annasglamour034 komentáře u knih
Co když peníze nejsou řešením? Co když život závisí na činu, ke kterému by se málokdo snížil? A bohužel to není jen noční můra.
Kniha řetěz od autora Adriana McKintyho není jen nějaký thriller. Kombinuje noční můry všech rodičů, psychiku a především myšlenku, jak zničit jedním činem život obyčejného člověka. Stačí jedna zajímavá myšlenka, jak vydělat rychle peníze a sám si nezamazat ruce.
Kniha už od začátku vnese člověka do pocitů bezradnosti, přestanete chvilkami dýchat a srdce by Vám mohlo vyskočit z hrudníku. Pro slabé povahy a úzkostlivé rodiče to nebude četba pro klidné spaní. Všem ostatním ráda tuto knihu doporučím.
Nádherná knížka provoněná skořicí a úžasné hygge atmosférou. Odpočinková romantárna :) Hned jsem se do knížky začetla a nepustila se jí do konce ♥
Dlouho jsem odkládala a ani nevěřila, že si někdy HP přečtu. Nakonec po x letech jsem knížku zhltla za 3 večery a už se těším na další díl. Sice je to řazeno pro děti a mládež, ale já jsem si ten příběh užívala i v dospělosti. Na HP jsem vyrostla, takže věřím, že tyto knihy budou srdeční záležitost.
Krásné pokračování ostrova (prvniho dílu) , který jsem si opravdu uzila. Druhý díl byl pro mne trochu zdlouhavý a méně zajímavý. Je tam hodně zvratů, které mi jsou až nesympaticky rychle vyřešeny. Rychlá ztráta zaměstnání a rychle vyřešené nové podnikání. Ztráta peněz a za chvíli opět bohatství. Možná opravdu by stačil první díl, kde mi ta atmosféra byla bližší. Přesto jsem i tak knihu zhltla za pár hodin.
Knížka byla krásnou oddechovkou s krásným příběhem. Motiv malého ostrova, starých receptů a divokrásné přírody nemá chybu. Osobně jsem si knížku užila a těšila se, jak se bude příběh vyvíjet. Určitě doporučuji k přečtení.
Pokud se někdo bojí, že scénář už nepodchytí kouzlo původních knih od Rowlingové, tak je na omylu. Krásné ilustrace, popis scény a přehled o postavách je jen minimum pro úžasný krok do nového světa kouzelníků. Knížka popisuje NY v době, kdy hranice mezi kouzelným světem a světem obyčejných lidí byla velmi křehká. Nejvíce jsem si užívala právě popis kouzelných tvorů, o kterých je knížka primárně psaná. Knížka je velmi čtivá ačkoliv se jedná o scénář a rozhodně stojí za přečtení.
Příběh má zajímavý námět s moderními technologiemi, které teď prostě ovládají svět. Celkové zakomponování do pohádkového příběhu je velmi vtipný, ačkoliv mě některé části už přišli zdlouhavé. Knihu jsem během dvou hodin přelouskala, ale nejsem z ní až tak odvařená. Avšak každý si tam najde své a některé narážky prostě pochopí spíše dospělí než dítě. Některé části jsem trochu pochybovala že by bylo přímo určeno pro čtenáře od 10 let. Jsou to hodně smíchané pohádky do hromady s rychlým příběhem :)
Tajemný příběh, který se odehrává na staré škole pro tak trochu speciální žáky (problémové). Těšila jsem se z popisu tělocvičny, která byla postavena ze starého kostela nebo starého hřbitova. Ačkoliv Luce myslí na Daniela, já jsem celý příběh fandila záporné postavě Cama. Příběh je krásný, jen jsem čekala více popisu tajemné školy, větší zapojení Cama do pobláznění Luce a trochu schopností andělů.
Z pohádky se začíná stávat napínavý příběh plný zvratů. Nejvíce mě bavil popis Prasinek a jejich obchůdků. Je to naprosto kouzelný svět. Do příběhu vstupují nové osoby a to nový učitel a známý vrah. Avšak ne vše vypadá tak strašně, jak se povídá. Opravdu doporučuji si knihy přečíst, i když jste dospělí a viděli dříve filmy.
Knížka je velmi humorného rázu, i když věřím, že ne vždy muselo být autorovi do smíchu. Na různé témata jsou v knížce i zábavné poučení formou obrázků. Už od popisu samotného autora, jsem se velmi bavila. Je skvělé že někdo píše o svých zážitcích, kontaktem s cizími lidmi a ne jen o tom co vlastně dokázal. Věřím, že se jednou opět ke knížce vrátím :)
Upřímně? Tak tahle kniha byla skvělá. Přenese Vás do strašidelného domu u lesa, bez civilizace s tajemnou minulostí. Hlavní hrdinka pochází z rodiny, kde duchové byl byznys a ona vyučována na komunikaci s duchy. Většina hrdinku shodila, ale já jsem se v ní našla. Chce všem dokázat, že se dokáže postarat sama, nikomu nebude nic dlužna a dokáže uškudlit veškeré peníze, aby si splnila sen. Sen o vlastním domě, ačkoliv v něm má strašit.
