AnnL AnnL komentáře u knih

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Nemá smysl zde psát, že ji doporučuji. Je jasné, že její krása je věhlasná. Příběh mnoho lidí zná, ještě dřív než ji poprvé otevře. K obsahu nemá cenu nic psát a kazit těm, kdo neměli tu čest. Jediné doporučení, které pro vás mám je: Před posledními 29 stranami se s ní někam zavřete. Někde, kde vás nikdo neuvidí. Aby jste mohli plakat, když se vám bude chtít a nemuseli se stydět při pohledu ostatních lidí kolem vás. Aby jste mohli celý konec prožít naplno, aby vás mohl pohltit. Teda alespoň ti, kteří TOMU NĚČEMU, co nám výjimečné knížky dávají, rozumí. Ti ostatní, ať to dočítají, kde chtějí. Ti asi nikdy neporozumí...
PS: četla jsem 2x a pochybuji, že jsem se s ní setkala naposledy ;)

10.02.2014 5 z 5

Ještě jsem to já Ještě jsem to já Lisa Genova

skvělá knížka, dojemná, smutná ale s nadějí do budoucna, opravdu výborně napsaná!

10.06.2011 5 z 5

Nebuď p*ča aneb jak (ne)pracovat s dětmi Nebuď p*ča aneb jak (ne)pracovat s dětmi Tomáš Morávek

Kniha se mi líbila. V pracovním prostředí se pohybuji. Sama pracuji jako vychovatelka. A bohužel v mnohém kniha nelže. Nejvíc mě baví komentáře zde, kdy bych to nezvala, potrefená husa nejvíc kejhá. Doufám, že všechny ty "tety" naši práci už dělat nikdy nebudou. Panu Morávkovi fandím.

30.09.2023 4 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Nevím no. Mě to prostě neoslovilo, tak jako jiné knihy v tomto žánru. Přečetla jsem, ale bylo to takové nemastné, neslané. Znám mnoho jiných a lepší. 2** bohužel.

29.10.2017 2 z 5

Mé syny zničil heroin Mé syny zničil heroin Elizabeth Burton-Phillips

Autorce a v tomto případě i matce vyjádřuji svůj obdiv. Nejvíce ji obdivuji, že zvládala období "tvrdé lásky" neboť to pro matku není jednoduché vidět své dítě, tady navíc dvě, v tak hrozném stavu. Knihu bych doporučila všem rodičům, kteří mají děti s drogovou závislostí a také samotným začínajícím uživatelům drog. Možná se jich nedotkne to, že můžou sami umřít, ale to, že pochopí, jak moc ublíží svým nejbližším.

07.01.2013 5 z 5

Snaž se nedýchat Snaž se nedýchat Holly Seddon

Takže knížka s velice zajímavým tématem, popravdě jsem nikdy o vegetativním stádiu moc nevěděla. Za téma by byl plný počet hvězd, navíc na to, že to je autorky debut, tak psaný dobře, čtivě. Jediné, co této knize ubírá na kráse, je konec. Moc rychlý, zbytečně odfláknutý a vlastně nevíme co bude dál.. Za mě 4*

20.01.2018 4 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Takové lehké čtení. Které jsem přelouskala v pár dnech a pobavilo. Což byl účel, odpočnout si a zapomenout na starosti všedních dní. :)
Akorát by mne zajímal ten konec... no, nebudu lhát, že ne :D
Odpočinková kniha, kterou člověk musí tak brát, ne od toho čekat literární poklad. ;)

30.11.2017 4 z 5

Neviditelné ženy Neviditelné ženy Jacky Trevane

obsahuje spoiler!
místy velmi otřesné, ale výborně poutavě napsané.přečetla jsem to jedním dechem za dva dny a chystám se na autorčinu druhou/první knihu.pro mě jednoznačně nejhorším osudem byl příběh matky, která chtěla zachránit svoji dceru (bohužel však marně).Plachá dívka byl nejlepší a zároveň nejhorší příběh a mrzí mne, že nedopadnul alespoň maličkým happy endem, protože ta žena by si ho zasloužila a já bych jí to moc přála.tento příběh mě opravdu zasáhl.kéž by už žádná matka nemusela zažít to co tato...bohužel tomu však nevěřím :(

07.04.2013 5 z 5

Roznese tě na kopytech Roznese tě na kopytech Simona Monyová (p)

téma velice povedený, knížka se mi líbila, ale vadilo mi na ní, když hlavní hrdina promlouval ke čtenářům, tenhle styl nemám ráda.lepší je když jen vypraví a nesnaží "navázat kontakt"..

