apq apq komentáře u knih

Antigona Antigona Sofoklés

Četla jsem v rámci maturitní četby a zrovna nadšená jsem z toho nebyla, a to ráda čtu. Samotné téma není vyloženě špatné, ale nečte se to dobře.

22.08.2023 2 z 5

Romeo a Julie Romeo a Julie William Shakespeare

Já vám nevím, četla jsem hodně knih, takže má s čím porovnávat, a tohle nemůžu hodnotit kladně, přestože bych chtěla. Podle mě se kolem tohoto díla dělá jen zbytečné haló. Prostě a jednoduše, příběh o pedofilním párečku zakončený tak překombinovaně, až to připomíná spíš frašku.

22.08.2023 1 z 5

Půjdu do pekla spokojen - Adolf Eichmann: životní dráha masového vraha Půjdu do pekla spokojen - Adolf Eichmann: životní dráha masového vraha Roman Cílek

Knížka je zajímavá a dobře se čte. Doporučuji.

Putování po pravěku Putování po pravěku Bořivoj Záruba

Knížka mě moc nezaujala ani kdysi ani nyní.

22.08.2023 3 z 5

Nejlepší přítelkyně Nejlepší přítelkyně Mary Bard

Kniha mě moc nezaujala, chyběla mi pořádná zápletka.

22.08.2023 3 z 5

Džungle uprostřed bažin Džungle uprostřed bažin Jan Dungel

Kniha obsahuje krásné obrázky.

22.08.2023 5 z 5

Velitelem v Osvětimi : autobiografické zápisky Velitelem v Osvětimi : autobiografické zápisky Rudolf Höss

Zajímavá kniha z druhé strany. Myslím, že rozhodně není na škodu si to přečíst.

22.08.2023 4 z 5

Kdo financoval nástup Hitlera k moci: 1919-1933 Kdo financoval nástup Hitlera k moci: 1919-1933 James Pool

Kniha je velice podrobná a dočetla jsem se spoustu informací, o kterých jsem vůbec nevěděla.

22.08.2023 4 z 5

Lékaři hanby: Pravda o lidských morčatech v Osvětimi Lékaři hanby: Pravda o lidských morčatech v Osvětimi Betty Truck

Kniha je velice zajímavá a obsahuje zas nové informace.

Vražda v minulém čase Vražda v minulém čase Marie Milovská

Přes nízké hodnocení, jsem se do knihy pustila a musím říct, že se mi líbila. Jedná se o pohodovou detektivku ze školního prostředí.

Kočár do Vídně Kočár do Vídně Jan Procházka

Kniha byla zajímavá a téma nevšední. Bohužel jsem si ne se všemi jazykovými prostředky poradila.

Mlhy Ölandu Mlhy Ölandu Johan Theorin

Tuto knihu jsem četla poměrně dlouho, chvílemi se mi nečetla nejlépe. Přesto není špatná, a proč si ji nepřečíst?

Ted Bundy: Vrah po mém boku Ted Bundy: Vrah po mém boku Ann Rule

Knížka je velice rozsáhlá, což je jedině dobře. Oproti mnoha knihám zabývající se sériovými vrahy, není povrchní, jak tomu u mnohdy bývá. To, že autorka byla kamarádkou Teda Bundyho vidím také jako pozitivní, přináší to zajímavý pohled na jeho osobu, ačkoliv je samozřejmě jasné, že byla svým způsobem zaujatá.
Za mě zajímavá kniha.

Nacističtí lékaři Nacističtí lékaři Robert Jay Lifton

Kniha mi přišla zajímavá od začátku do konce. Dozvěděla jsem se spoustu nových informací, přestože o tomto tématu mám načteno mnoho literatury. To, že byla kniha rozsáhlá, hodnotím jedině kladně. Jedinou negativní věc, kterou musím zmínit, je absence obrázků. Jistě by dokreslily celkový dojem.

Kazatel Kazatel Camilla Läckberg

Napínavá kniha, která mě velice zaujala.

Odpusť! Odpusť! Jakub Hlávko

Kniha mě příliš neoslovila. Zvláštní, občas až podivná slova a neuvěřitelné množství prapodivných metafor narušovalo čtivost a plynulost knihy. Závěr byl poněkud uspěchaný a do teď si nejsem jistá, zda jsem to pochopila tak, jak autor zamýšlel.

21.08.2023 2 z 5

Netrpělivost srdce Netrpělivost srdce Stefan Zweig

Od knihy jsem si příliš neslibovala, ale byla jsem příjemně překvapená. Téma je velice zajímavé.

Dlouhý pochod Dlouhý pochod Stephen King

Kniha mě naprosto pohltila. Takové napětí jsem dlouho nezažila. Protože je celý děj jen o pochodu, nepřestává to bavit a čtenář netuší, jak to skončí. Závěr byl také překvapivý.

Petrolejové lampy Petrolejové lampy Jaroslav Havlíček

Samotný příběh je dobrý a zajímavý, jen by nemusela být kniha tak dlouhá a některé popisy mi hlavně zkraje přišly zbytečné.

19.08.2023

Královna ohně Královna ohně Anthony Ryan

Přestože to je podle mě nejslabší díl série, pořád to je dobrý, ačkoliv ten závěr mohl být delší.