anndrra anndrra komentáře u knih

Bál šílených žen Bál šílených žen Victoria Mas

Takové nijaké to bylo. Nápad a téma bylo originální a zajímavé. Zpracování místy až příliš stručné, bez napětí, hodně odosobněné, což mi v kombinaci s přítomným časem a er formou hrozně vadilo. Nicméně to nebylo ani vyloženě špatné. Neurazí. Nenadchne

18.05.2022 3 z 5

Opravdová královna Opravdová královna Jodi Ellen Malpas

První díl mě vlastně úplně nenadchnul. Byla jsem z něj chvílema skoro až rozpačitá. Za to dvojka, to bylo jiný kafe. Rozhodně doporučuji i těm, které první díl zklamal.

27.04.2022 5 z 5

Bohové a monstra Bohové a monstra Shelby Mahurin

Jsem ráda, že nám autorka vrátila Lou takovou, jakou si ji pamatujeme z prvního dílu a ta nesnesitelná holka ze dvojky je fuč. Co se povedlo? Posledních 250 stran. Co by zasloužilo radikálně proškrtat? Prvních 250 stran - strašlivě se to táhlo a přitom to bylo pořád dokola to samé. Co mě štvalo? Ta hora překlepů - u čísla 24 mi došly růžové lepíky, takže jsem je přestala počítat... Ráda bych přitom podotkla, že jsem je cíleně nehledala, takže jich bude určitě o dost víc

24.12.2021 3 z 5

Zachraň mě Zachraň mě Mona Kasten

Tak už jsem taky objevila Monu Kasten a pecka. Jen je škoda, že osmnáctiletí studenti mluví spisovně jako moderátoři večerních zpráv a svým rodičům říkají opakovaně maminko a tatínku - to mě tak irituje. Zvlášť v případě Jamese, který nemá s rodiči úplně ideální vztah, to je na pěst. Skoro stejně jako některá vysloveně neobratná souvětí a větná spojení, která skoro nedávají smysl. Prostě překlad na přesdržku!!! Proto jen 4 hvězdy namísto pěti. Naštěstí je příběh tak poutavý, že to člověka nepustí. Ovšem prvních osmdesát stran jsem fakt skřípala zubama a ptala se proč.

30.11.2021 4 z 5

Ostrov žije Ostrov žije Veronika Opatřilová

Přiznám se, že se skoro až stydím knihu jakkoliv komentovat, protože, s žánrem nemám absolutně žádnou zkušenost. Koupila jsem si ji ze zvědavosti a rozhodně toho nelituju. Veronika má krásný styl, který sice možná může vyžadovat větší pozornost čtenáře, ale o to víc na něj slova působí. Všechno se v knize neustále mění, pořád musíte přemýšlet, kde vlastně v danou chvíli jste, komu pocity a slova patří a proč by měla být důležitá, přitom do sebe všechno dokonale zapadá. Není to jednoduše napsaný příběh! Ale rozhodně je silný a pravdivý.

04.02.2021 5 z 5

Příliv Příliv Lucie Schánělová

Kniha má rozhodně obrovský potenciál a na příběhu je znát, jak moc si Lucka dala záležet na tom, aby do sebe všechno zapadlo. Aby chemie mezi Nicole a Danielem fungovala a erotické scény působily přirozeně, což je u knihy v tomhle žánru vysloveně stěžejní. A opravdu se jí to povedlo!
Jenže (a tohle se mi nepíše snadno, protože autorku jsem si fakt lidsky oblíbila a těšila jsem se, že až knihu s tou krásnou obálkou dočtu, udělím jí mega super velký dobrý hodnocení) je tam spousta drobností, přes které se asi leckdo méně náročný přenese, ovšem knihomol znalý žánru se prostě bude muset zapřít a přehlížet je, pokud se bude stejně jako já chtít dozvědet, jak to s hlavní hrdinkou a Danielem dopadne.
Prvním problémem pro mě byla velikost písma (snesla bych větší). Další průšvih bylo nadbytečné používání slov vše, pouze a stále. A zpočátku jsem si myslela, že mi jen nesedí styl, jenže když dvacetiletá holka mluví v přímé řeči většinu času spisovně jako učebnice, tak to není nejpřirozenější. Takže závěrem, úplně nevím, jak to zhodnotit. Samotný příběh by si kvůli propracovanosti a čtivosti zasloužil 100%, ale text, byť bez pravopisných, ale plný stylistických chyb je tak na 50%. V každém případě, za přečtení to stojí a rozhodně knihu spíš doporučuju ????

