Arev122 Arev122 komentáře u knih

Koróna Koróna Thomas Thiemeyer

Jako dovolenkové čtení se mi kniha líbila, děj byl napínavý, spíše sci-fi než dobrodružný.

15.08.2022 4 z 5

Uvězněni Uvězněni Dana Šimková

Bylo to napínavé čtení, děj měl spád i napětí. Ale občas mi vše připadalo hodně nereálné, psychologie postav i chování v jeskyních v naprosté tmě.

12.06.2022 4 z 5

Planeta idiotů Planeta idiotů Roman Bureš

Knihu jsem sise zájmem přečetla, myšlenka apokalypsy byla pěkná, ale nějak mě příběh "nevtáhl" do děje. Dost mě rušila jména současných politiků a i s hlavním hrdinou jsem se nijak nesžila.

05.06.2022 3 z 5

Dívka beze jména Dívka beze jména Lynne Barrett-Lee

Příběh uneseného děvčátka do džungle v Kolumbii se mi velmi líbil. Jak se snadno malé děcko zařadilo do tlupy opic, ale při návratu do civilizace se jen těžko zařazovalo mezi lidi.

13.05.2022 5 z 5

Ztracený ostrov Ztracený ostrov Lincoln Child

Dobrodružné a oddechové čtení s trochou napětí a akčním dějem.

02.05.2022 3 z 5

Zpráva o cestě na severní pól Zpráva o cestě na severní pól Petr Horký

Cestu na severní pól píše dokumentarista a tak i cesta na pól je popisována jako dokument. Chybí v ní takové to dobrodružné vyprávění. Přesto jeho výkon obdivuji.

13.04.2022 3 z 5

Mise Saturn Mise Saturn John Sandford (p)

Nějak jsem se zpočátku nemohla do děje začíst,konec byl pak více akční . Trochu mě kniha zklamala.

04.04.2022 3 z 5

Svůj vůz i pluh veď přes kosti mrtvých Svůj vůz i pluh veď přes kosti mrtvých Olga Tokarczuk

Téměř detektivní příběh, jehož vypravěčem je svérázná, mnohdy i dětinská starší žena, která má ráda přírodu, miluje zvířata a zajímá se o astrologii.

27.03.2022 3 z 5

Písek Písek Hugh Howey

Nějak mě to zklamalo. Jako čtivé a napínavé sci-fi mě upoutalo jen pár kapitol. Ostatní se mi jevily dost podprůměrné od tohoto autora.

15.03.2022 3 z 5

Sanctus Sanctus Simon Toyne

Napínavé čtení s církevním tajemstvím, který mě zaujal od první stránky. Sice občas jsem se ztrácela v postavách , ale děj měl spád a napětí. Nesmí se ale uvažovat realisticky, je to jen románový trihler.

09.02.2022 4 z 5

Vrány Vrány Kass Morgan

Pro mládež hezké čtení, ale nijak mě to nevtáhlo do děje, málo tajuplné duchařiny.

09.01.2022 3 z 5

Kniha mrtvých Kniha mrtvých Lincoln Child

Odpočinkové, ale napínavé čtení.

05.01.2022 4 z 5

Peklo z Araratu Peklo z Araratu Christopher Golden

Nějak jsem se nemohla začíst, připadalo mi to hodně jednoduché a neuvěřitelné

15.12.2021 3 z 5

Zpověď trosečníka Zpověď trosečníka Gabriel García Márquez

Jako reportáž zpracované dobrodružství námořníka, který po smetení z paluby lodě se jako jediný z osmi námořníků zachránil na prámu a bez vody a jídla se po deseti dnech doplavil na břeh Kolumbie.

13.12.2021 4 z 5

Dům za zdí Dům za zdí David Mitchell

Napínavé oddechové čtení s trochou duchařiny, které vtáhne do děje.

08.12.2021 4 z 5

Labyrint z ledu Labyrint z ledu Buddy Levy

Napínavé dobrodružství dle skutečné události o objevování neprobádanýsh území v Arktidě, které pro mnohé skončilo tragicky. Zajímavé byly i dobové fotografie.

21.11.2021 5 z 5

Ílion Ílion Dan Simmons

Zajímavě napsané tři sci-fi příběhy, ale nakonec spojené do jediného příběhu.Jen některé pasáže byly pro mě příliš zdlouhavé.

14.11.2021 4 z 5

Putování diletantů Putování diletantů Bulat Šalvovič Okudžava

Carské Rusko a jeho svět. Tak je psaný tento román. Tragédie jednoho vnitřně nezávislého člověka v carském policejním státě. Pro mě občas zdlouhavé a hlubokomyslné deníkové zápisky

28.10.2021 3 z 5

Zázrak Zázrak Emma Donoghue

Zajímavý příběh, hezky popsaný život v chudem Irsku v minulém století, plný náboženských předsudků. Chudák dívenka, co měla být zázrak.
Jen příliš neuvěřitelné zakončení románu.

21.09.2021 4 z 5

Sahara Sahara Clive Cussler

Napínavý dobrodružný příběh, ale již předem je "nesmrtelný" hlavní hrdina vítěz.
Ale prostředí rozpálené Sahary a řešení nezákoného znečištění moří je napsáno věrohodně.

02.09.2021 3 z 5