Arbenin komentáře u knih
Cesta autora knihy za odpustenim. Pro me zklamani, asi jsem od pribehu cekala vic (podrobnejsi historii)
Hlavni hrdina mi byl zpocatku silne nesympaticky, rozjiveny pubos, ale postupem casu se antipatie urovnala. Prijemny uvod do zidovstvi na nasem uzemi. Pro deti spis na prelomu prvniho a druheho stupne
Vtipne postrehy, casto velmi trefne. Jako kockomil jsem se pri cteni sem tam smala nahlas a u knihy si prijemne odpocala. Jednohubka na hodinku, maximalne dve. K naproate dokonalosti mi ale chybi touha se ke knize vratit opakovane
V jadru otresne svedectvi o pouziti atomove zbrane. Na textu je znat, ze slo puvodne o novinovy prispevek a pro knizni verzi by bylo lepsi, kdyby autor vydavane ucesal.
Autor v textu prekrocil svou rodinnou minulost. Ferdinand von Schirach popisuje soud s obzalovanym delnikem, ktery pomstil smrt sveho otce. Kniha nastoluje tema zlocinu a trestu, odpovednosti za rozkazy a vlastni iniciativu.
Vetsinou vesele historky ze zivota slavneho spisovatele. Pro fanouska jeho knih pekny vhled do zakulisi nekterych z nich. Zadna velka literatura, ale prijemne proctenych par hodin
Informacne neprinasi nic noveho, ale prijemne se cte a je mile, kdyz nekdo z cizincu se zamiluje do neceho z ceskeho prostredi
Na knihu jsem se mic tesila, protoze mam rada praci TE. Jenze jsem byla zklamana. Prislo mi, ze zpovidajici se nechce dozvedet nic co predem uz nema sam v sobe hodnotove nejak odpovezene a te v nekterych pripadech tlaci TE do odpovedi potvrzujicich nazor Sidla nez TE. Takovy poplk u piva. Jsem vsak zvedava na samostatnou knihu TE a doufam, ze bude obsahove nabitejsi
Necernobile videni udalosti a pribehy plne lidstvi. Velmi mile me kniha prekvapila.
Samotny pribeh hlavni hrdinky neprinasi nic noveho, objevneho, ale preci jen tam jeden prekvapivy moment, ktery zapricinil, ze neberu uvedenou cetbu za vyhozene penize a cas. Ale vedlejsi linie fotbaloveho sudiho byla vylozene klise.
Bohuzel horsi a horsi redaktorska prace. A to uz u puvodniho nakladatele, ktereho ten cesky jeste trumfne v absenci korektury. Za me zatim obsahove nejslabsi dil i pro celkovou nedotazenost knihy
Impresionisticke vzpominky na lidi, mista a cinnosti, ktere mela autorka rada. Cekala jsem hlubsi ponor do tematu, takze peo me velke zklamani
Skvela kniha pro deti a dospivajici, kterym zpritomni osudy stejne starych deti z zidovske komunity v obdobi protektoratu. Velmi se mi to libilo, tedy az na hrubku v doslovu.
Letmy vhled do prace cs.tajne sluzby na uzemi Norska v dobe totality. Drobne chyby (napr.ze Charta 77 vznikla v prosinci ‘78) otravuji cteni
Velmi dobre napsane a vyzdrojovane. Co vsak snizilo hodnoceni je uplne priserna technicka redakce knihy
Velmi slusne napsana detektivka s realistickymi prvky. Co me iritovalo byl spatny preklad nazvu Ariadna na Naxu. Duvod vyhruznych dopisu mi byl jasny hned, ale rozuzleni prijemne prekvapilo. Doporucuju jako cetbu na dovolenou
Pro me zklamani. Cekala jsem hlubsi ponor do problematiky. Tomhle mi prislo spis jako roadmovie za Albertem Göringem