anibeni komentáře u knih
Co napsat..? Co se týče fantasy linky, tak děj nabírá na obrátkách a Brexley stále zjišťuje, kdo je. Do toho se nám přimíchají noví přátelé (či vlastně nepřátelé?) a noví příbuzní.. ovšem co se týče erotické linky, tak zatímco v prvním díle byli všichni strašně krásní a padla maximálně tak pusa, tak tentokrát pomalu každý vojíždí každého a je jedno, kde... nicméně - obrovské plus za obálky, ty jsou opravdu nádherně vyvedené..
O dost lepší než první díl, i když beru to tak, že každý příběh se musí nějak rozběhnout.. Ale tady už tak nějak všechno bylo "správně".. A je s podivem, kolik toho Brex za tak krátkou dobu stihla - Kiliánova říše, Caden, Warwick a Ash.. Všichni od ní něco chtějí, ale ona by jen chtěla vědět, kdo vlastně je..
I u mě to bylo tak, jak ostatní pode mnou píší - začátek byl pomalejší, nemohla jsem se začíst, hledala jsem, o co vlastně jde - ale pak se to najednou rozjelo, vše do sebe zapadlo a stránky pak šustily jedna za druhou.. Příběh je čtivý, i když ne úplně neznámý - přece jen mám už toho dost načteno a tak mi chvílemi běžely hlavou podobné knihy s jejich superhrdinkami... každopádně jedna věc mi tady docela vadila - všichni tady byli strašně a neskutečně krásní a sexy... a autorka mě o tom neustále přesvědčovala...
Přečteno znovu po 25 letech.. po těch letech jsem tu knihu samozřejmě vnímala trochu jinak - jako mladá jsem byla totálně nadšená a vnímala to hledání jinak než dnes, nicméně kniha má své moudro a myslím, že za pár let ji zase ráda vezmu do ruky..
Už nejednou jsem se přesvědčila o tom, že i kniha o pár stránkách může nabídnout víc, než pětisetstránková bichle.. a nejinak je tomu i u téhle knihy - silný životní příběh Marie vyprávěný v podstatě tak stroze a jednoduše je přesně to, co tuhle knihu dělá knihou... nic bych nepřidávala, nic neubírala - takhle to je akorát.. nádherná kniha..
Mě se kniha líbila, i když to nebyl vyloženě horor, který jsem asi trochu čekala. Ale příjemně zde bylo sladěno pátrání po minulosti s vyvíjející se přítomností a to mě překvapilo. Rozuzlení jsem začínala tušit cca v půlce knihy, konec se na chvilku trochu zvrtnul, ale nicméně moje tušení bylo správné..
Myslela jsem si, že si dám tuhle knihu jako oddychovku, ale po pár stránkách bylo jasný, že ten příběh bude mít hlubší podtext. Vyprávění z pohledu kocourka a jednotlivé návštěvy na společné cestě po kamarádech z dětství a mládí se hezky prolínaly a příběh vplul do fáze, kdy mi tekly slzy.
Čeho je moc, toho je někdy příliš.. V tomto třetím díle bylo všeho moc, zbytečně se to vleklo, zbytečně se tu objevovaly nové války a nové národy a nové světy a v podstatě jsem to dočetla už jen z povinnosti, že přece je to poslední díl.. První dva díly byly super, ale škoda tohohle slabšího třetího dílu..
Oproti prvnímu, spíše romanticky laděnému dílu se nyní dostáváme do středu dění, do světa, ve kterém je válka a podrazy na obou stranách na denním pořádku. Líbilo se mi to, moc. Bála jsem se stagnace, ale pojetí druhého dílu mne fakt překvapilo... Ano, je to úplně jiné než první díl, ale Karou i Akiva se posunuli a já jsem zvědavá, jak jejich světy dopadnou..
Tuhle sérii mám již dlouho v hledáčku, ale až teď jsem po ní sáhla a upřímně jsem doufala, že mě alespoň trochu zaujme. A nejen že mě kniha zaujala, ale dokonce mě příjemně překvapila, nejen tím, že se příběh odehrává v Praze, ale hlavně tím, jak je kniha psána. Dokáže vtáhnout do děje, ani nevíte jak..
Další ze Zeměplošské série.. tentokrát byl Magický prazdroj o něco slabší než předešlé dva díly, ale na Morta a Čaroprávnost asi nic mít nebude.. Každopádně i tak jsem si díl s Mrakoplašem užila - a bylo fajn zjistit, že to až takový idiot není..
Mám ráda fantasy a myslím, že toho mám i dost načteno.. Toto se ovšem moc nepovedlo.. Autorku neznám, ale ze zdejších komentářů mám pocit, že píše o hlavně o romantické lásce.. Tady je jí také trochu, do toho je namícháno trochu fantasy , ale v širším měřítku se to tak nějak mele.. konečný souboj dobra a zla se vešel na dvě stránky?? já bych chtěla znát detaily z boje, tady si plno věcí musím domýšlet.. Vůbec nevím, jestli se pustím do dalšího dílu..
Po delší odmlce opět další kniha ze série Sigma Force.. Ty pauzy mezi jednotlivými knihami potřebuji, abych si vždy udělala tak trochu odstup. Tento díl mne hodně bavil, hledání hrobky velkého Čingischána a snaha zachránit svět - proč ne? Bylo to napínavé a bylo to velmi čtivé..
Pro mě oddychové čtení lehce předvídatelné knihy. Ale to mi nevadilo, občas je prostě děsně fajn číst a dopředu tušit, že to vlastně všechno dobře dopadne... i ten konec jsem čekala podobný. Každopádně kniha stojí za přečtení..
Čtu knihy hezky popořadě... Strašně mě bavila předešlá Čaroprávnost a myslela jsem si, že ji hned tak něco nepředčí.. ovšem to jsem nečekala, že s Mortem posune Terry Pratchett laťku za o něco výš.. Baví mě tyhle knihy, baví mě ten vtip a bav mě občas i to vážné téma, které je v každé knize naťuknuté.. Mám kompletní limitovanou edici Zeměplochy a strašně mě mrzí, že jediná tato kniha - Mort - byla okamžitě vyprodaná a mě tudíž chybí ve sbírce..
Yrsa opět nezklamala.. její vynikající knižní série mě baví a tohle nebyla vyjímka.. Nevadí mi, že příběh Frey a Huldara končí, aspoň se můžu těšit na další knihy od Yrsy..
Další dílo ze Zeměplochy a pro mě parádní zážitek, musím říct, že o dost lepší než Barvy kouzel a Lehké Fantastično... Bábi Zlopočasná je prostě svá!! Bylo tady hodně hlášek, u kterých jsem se musela smát, ale obzvlášť jedna ve mě vyvolala záchvat smích: "Nechci se vás dotknout, ale kdyby mě někdo požádal o seznam nebezpečí, která člověku hrozí při letu na koštěti, nikdy by mě nenapadlo napsat tam, že si může ušoupat nohy o kapradí"..
Po delší době jsem se vrátila k této sérii a Panenka se mi líbila. Není to sice tak dobré jako série o Tóře, ale tenhle díl se mi líbil víc než předchozí Poprava. Jsem zvědavá na další díl.
Perfektní oddechovka.. Nic náročného, nic přehnaného a navrch hezký příběh..
Takové hledání sama sebe.. Ať už jde o Annu, Severina nebo Pepeho... Příběh je to velmi příjemný a čte se hezky..