27.01.2021 3 z 5

Kriminalistické otazníky Kriminalistické otazníky Ondřej Krotil

Knihu četl manžel - policista, ale vzhledem k tomu, že přelouská tak maximálně 2 knihy ročně, hodnotím v zastoupení. Moc se mu líbily první kapitoly "obyčejných" vražd, ty politické už ho tak neoslovily, ale to je o subjektivním vkusu. Napsané to bylo dobře a opravdu čtivě.

18.10.2020 5 z 5

Dcera ztracených bohů Dcera ztracených bohů Alžběta Komrsková

Fungovalo to. A skvěle.
Přemýšlím, co bych vytkla. Co bych zkritizovala, ale nic mě nenapadá.

Knížka se mi četla dobře, během dvou dnů (a to jsem pracovala) jsem byla na konci. Romance byla uvěřitelná a vztah obou zúčastněných dával smysl. Od jejich prvního setkání je čtenáři prostě jasný, že to mezi nima jiskří. Mytologie je taky povedená. Obálka s přebalem krásná. Příběh dobře a logicky vystavěný.

14.10.2020 5 z 5

Všechny malé zázraky Všechny malé zázraky Jennifer Niven

Je úžasná

07.07.2020 5 z 5

Jih proti Severu 1 Jih proti Severu 1 Margaret Mitchell

Scarlett prostě miluju a na problémy budu myslet až zítra

07.07.2020 5 z 5

Ukradený polibek Ukradený polibek L. J. Shen

Začátek byl perfektní. Všechno fungovalo, všechno. Od Francesciny averze vůči senátorovi až po její touhu po Angelovi. Asi tak do konce třetí čtvrtiny jsem četla a četla a četla a nemohla přestat a pak se cosi stalo a začalo to být nudné klišé a já jsem sice četla dál, ale jen proto, že jsem doufala v opětovný návrat skvělých a logických emočních přestřelek. Marně. Nechci spojlerovat a tak to nebudu víc rozvádět. Poslední kapitola byla potom úplně marná. Kdyby autorka skočila rovnou na epilog, asi by ani nechyběla, proto dávám o hvězdu míň. Nicméně celkově jde o hezké odpočinkové počtení se spoustou emocí, erotiky. Líbí se mi i nápad. Postavy jsou fajn, žádná mi vysloveně nelezla krkem.

21.06.2020 4 z 5

Podlý král Podlý král Holly Black

Podlý král je o dvě hvězy lepší než Krutý princ. Hltala jsem jedním dechem a musím říct, že přesně takový konec si po všech rozkazech Jude zasloužila. Nicméně už se těším, až se v dalších dílech ukáže, že Cardan to určitě nedělal, aby jí ublížil. ????

09.05.2020 5 z 5

Polibek Polibek Anna Todd

Stáhla jsem si ukázku na zkoušku a nemohla jsem přestat. Přestože děj i zápletka připomínají Fifty shades, nevadilo mi to. Naopak, protože pokud by z toho souboje měla jedna z knih vyjít jako vítězná, bylo by to After. Rozhodně doporučuji přečíst, ačkoliv poslední díl, mě maličko zklamal, ty první zaslouží 5 hvězd

10.10.2019 5 z 5

Nikdy, nikdy Nikdy, nikdy Colleen Hoover

Jsem spokojená. Chemie mezi hrdiny fungovala, pointa byla nápaditá. A pobavil mě konec. Nicméně jsem zvyklá číst fantasy a k téhle knize se prostě musí přistupovat jako k magickému realismu. Není to realita. Je to pohádka, ale krásná