14.09.2012 3 z 5

V pavučině vztahů V pavučině vztahů Joy Fielding

Jedna z nejlepších od Fieldingové!!

22.09.2011 5 z 5

Na západní frontě klid / Cesta zpátky Na západní frontě klid / Cesta zpátky Erich Maria Remarque (p)

úžasná kniha, četla jsem jí už po druhé a stejně jsem nakonci téměř brečela, opravdu skvěle napsaná!!

23.02.2011

Až na konec všech dní Až na konec všech dní Jodi Picoult

hodně dobře napsaná knížka, celou dobu jsem tajila dech, ale konec mě trochu zklamal

26.11.2010 4 z 5

Štěstí na řecký způsob Štěstí na řecký způsob Tori Carrington

"V životě se musíš naučit tři věci, Sofie.
Zaprve, tancovat i mezi lidmi jako bys byla sama.
Za druhé musíš umět milovat tak, jako že bereš lásku vážně.
A zatřetí se musíš naučit smát se dešti.
Nauč se tyhle tři věci a budeš šťastná, vždycky."

30.11.-0001 4 z 5

Dítě jménem Kuba Dítě jménem Kuba Tereza Melišová

Takže pobavila jsem se, to určitě. Doma máme něco podobného, jen v holčičím provedení. Ale trochu se divím mamince, že mu občas nedá na zadek. Vím, že v dnešní době to není moderní, chudáky děti mlátit. Ale někdy to prostě potřeba je. Odmítám pohlavkování a jiné fyzické tresty, to už je přes čáru, ale jenom na ten zadek by dítě mělo dostat, když se mu něco řekne 5x a stejně neposlouchá. Sama jsem dostala párkrát na zadek a žiji já i moje sestra, která taky občas dostala. Ale příběhy pěkné, to ano. Smekám, že má takovou trpělivost.

27.05.2018 3 z 5

Osud mě má rád Osud mě má rád Simona Monyová (p)

No co k tomu dodat, oddechovka pěkná to sice jo. Ale!! Rozhodně mi vadilo, jak hlavní hrdinka srovnávala všechny muže ve svém životě s tím jedním. To byla pitomost a tím se mi zprotivila, neboť na začátku, kdy šla z onoho maturitního večírku, ho potkala, prohodili spolu snad jen tři slova a "vlítli na to" (pardón). A ráno se jí jen představil a řekl jí, že jí děkuje. Nebo teda neumím číst, ale pochybné srovnávání mužů s ním. To mi prostě vadilo. Ale jinak příjemné čtení. I když trochu naivní v dnešní době, kdy málokterá maminka, co se ocitne "na ulici" a bez přátel a rodiny má takové štěstí, že má bohatou babičku, která ji zařídí a zaplatí všechno. Takže za mě to řadím mezi hezké pohádky.

27.05.2018 2 z 5

Jak neztratit lásku Jak neztratit lásku Meg Cabot

typická oddychovka na jeden až dva večery

04.03.2013 3 z 5

Neúplná mozaika Neúplná mozaika Joy Fielding

četla jsem jí zpočátku pomalu a hrozně se vztekala nad JoLynn ale ke konci jsem nedychalo do té doby než jsem jí dočetla.

21.07.2011 4 z 5

Tvrdohlavá sestřička Tvrdohlavá sestřička Mary Higgins Clark

nejdříve mi to připadalo nudné, ale ke konci se to rozjelo. myslím, že to není zrovna jednička u Clarkové, ale rozhodně odpad to není!

16.07.2011 4 z 5

Titus Andronicus / Titus Andronicus Titus Andronicus / Titus Andronicus William Shakespeare

na mě až moc brutální, Tita jsem litovala a chápala, do té doby než zabil vlastní dceru.

10.06.2011 4 z 5

V rytmu charlestonu V rytmu charlestonu Sophie Kinsella (p)

skvělá knížka, jako vždy mě Sophie Kinsella nezklamala, ale pobavila a rozesmála ;o)

04.03.2011 4 z 5