prostě Vincent, neskutečně chytrý, zahloubaný. Vlastně si ho vzhledově představuju jako mentalistu se stejnojmenného seriálu. Svádí to!
Mezi Minou a Vincentem je neskutečné pouto, které musíte vnímat na každé stránce knihy. I to mě moc bavilo.
Hlavním tématem je tady hledání únosce dětí, který se asi neštítí ničeho. Zároveň se tu dozvíme něco o sektách a minulosti Miny, která pěkně překvapí! Co se týká překvapení, těch tu pár je. A více se nám otevírají i další postavy. Takže linek je tu opravdu hodně.
Kult je neskutečně čtivá, návyková kniha, od které jsem se nedokázala odtrhnout. Musela jsem číst až do konce, abych se k příběhu pořád v myšlenkách nevracela. Už teď doufám, že se brzy dočkáme pokračování.
Co ale nedoporučuji je toto čtení pro rodiče dětí. Sama rodič nejsem, ale děj je místy dost drsný, mohlo by Vás to celkem rozhodit.
Pomalu se začínám dostávat zase do nálady, kdy mám strašnou chuť na komiksy se superhrdiny. Tahle nálada mě opustila někdy po Endgame a od té doby jsem z tohohle vlaku vyskočila. Hltala jsem Marvelovky, sledovala seriály... Ale najednou to nebylo ono. Postupně se k tomu ale vracím a rozhodla jsem se zapojit do toho i DC. Z tohohle univerza mám ve vzdělání mezery. Znám Batmana a dění okolo něj (trochu), a to je celé.
Gotham a jeho strážce se svými záporáky je můj DC oblíbenec, a tak když se objeví možnost si s ním něco přečíst, je jasno!
Na podzimním setkání s Crwí byla možnost vybrat si pár komiksů a já šla samozřejmě po Batmanovi. Kousek s názvem Špatný den byl pro mě velkou neznámou, ale byla jsem zvědavá!
V tomto komiksu se setkáme s Penguinem a Riddlerem. Komiks načíná právě Penguin, kterého trochu znám. Je na dně a snaží se vyškrábat zpátky na vrchol. Riddler pro mě byl trochu neznámou, takže jsem trochu googlila. U něj bych ale ráda vypíchla kresbu, ta mě zaujala na první pohled.
I když je komiks hlavně o Batmanových nepřátelích, tedy záporácích, Batmana samozřejmě potkáte.
Příběh Riddlera se mi líbil více, jak kresbou, tak dějem, který je místy sice brutální, ale akční. Příběh Penguina není špatný, ale takový... Předvídatelný.
Batman - Špatný den nám nabídl dvě postavy, dva příběhy, každý svým způsobem atraktivní. Mě komiks přesvědčil v tom, že bych se do DC světa rozhodně měla víc pustit!
True Crime knihy tenhle podzim vycházely jako houby po dešti! Sešlo se mi doma několik pěkných kousků, a Zabiják od Zelené řeky rozhodně patří k cenným přírůstkům! Tahle nepřehlédnutá edice od Joty už je pro mě jistotou!
Z této byste si neměli nechat utéct knihu o Tedu Bundym, která je i přímo autorky Ann Rule. Pak je tu ještě kniha o Richardu Ramirezovi, taky skvělá! A neměla by Vám utéct ani novinka z konce října o nejznámějším masakru ve škole, na střední škole Columbine. Poslední jmenovanou mám v plánu!
O Zabijákovi od Zelené řeky jsem nevěděla vůbec nic. Seznamovala jsem se s tímhle příběhem tedy od začátku. Ann Rule ale umí děj prodat a opět sepsala skvělou a poutavou knihu.
Může se zdát, že 560 stran je na popsání jedné osoby mnoho. Ale tady zabíháte do detailů, seznamujete se s vyšetřováním, oběťmi ale i soudním procesem. Navíc, není opomenuto na fotografie, které Vám jsou dávkovány průběžně.
Jako každá kniha z rybníčku True Crime... Ani tohle nebylo lehké čtení. Bylo potřeba si ho rozložit, aby to hlava snesla. Pro fanoušky tohoto žánru ale jistě cenný kousek do zločinoličky!
Jak jsem slíbila, další kousek, který doplnil mou poličku se zločiny (zločinoličku) je tady! Tentokrát se podíváme na Plzeňsko. V této řadě knih vyšly priběhy z Prahy a jejího okolí, ale i z Ostravska. Poslední jmenovaná mi zatím chybí, ale to se brzy napraví!
Plzeňsko. Nejsem žádný znalec této oblasti, ani tam nejsem nijak často... Ale mám to relativně blízko, takže zvědavost jela na plné obrátky! Byla jsem zvědavá, čím mě kniha překvapí!
První co by Vás ke čtení mělo přitáhnout je to, že autor František Müller působí jako kriminalista v Plzni, kde se zabývá odhalováním vražd. Myslím si, že lepší knihu o skutečných zločinech nikdo jiný napsat nemůže, než člověk, který to má z první ruky!