28.05.2024 5 z 5

Lolita Lolita Vladimir Nabokov

Bohužel mi autorův styl úplně nesedl. Vyprávění bylo velmi roztěkané a často se mi tříštila pointa. Na druhou stranu obdivuji tu hru s jazykem a okouzlující slovní obraty (třeba pampelišky co přirovnal k slunci a měsíčkům). Možná za to trochu mohl překlad, možná přílišné očekávání, ale jsem mírně zklamaná.

21.05.2024 3 z 5

Loď plná nevěst Loď plná nevěst Jojo Moyes

Začátek mě vyloženě nebavil a nazlobil mě o to víc, že autorce posloužil především k tomu, aby se čtenářem mohla na konci knihy sehrát typicky klišoidní šarádu. Bez té by kniha byla o tu jednu hvězdu lepší, protože to ostatní bylo jako obvykle dokonale promyšlené, hluboké a báječné.

13.01.2024 3 z 5

Skandální titulky Skandální titulky L. J. Shen

Dobře se to četlo. Shen umí psát, ale bylo to takové nedostačující. Na můj vkus tam bylo možná zbytečně moc sexu, který navíc nepůsobil přirozeně. Ze všeho nejvíc mi to připomínalo 50 odstínů šedi v bleděmodré barvě. Už jsem od autorky četla lepší, nicméně svému účelu to posloužilo. Potřebovala jsem si vyčistit hlavu a u čtení zbytečně nepřemýšlet.

19.09.2023 3 z 5

Ztracená láska Ztracená láska Tess M. Puffrová

To je asi poprvé, kdy píšu k něčemu úplně první komentář :-) A teď už ke knize. Anna mě jako obvykle štvala, ale výrazně méně než dřív. Ovšem Mad, ten mě tentokrát vytáčel místy až k nepříčetnosti. Zvratů bylo v knize opravdu víc než dost a na rovinu říkám, že nálepka 18+ je zcela opodstatněná. Závěr to byl rozhodně famózní a jsem ráda, že mi kniha dorazila tak akorát, abych na ni měla čas, protože každé odložení mě stálo hodně přemlouvání. Mám v hlavě spoustu toho, co bych ještě chtěla napsat, ale nenapadá mě jak to napsat, aniž bych spojlerovala. Knihu a celou sérii rozhodně doporučuji.

20.11.2022 5 z 5

Pošli svíci po řece Pošli svíci po řece Vlaďka Sacká

Moc se mi to líbilo, nemohla jsem přestat číst, nutně jsem potřebovala vědět, co bude dál. Rozjezd byl trošinku pomalejší, ale tady to tak bylo naprosto v pořádku. Marta mi připomínala paní, kterou dobře znám a s Anetou jsem se dokázala bez potíží ztotožnit. Líbilo se mi i to, že to skončilo právě takhle. A ta pointa se svící? No masakr. Jediné, co mě malilinko zklamalo, byl epilog, ten by si zasloužil možná trošku víc rozvést.

22.09.2022 5 z 5

Ďáblovo zlato Ďáblovo zlato Vojtěch Záleský

(SPOILER) Jsem taky ženská a mně se to líbilo. V Čechách zase tolik knih s podobnou tématikou nevychází, nota bene od českých autorů a částečně z českého prostředí. Možná je moje hodnocení trochu ovlivněné i tím, že mám Svojšín doslova za humny, ale spíš ne. Ona to nebyla vlastně vysloveně gangsterka, ale spíš komorní příběh dvou bratrů, kteří k sobě ztratili cestu. Osobně jsem si mnohem víc oblíbila Tonyho, ve srovnání s Adamem se mi jeho jednání zdálo v rámci možností mnohem "čistší", o to víc mně mrzelo, jak příběh dopadl.

13.06.2022 5 z 5