Arev122 Online Arev122 komentáře u knih

Rajské fontány Rajské fontány Arthur Charles Clarke

Zpočátku jsem se v příběhu trochu ztrácela, ale druhá polovina knihy již byla napínavější.

19.07.2022 4 z 5

Mezi vlky Mezi vlky Lucie Korcová

Zajímavě psaný román o životě židovské dívky během války. Děj byl napínavý, románova fixe smíchaná se skutečností , jen jsem se občas v příběhu ztrácela.

01.07.2022 4 z 5

Tajemství karet Tajemství karet Jostein Gaarder

Kniha plná fantazie, karet, ale i filosofických a hlubokých myšlenek o smyslu a původu života. Hezké a pohodové čtení , vyprávěné mladým chlapcem.

30.06.2022 5 z 5

Matčin hrob Matčin hrob Lisa Regan

Detektivní román mě vtáhl do děje. Jeho detektivní zápletka je sice hodně neuvěřitelná, ale je to literární trihler. Líbilo se mi vyprávění ve dvou liniích.

26.06.2022 5 z 5

Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Románová sága nás přenese v čase, kdy ještě domky nad uhelnými šachtami stály a život byl opravdu velmi těžký.

24.06.2022 4 z 5

Ledové peklo Ledové peklo John W. Campbell Jr.

Zajímavé téma, hezky popsaný život a počasí na antarktické výzkumné stanici, ale děj mě nevtáhl do děje.

19.06.2022 3 z 5

Uvězněni Uvězněni Dana Šimková

Bylo to napínavé čtení, děj měl spád i napětí. Ale občas mi vše připadalo hodně nereálné, psychologie postav i chování v jeskyních v naprosté tmě.

12.06.2022 4 z 5

Démoni pralesa Démoni pralesa Alec Palmer (p)

Klasická dobrodružná oddechovka plna divokého a bažinatého pralesa , bandy pašeráků ohružujících expedici a neznámých zvířat. Ale četlo se mi to hezky.

12.06.2022 4 z 5

Planeta idiotů Planeta idiotů Roman Bureš

Knihu jsem sise zájmem přečetla, myšlenka apokalypsy byla pěkná, ale nějak mě příběh "nevtáhl" do děje. Dost mě rušila jména současných politiků a i s hlavním hrdinou jsem se nijak nesžila.

05.06.2022 3 z 5

Světlo v temnotách Světlo v temnotách Sharon Cameron

Emotivní románové zpracování příběhu dle skutečnosti, kdy mladá Polka schovávala v domě skupinku Židů a vystavovala se tak smrtelnému nebezpečí.

24.05.2022 5 z 5

Zimní voják Zimní voják Daniel Mason

Příběh mě vtáhl do děje. Mladý, naivní a trochu zakomlexovaný medik se ocitne uprostřed první světové války místo v nemocnici ve vojenském lazaretu zřízeném v kostele nedaleko první linie. Samozřejmě je tu i trochu romantiky , ale román nutí i k zamyšlení nad nesmyslností války a jejím dopadu na psychiku člověka.

16.05.2022 5 z 5

Vražedné struny Vražedné struny Oscar de Muriel

Pěkná a v mnohém i vtipně psaná detektivka, která mě vtáhla do viktoriánské doby.

14.05.2022 4 z 5

Dívka beze jména Dívka beze jména Lynne Barrett-Lee

Příběh uneseného děvčátka do džungle v Kolumbii se mi velmi líbil. Jak se snadno malé děcko zařadilo do tlupy opic, ale při návratu do civilizace se jen těžko zařazovalo mezi lidi.

13.05.2022 5 z 5

Horečnatý sen Horečnatý sen Lincoln Child

Akční román se superhrdinou, který musí vždy projít bez zaškobrtnutí. Jako oddychová četba to splnilo úkol.

10.05.2022 3 z 5

Ztracené město opičího boha Ztracené město opičího boha Douglas Preston

Čekala jsem dobrodružný román, ale je to literatura faktu.

06.05.2022 2 z 5

Ztracený ostrov Ztracený ostrov Lincoln Child

Dobrodružné a oddechové čtení s trochou napětí a akčním dějem.

02.05.2022 3 z 5

Osvětimská knihovnice Osvětimská knihovnice Antonio G. Iturbe

Citlivě napsaný román ze skutečných událostí. Hlavní hrdinka byla silná a statečná , i když život v koncentračních táborech byl bezútěšný a hrozný.

27.04.2022 5 z 5

La Loba La Loba Alan Russell

Románově zpracovaný příběh unešených žen na Aljašce. Děj má spád a napětí. Zajímavě popsaný život v ledové pustině. Jen to rozuzlení mi nějak nesedělo.

25.04.2022 4 z 5

Samota Christlhof Samota Christlhof Veronika Rubínková

Román je psaný ve třech časových liniích, všechny spojené se samotou Christlhof. Zajímavé, napínavé čtení, které mě v táhlo do děje a musela jsem číst a číst. Škoda, že už byl konec.

22.04.2022 5 z 5

Počátek Počátek Dan Brown

Příběh měl zajímavou zápletku, o které i po přečtení knihy je nutno uvažovat. " Kde je počátek žití". Ale občas byl děj zbytečně zdlouhavý.

19.04.2022 4 z 5