V knize najdete popsané čtyři zločiny. Autor celý průběh případu popisuje poutavě, není vynechána žádná důležitost a celkově tvoří čtivý celek, ze kterého jsem nejednou měla husí kůži. Jako zajímavý bonus jsou k případům přiloženy fotografie s popisky. Nechybí ani různá svědectví a další detaily z vyšetřování, kam se jako obyčejní smrtelníci nedostanete!
Pro zájemce o skutečné zločiny je tohle rozhodně cenný kousek do knihovničky. Já sama jsem si její čtení dávkovala, přeci jen, není to úplně veselé téma. Několik večerů jsem tedy s knihou strávila, ale kdybych byla jen trochu otrlejší, asi bych ji dokázala dát na jeden zátah.
Ani tahle kniha z hromádky skutečných zločinů nezklamala a zase jsem o něco chytřejší. Bylo to jako překročit policejní pásku a být na místě činu, rozklíčovávat každé vodítko. Čtení mě neskutečně bavilo a vůbec bych se nezlobila, kdybychom se dočkali i pokračování!
Poslední dobou se mi fakt hodí mi po ruce nějakou tu e-knihu a když dočtu knihu, můžu hned sáhnout po něčem dalším, nemusím hned běžet do knihkupectví. Takhle jsem měla u sebe i Formulistu, romantiku z prostředí formulí.
Od autorky Michaeli Schmiedlové jsem v minulosti četla knihu Druhá šance pro Zoe, takže jsem tak nějak věděla, jaký styl čekat. U Formulisty mi ale po několika stranách došlo, že tohle bude ještě daleko lepší!
Začnu ale u prostředí závodů formule. S tím jsem se v knihách nikdy nesetkala a v realitě? Asi maximálně chybným přepnutím programu. Nejsem žádný fanoušek, ale tady mě to vyloženě bavilo a já jsem dostala chuť si formule pustit!
Co se týká postav, tady jsem si malinko vylámala zuby na hlavní postavě Vanesse. Nějak mi nešla do hromady role bodyguardky v těle modelky s duší knihomolky. Nechápala jsem, jak může žít s tím, jak se o ní mluví jako v tisku, jako o přelétavé zlatokopce. A pak tu je nerudný Formulista, kterého jsem si zamilovala hned. Dejte přede mě sluníčkovou a zachmuřenou postavy a je jasné, co si vyberu!
Kniha má romantickou linku, ale najdete tu i temnější pasáže, jejichž začlenění mě překvapilo, ale víte co? Ono to sem sedlo úplně parádně. Dodalo to knize na realitě a já musela v duchu klidnit tleskající opičku v mé hlavě!
Je to jedna z těch knih, kdy se začtete a jedete jak fretky. Na čtivosti knize přidávání střídání ve vyprávění hlavních postav. Nad každou kapitolou je taky srovnání postav v různých oblastech, příjemným bonusem jsou i recepty na dobroty na úplném konci a seznam knih, které Vanessa četla.
Tohle bylo strašně milý čtení z pro mě doposud neobjeveného prostředí. Čtení jsem si moc užila a bylo mi líto, že kniha skončila. Vůbec bych se nebránila, kdybych se s Formulistou a Vanessou ještě někdy knižně setkala!
True crime je můj oblíbený žánr a mám radost, že se mi doma plní polička v knihovně s tímto tématem, zločinolička. Letos mi do ní přibylo několik pěkných kousků a moc se těším, až Vám je všechny ukážu prostřednictvím recenzí, ale i reelsu.
Dneska bych Vám ráda ukázala novinku Skutečné zločiny v Praze a okolí. Tahle pro mě má takovou zvláštní osobní hodnotu. V Praze trávím vlastně většinu týdne, jako správný pracant. Myslím si, že o ní vím docela dost, ale sekla jsem se.
Kniha je členěna na jednotlivé případy, novodobé, ale i starší. I když mám celkem silný žaludek, nedokázala jsem číst knihu na jeden zátah. Dala jsem si knihu hezky postupně a četla ji tak několik týdnů. Tady jde čtivost stranou, je to prostě těžké téma.
Za zajímavými názvy kapitol se schovávají známé, ale i neznámé příběhy. Pár jsem jich znala, ale velká většina pro mě byla neznámá. Musím pochválit zajímavé zpracování příběhů. Nechybí fotografie, ale super byla i místa, kde bylo využito zvýraznění kousků textu.
Knihu jsem musela číst přes den a v něčí společnosti, jinak bych se asi pořád ohlížela přes rameno. Cítila jsem jemné mrazení v zátylku, a když se objevilo známé místo v Praze, tak to mrazení přešlo v pěknou hrůzu.
Tahle kniha byla skvělá, a já jsem moc ráda, že v této "sérii" vyšly i v podání Ostravska a Plzeňska. Ostravská mi ještě do sbírky chybí, ale nepochybuji, že se brzy objeví v mojí knihovně.
Tahle kniha je tak nádherná, už jen na první pohled! A to byl vlastně hlavní důvod proč jsem do ní šla. Nádherná pohádková obálka se zlatými detaily... A navíc, autorce letos u nás vyšla ještě jedna kniha, Dívka v medvědí kůži. A tu jsem si po takové lavině chvály nechtěla nechat utéct, takže už je mám doma hezky obě.