Hlavním námětem domu je tajemná minulost vraha, který má na svědomí několik obětí uvnitř domu. Vraždy sekerou, která mi dost připomíná některé hororové filmy. Hrdinka však i přes tuto minulost koupí dům, jelikož je levný a na duchy nevěří. Vše má logické vysvětlení. Do té doby než se v noci začne houpat křeslo, jsou slyšet kroky na půdě a děsivé vize o vraždách jsou denní rutinou. Největší zvrat však příjde při nalezení fotografie, kde se objeví předek hrdinky. Co má společného s domem a proč se zrovna tato fotografie objevila? To se musíte dočíst sami.
Velká pochvala je především za nově zařazené ilustrace. To skvěle ozvláštňuje knihu a za mě velké ano! Příběh je zajímavý, ale konec mi přišel docela uspěchaný. Necítila jsem tam takové mrazení, ale knihu jsem si užila.
Třetí díl romantických útěků nás zavede do krásné Paříže, staré cukrárny a k majiteli, který nepatří k příjemným lidem (nebo snad ano?). Knihu jsem si velmi oblíbila už tím, že jsem si zamilovala předchozí díly. Avšak asi tento díl u mě právě vyhrává svým příběhem, popisu vytvoření a znovuobjevení staré cukrárny, popisu všech prací. Nechybí ani romantická linka mezi Ninou a její starou láskou (a zároveň majitelem cukrárny). Knížka je odpočinková a já ji musela číst každou volnou chvílí.
Knihu jsem četla již podruhé, ale konečně v papírovém vydání s úžasnými ilustracemi. Příběh je velmi krásný, plný tajemných monster a velmi napínavý. Užívala jsem si popis starého sirotčince, podivných lidí, problému mezi vlastním životem a životem podivných. Čtení jsem si velmi užívala a už teď se těším na další díl.
Kniha je úžasným adventním počinem pro milovníky hororových povídek, vánočních tradic a zástupců různých strašidel. Na každý den adventu je připraveno jedna příšera, která vás provede svou historií, jak se proti ní bránit a jak moc je nebezpečná. Krásné a strašidelné ilustrace. Věřím, že stojí za přečtení každý advent.
Druhý díl fantastických zvířat přináší popis tajemného kouzelníka Grindelwalda, kterému se podaří utéct z vězení a pomalu budovat vlastní armádu kouzelníků. Oproti prvnímu dílu mi tam trochu chybělo to prvotní kouzlo a především velmi otevřený konec, který jsem musela číst dvakrát abych pochopila, že prostě na víc informací si musím počkat. Avšak líbilo se mi prostředí Paříže, kde hlavní hrdinové se pohybují po celý děj. Škoda že zrovna cirkus nebyl více popsán. Avšak věřím, že určitě kniha potěší každého milovníka kouzelného světa.
Příběh, který začíná smutně a končí ještě víc smutněji. Třicetiletá Anna přijde o dva prsty na noze a dlouhou dobu leží v nemocnici, kde potká svou učitelku francouzštiny. Ta se léčí s rakovinou a tak začne Annu znovu učit francouzsky a následně ji pošle do Paříže pracovat pro svou bývalou lásku. Krásné prolínání dvou romantických příběhů napříč časem. Kniha je velmi příjemná z prostředí čokoládovny, ale zároveň smutná na lidské příběhy. U konce jsem uronila nejednu slzu.
Na knížku jsem se opravdu těšila už nějaký měsíc a netrpělivě chodila kolem knihkupectví. Tajemný příběh starého domu, kde žijí lidé mezi nebem a zemí. Zapomenuté město, tajemná věž domu a pravidla, které musí nový zahradník dodržovat. Přesto stačí tak málo, aby se příběh už od začátku vám vryl pod kůži (a nejedno mrazení v zádech). Knížku jsem začala číst večer s tím, že jsem ji prostě musela dočíst ačkoliv jsem skončila ve 2 ráno (a pak zkuste usnout).
Tato knížka je moje první od autorky a děsně jsem si zamilovala obálku a především námět knížky. Čekala jsem trochu slátaninu, ale příběh mě velmi rychle vtáhl a já jsem zhltla knížku během 3 dní s radostí. Líbí se mi motiv, kdy žena odejde z rozpadajícího se vztahu, odstěhuje se do zapadákova a začne dělat to co jí celý život baví. Škoda jen že se tam velmi promítá život bohatých, který bych i z knížky zcela vyškrtla. Přesto už se těším na druhý díl a určitě bych doporučila jako nenáročnou četbu na dovolenou.
Od knihy jsem čekala trochu více děsu, ale i tak byla knížka přijemně strašidelná. Krásný popis starého domu, malého městečka a zajímavého rozuzlení strašidelné dámy, která hlídá dům. Ačkoliv jsem čekala více, užila jsem si knížku :)
Po prvním dílu kavárny v kodani zde spíše víc převládala krize s láskou a méně popis pekárny a jejich výrobků. Byla to krásná knížka, ale po kavárně slabší. Cítila jsem tam méně to teplo domova, ale zase ideální knížka na léto :)