Aquagirl Aquagirl komentáře u knih

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Sarah je prostě skvělá. Její knížky mám moc ráda a tahle mezi ně určitě patří. Celá tahle série stojí za přečtení!

13.06.2021 5 z 5

Kluk odvedle Kluk odvedle Kasie West

Joo tak tohle můžu! Pohoda, romantika, láska, prostě klasická Kasie :-) Těším se na další její knížky. Moc příjemná oddechovka.

21.02.2021 5 z 5

Lehké fantastično Lehké fantastično Terry Pratchett

Návštěvy Zeměplochy mě prostě baví! Tohle bylo pro mě možná ještě lepší než Barva kouzel. Těším se na další příběh.

07.10.2020 5 z 5

Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Za mě jedna z nejlepších knížek od paní Klevisové. Začátek byl trochu rozvláčný, ale to je u téhle autorky zvykem a vlastně to ani není na škodu. Příběh mi přišel hodně originální, napínavý až do samého konce. Baví mě ta atmosféra, kterou paní Klevisová umí vytvořit. Tleskám!

19.09.2020 5 z 5

Učedník Učedník Taran Matharu

Takové milé, nenáročné čtení. Přiznám se, že autora jsem doteď neznala. Začátek mi přišel, že se trochu vlekl, ale potom to dostalo spád. Fletcher je sympatický, příběh hlavně v druhé půlce knížky svižně plyne. Něčím mi to chvílemi připomnělo Eragona, taková atmosféra... Asi zkusím i další díl.

27.08.2020 4 z 5

Dej mi své jméno Dej mi své jméno André Aciman

Další z knížek, kterou jsem četla až po shlédnutí filmu, a musím říct, že i když film nebyl špatný, kniha je mnohokrát lepší! Moc se mi líbil popis vztahu těchto dvou kluků, bylo to procítěné a něžné. Jsem ráda, že se mi kniha dostala do ruky.

12.08.2020 5 z 5

Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

A další díl za mnou. Musím říct, že tenhle mě asi bavil ze všech nejvíc, i když rozjezd byl jako tradičně pomalejší. Celaena je prostě výborná, úplně jsem její dějovou linku hltala a byla napjatá. Překvapivě mě bavila i linka kolem Manon. A o Rowanovi není třeba se ani zmiňovat, ten byl prostě super! (Teda až na to, že - Jeřáb?? To jako vážně? Nebylo to zbytečné, paní překladatelko?) Jinak spokojenost velká!

09.08.2020 5 z 5

Kde končí nebe Kde končí nebe Petra Lejsková-Langová (p)

Wow, tohle jsem nečekala. Kniha se mnou strávila dovolenou a já čekala pěkný romantický příběh, který se bude ideálně hodit k té letní atmosféře. Ale dostala jsem mnohem víc. Tohle nebyla zdaleka jenom romantika, tady bylo totiž úplně všechno. Taková nálož emocí!! Nevím, jestli to v nebi opravdu vypadá takhle, ale jestli ano, tak se už na něj těším. Bára je ohromně sympatická holka a já s ní prožívala každou chvilku, jako by se to celé stalo přímo mně. Tak moc jsem jí fandila! A ten závěr mě rozsekal. Tleskám ve stoje, tohle je pecka.

09.08.2020 5 z 5

Rezistence Rezistence Veronica Roth

Musím přiznat, že první díl mě bavil víc, už kvůli Tris, která mě tady chvílemi dost štvala. Ale i tak to bylo zajímavé čtení, jsem ráda, že mám celou trilogii pohromadě.

29.07.2020 3 z 5

Zimní lidé Zimní lidé Jennifer McMahon

Po pravdě jsem čekala, že se budu u knížky trochu víc bát, takové to klasické mrazení se ale nedostavilo. Kniha je ale přesto hodně zajímavá, hezky napsaná, byla jsem zvědavá jak dopadne a čtení mě bavilo.

29.07.2020 4 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Tohle je přesně typ čtiva, které mě moc baví. Začátek trochu těžkopádný, ale pak už se to četlo samo. Zajímavý příběh a sympatická hrdinka! Líbilo se mi to, těším se na další díly.

28.07.2020 5 z 5

Až se zamiluju Až se zamiluju * antologie

Připadá mi, že jsou mezi kvalitou jednotlivých povídek hodně veliké rozdíly. Některé se mi nelíbili vůbec, jiné se četly docela příjemně. Ale čekala jsem teda víc vzhledem ke zvučným jménům autorů.

28.07.2020 2 z 5

Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Nemám erotické knihy moc ráda, ale kamarádka mě přesvědčila, že tuhle mám zkusit. Na dovču dobré, nenáročné čtení. Bavilo mě to víc než jsem si myslela, přemýšlím, že zkusím ještě další díly.

27.07.2020 4 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Skvělá spisovatelka. Knížka se mi moc líbila, už se těším na její další.

11.07.2020 5 z 5

Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Tak jsem si zase jednou pobrečela. Opravdu krásný a dojemný příběh, myslím, že nejen pro nás, milovníky pejsků.

01.06.2020 5 z 5

Legendy české fantasy Legendy české fantasy * antologie

Hodnotila bych tak 50/50. Některé povídky výborné, u jiných jsem byla lehce v rozpacích.

18.04.2020 2 z 5

Divergence Divergence Veronica Roth

Hodně originální příběh, četlo se dobře, osobně se mi líbí nejvíc z celé trilogie.

08.07.2019 4 z 5

Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Moc pěkné. Sice se to podle mě nevyrovná mojí milované Na co Alice zapomněla, ale i tak jsem si čtení opravdu užila. Zajímavý, originální příběh, u kterého se člověk hodně zamyslí nad svým životem, nad tím, jak by on sám reagoval, kdyby ho potkalo něco podobného... Strašná představa.

29.04.2019 4 z 5

Harry Potter 1–7 (box) – Sedm let v Bradavicích Harry Potter 1–7 (box) – Sedm let v Bradavicích J. K. Rowling (p)

Nemilovat Harryho a jeho kouzelný svět snad ani není možné. Pro mě naprostá kultovní záležitost. Úžasné příběhy, ke kterým se budu vždycky ráda vracet. Hrdinové, co se člověku dostanou pod kůži, a stanou se už navždycky jeho nerozlučnými kamarády. Klobouk dolů, paní Rowlingová!

07.10.2018 5 z 5

Velikost L: Pár kil navíc nikoho nezabije Velikost L: Pár kil navíc nikoho nezabije Meg Cabot

Tahle série mě prostě baví. Jasně, je to trhlé a svým způsobem takové pubertální, jako ostatně všechny knížky Meg Cabot, které jsem zatím přečetla, ale líbí se mi její svižnost a humor, líbí se mi samotný příběh, pojatý jako detektivka, krásně okořeněná romantikou. Je to prostě super oddechové čtení.

07.10.2018 5 z 5