Ale teď zpátky k Chaloupce na muřích nožkách. Hlavní hrdinkou tu je dvanáctiletá dívenka Márinka. Nemá snadný život. Bydlí v chaloupce na muřích nožkách s babičkou, a nikde se dlouho nezdrží. Chaloupka vycítí, kdy je potřeba být jinde a tak se zvedne a odejde... Pro dvanáctileté dítě je to strašné. Žádní kamarádi, obyčejný život!
Posláním babičky Márinky je pomoci mrtvým duším odejít Bránou. Další důvod neštěstí Márinky. Nechce tohle dělat, brzy je ale do tohohle řemesla hozena rovnýma nohama a musí překonávat překážku za překážkou.
Kniha je určena pro děti a mládež, ale myslím si, že ani dospělák jí nepohrdne. Je krásně čtivá, příběh ubíhá... A navíc, kniha je krásně zpracovaná. Ilustrace, různá zpestření... Není to jen pohádka!
Tahle kniha měla tolik témat, tolik poučení a rad, skrytých mezi řádky. Obsaženy jsou i nelehká témata, jako osamění a nepochopeni. Nádherná kniha, obsahově i zpracováním.
Už teď se moc těším na Dívku v medvědí kůži. Jestli bude aspoň z většiny jako Chaloupka na muřích nožkách, tak rozhodně nebudu zklamaná!
Knihkupectví, Paříž... A nový začátek? To je pro knihu prostě krásný motiv! Moje srdce má sice blíže k Londýnu, ale i k Paříži mám kladný vztah a knihu, která se v ní odehrává si moc ráda přečtu!
Kdo by z nás knihomolů nesnil o svém vlastním knihkupectví? Sarah je knihomolka srdcem i duší a svůj sen si splnila. Je hodně plachá, žije v malinkém městečku... A moc se jí nedaří. Vše se změní když se jí ozve kamarádka Sophie z Paříže a navrhne jí výměnu podniků. Sama totiž vlastní významné knihkupectví Bylo Nebylo v Paříži, přímo u Seiny.
Sarah i přes svou uťáplost souhlasí! Celá tahle výměna mi připomněla vánoční film Prázdniny. Jen s knihkupectvím a poznáváním Paříže. A ta je tu mimochodem popsána moc krásně! Jen, objevuje se tu Notre-Dame, ještě neponičený požárem. Kniha totiž vyšla v roce 2015, čtyři roky před nehodou.
Příběh je neskutečně čtivý a milý. Sama jsem se začetla už v první kapitole, protože jsem si zamilovala myšlenky Sarah a její přístup ke knihám. Pak je tu taky několik referencí na spisovatele a místa v Paříži, kde jsem sama byla.
Dalším obrovským plus je doma, do které je příběh zasazen. Říjen až prosinec. S hrdinkou zažijeme nejenom barevné listí, ale i oslavy Vánoc v knihkupectví.
Samozřejmě není vše růžové a Sarah se musí poprat s novou zemí, zaměstnanci, vztahem na dálku... Nebude to mít vůbec lehké.
Jediné co mi vadilo, byl vztah Sarah s jejím přítelem. Ten se mi k ní nehodil a do konce knihy jsem vedle ní měla vytipovaného někoho jiného..
Tohle byla prostě skvěle načasovaná nádhera. Taková lepší Emily v Paříži v mixu s Prázdninami. Velké doporučení!
Česká detektivka a navíc přímo z Prahy? Dejte to sem! Po přečtení anotace jsem fakt ráda, že se ke mne jedna reading copy dostala. Dalších tahákem je, že autorkou je Lucie Bechynková, kterou můžete znát z @opravdovezlociny! A ty já můžu!
Od autorky jsem četla už první díl knihy Opravdové zločiny. Už mě doma čeká i ten druhý, ale tahle knížka měla prostě přednost. Odehrává se v Praze, kde trávím každý den a ještě se zaobírá tématem virtuálního prostředí.
Hlavním hrdinou tu je policista Marek Tengler. Atraktivní samotář. Má spadeno na vraha mladých žen. Navíc, několik žen si píše se zajímavým mužem na sociálních sítí. Domluví si schůzku, ale týpek nikdy nepřijde. Má to spolu něco společného?
Zároveň se mi líbila dějová linka Zuzany, která i přes to, že má doma přítele, si píše s úžasným neznámým a my se tak můžeme na vše podívat i z druhé strany.
Moc se mi líbí autorky styl psaní. Skvělé popisy prostředí, děj utíká, zápletka šlape. Prostě čtivá záležitost od začátku do konce!
Za mě tahle kniha parádní čtení, které jen tak nenudilo. Pořád jsem se ke knize vracela, přemýšlela a promyšlela, kde je zakopaný pes. A pak to přišlo! Konec jsem absolutně nečekala a dost mě překvapil!
Pokud hledáte napínavé čtení na podzimní dny od domácího autora, tak tohle je za mě obří doporučení!