Any26 Any26 komentáře u knih

Archiv Archiv Victoria Schwab

Tahle knížka je naprosto boží. Tyhle dvě postavy - to je prostě TOP! Zaručuji, že se u knížky budete 100% bavit a budete nadšení z celého prostředí, které autorka kouzelně vytvořila.

08.12.2023 5 z 5

Pátračka Gilda a Jezerní panny Pátračka Gilda a Jezerní panny Jennifer Allison

Tahle knížka (série) mě v dětství hodně bavila. Gilda se mnou prakticky všude cestovala :DD

08.12.2023 5 z 5

Smrt Pazuchina Smrt Pazuchina Michail Jevgrafovič Saltykov

Naprosto souhlasím s předchozími komentáři. Prostě typické ruské drama, za mě něco na způsob Suchovo-Kobylina.

06.07.2023 3 z 5

Kytara pro každého Kytara pro každého kolektiv autorů

Za mě super příručka/učebnice. Hezky zpracované.

28.06.2023 5 z 5

Jolka Jolka Jana Guljuškina

Knížka mě nezaujala. Prvních cca padesát stránek mě bavilo, pak už to bohužel šlo ke dnu...

28.06.2023 3 z 5

Víc než jen hlas Víc než jen hlas Leonard Cohen

Úchvatná publikace zahrnující 7 písničkářů, jež by se dali charakterizovat: "víc než jen hlas". V hudebním světě jsou ceněni především pro svoje texty a v poezii pro svoje zhudebnění básní, kterým dokázaly oslovit široké publikum.

18.06.2023 5 z 5

Verše o krásné dámě Verše o krásné dámě Alexandr Alexandrovič Blok

Verše o krásné dámě mě příliš neoslovily, jediné zajímavé a čitelné bylo pro mě až od části: Z Knihy třetí

04.05.2023 3 z 5

Moskva - Petušky Moskva - Petušky Venedikt Vasiljevič Jerofejev

Super-bizarní výlet jednoho alkoholika.

02.04.2023 4 z 5

Čuk a Gek (dvojjazyčná kniha) Čuk a Gek (dvojjazyčná kniha) Arkadij Gajdar (p)

Jednoduchý a humorný příběh. Krásně ilustrované!

02.04.2023 5 z 5

Strýček Váňa Strýček Váňa Anton Pavlovič Čechov

Normálně bych do toho nešla, ale když jsem to zahlídla na Vltavě, řekla jsem si proč ne a poslechla si to. Na Racka to za mě nemá, ale jinak se mi to líbilo.

24.03.2023 4 z 5

Woodstock: Příběh zrodu legendárního festivalu míru a hudby Woodstock: Příběh zrodu legendárního festivalu míru a hudby Michael Lang

Velký příběh, který chytne za srdce!

03.02.2023 5 z 5

Myslet srdcem: Psychedelická cesta Latinskou Amerikou Myslet srdcem: Psychedelická cesta Latinskou Amerikou Jitka Juliet Navrátilová (p)

Nádhera. Kdo by po přečtení nechtěl navštívit Amazonii, Latinskou Ameriku..., užít (okusit) posvátnou medicínu, někde dokonce místní kulturní dědictví, která lidem odpradávna pomáhá očistit se a v podstatě pozřít nový svět - neprobádaný svět ve své mysli (vědomí, podvědomí a nevědomí) respektive ve svém srdci. Ony dveře, které jsou nám zavřené. Poznat sebe. Žít v harmonii a komunikovat se sebou. PSYCHEDELIE, no není to dokonalé slovo? – pro vyjádření této cesty a knihy... ?
"Věřit znamená myslet mozkem. Důvěřovat znamená myslet srdcem (️❤️)."

14.06.2021 5 z 5

Co by byl chlap bez fousů Co by byl chlap bez fousů Ante Tomić

Svým způsobem to bylo fakt skvělý. Já to brala jako ideální čtení do MHD.

08.04.2024 5 z 5

Dylan  - 100 písní a fotografií Dylan - 100 písní a fotografií Bob Dylan (p)

Tak tohle je ta nejlepší knížka jakou jsem sehnala v antikvariátu. A ještě za fakt výhodnou cenu. Téhle knížky se naprosto nemůžu nabažit. Náááádherně zpracovaná. Mnoho fotografií. Písničky s noty a akordy. Texty Dylanových majstrštyků, včetně českého překladu. Plus komentáře různých osobností k jednotlivým písničkám. Nečekala bych jak často budu do knížky nahlížet. Pokud sháníte něco, kde najdete texty s noty + akordy Dylanových písní, tak tohle musíte mít. Musím říct, že v tomhle směru je to velmi užitečné.

18.02.2024 5 z 5

Markéta Lazarová Markéta Lazarová Vladislav Vančura

Bohužel mě knížka nebavila. Špatně se mi četla. Vančura zřejmě nebude můj šálek kávy.

08.12.2023 3 z 5

Proces Proces Alexandr Vasiljevič Suchovo-Kobylin

Slabší drama. Prostřední část Dramatické trilogie S-K.
Vyplatí se přečíst jenom kvůli souvislostem s posledním dramatem této trilogie.

28.06.2023 3 z 5

Dějiny Ruska v datech Dějiny Ruska v datech Marek Pečenka

Přehledné a užitečné - co víc si přát.
Doporučuji.

28.06.2023 5 z 5

Pavilon číslo 6 Pavilon číslo 6 Anton Pavlovič Čechov

Wau, tak tohle byla skvělá depresivní pecka!
Doporučuji!

02.04.2023 5 z 5

Bunša Bunša Michail Bulgakov

(SPOILER) O stroji času, díky němuž se dostanou do 16. století za carem Ivanem Vasiljevičem. Ten se nakonec ocitne v současnosti a 2 lidé ze současnosti musí zase strávit nějaký čas v minulosti. Nejzajímavější bylo to, že postavy ze současnosti měli své "dvojníky" v minulosti. Například, že zloděj zůstane vždy zlodějem.
Na konci se však ukáže, že to byl pouhý sen a vynálezce Timofejev si tím snad uvědomí, co je v životě důležité.
Docela vtipné!

02.02.2023 4 z 5

Osudná vejce Osudná vejce Michail Bulgakov

Mě to přišlo skvělé a při čtení jsem se téměř od toho nemohla odtrhnout!
Vynikající!

02.02.2023 5 z 5