anibeni komentáře u knih
I když to byla vlastně dost smutná kniha, moc se mi líbila... to postupné odhalování pravdy, která byla tak nečekaná, až mě úplně zaskočila..
Tuhle knihu jsem začala číst jen jako odlehčení od jiných žánrů... ovšem co jsem nečekala, že mě ta kniha tak dostane... byl to nádherný fantasy příběh, tak kouzelný a jednoduchý, až mě to překvapilo... Těším se na další díl..
Další skvělá kniha od U.Poznanski.. I když se zde jednalo o trochu ponuré prostředí, začetla jsem se a druhou polovinu knihy jsem vzala jedním dechem. Mé tušení ohledně vraha bylo špatné a to se mi líbí..
Krásná fantasy pohádka určená asi spíše pro děti, ale dospělým se určitě bude líbit.. Pro mě to bylo krásné odpočinkové čtení...
Jen díky čtenářské výzvě jsem objevila tuto knihu a jsem za to ráda. Četlo se mi to dobře, i když jsem si ze začátku musela zvyknout na styl psaní. Vraha jsem tentokrát vůbec neodhadla a o to víc se mi to líbilo. Těším se na další díly..
To byla pohodová knížka, s takovým letním příběhem o přátelství a tak trochu i lásce..
Příběh jedné staré a pomatené dámy se zdramatizuje ve chvíli, kdy chcete knihu skoro odložit, načež knihu nedáte z ruky, dokud ji nedočtete... a pak to přijde... nic totiž není takové, jak se na první pohled zdá..
Mám ráda duchařské povídky, takže mi tato kniha nijak nevadila, ale je fakt, že s předchozími díly z Ölandu se to nedá srovnat.
Kniha byla zajímavá hlavně prostředím, ve kterém se odehrávala. Příběh samotný byl svým způsobem napínavý, ale ten konec mi nějak nesednul. Každopádně to byl zajímavý knižní počin, co se mi opravdu líbilo, bylo zachování ostravské mluvy u nájemníků domu č.6. Přistihla jsem se, že při čtení jsem přecházela sama na ostravský dialekt, i když jsem z úplně druhého konce republiky..
Kniha má spád, čte se jedním dechem a napětí je v ní obsaženo stejnou měrou od začátku do konce. Rozuzlení celého příběhu mě trochu překvapilo, asi jsem čekala trošku něco jiného, ale vlastně mi to vůbec nevadilo.
Není to vůbec špatný příběh, ale nějak mi nesedl styl resp. způsob, jakým je napsán.
Knihu jsem přečetla téměř na jeden zátah. Nešlo od ní odejít, potřebovala jsem vědět, co, kdo a proč. Překvapilo mě to, jednak drsný a brutální příběh i drsné zacházení od spoluvězňů... druhak pak nechutná zápletka, která celý ten příběh ukončila.. Byla to síla...
Oddechové a vtipné čtení, které neurazí.. V některých kapitolách jsem se poznávala..
Nádherná, napínavá kniha o prvovýstupech na himalájské osmitisícovky. Jednotlivé pokusy o výstupy jsou tak bravurně a přitom jednoduše napsány, že má člověk pocit, že na těch kopcích je i on sám...
Opět vynikající kniha z pera pana Theorina. Ölandská série je opravdu hodně povedená a nezbývá než ji doporučit všem, stojí totiž za přečtení.
I třetí díl z Ölandu mě bavil, i když mi přišel takový klidnější a míň napínavý. Nicméně styl psaní pana Theorina mi sedne, jeho popis drsné krajiny ostrova Öland je úchvatný.. A příběh, kdy zdánlivě rozdílné postavy a činy se na konci knihy propletou a bez problémů do sebe zapadnou, mě prostě baví..
Tato kniha se mi líbila daleko víc než první díl.. Ač to z počátku vypadalo jako obyčejná severská detektivka, prvky duchařiny a střípky z minulosti tomu daly ten správný ráz..
Možná to je pro někoho jen další z řady severských krimi, ale mě se to líbilo.. Drsný příběh, drsná krajina, drsní lidé... Bylo to sice smutné, ale bylo to velmi čtivé..
Kniha se čte velice dobře, milostný vztah dvou mladých lidí je zde v konstrastu s velmi vážnou "politickou" zápletkou. Docela to donutí se zamyslet...
Tuhle knihu jsem musela odložit... Nedělám to často, ale tentokrát to nešlo. Přišlo mi to jako číst zároveň Narnii, Alenku v říši divů a Nekonečný příběh... Fantasy mám ráda, ale tohle se mi nelíbilo... Možná, kdybych toho nepřečetla už tolik, tak by se mi to líbilo, ale s tím, co mám za sebou, fakt ne..