ArwenAragorn ArwenAragorn komentáře u knih

Nic nebude jako dřív Nic nebude jako dřív Karin Slaughter

Chybělo mi tam víc napětí.

13.06.2019 4 z 5

Jáma a kyvadlo a jiné fantastické povídky Jáma a kyvadlo a jiné fantastické povídky Edgar Allan Poe

Výborné povídky.

13.06.2019 5 z 5

Slezské písně Slezské písně Petr Bezruč (p)

Ne, Petr Bezruč mě zas tak moc nebral.

13.06.2019 3 z 5

Kdo tě zná Kdo tě zná Mary Higgins Clark

Nenáročná čtivá oddechová detektivka. Je moje první od autorky a ráda si přečtu i nějakou další její knihu.

16.10.2017 5 z 5

Děs Děs David Hidden

Děs! Napínavý, místy drsný, brutální, místy hnusný, nechutný thriller. Ale je to jenom o obsahu. Nemůžu říct, že by autor psal špatně. Souhlasím úplně s hodnocením Jogese. Za ty pasáže, ze kterých se mně dělalo špatně ubírám jednu*.

18.08.2017 4 z 5

Zabiják Zabiják Jonathan Kellerman

Příběh začíná sporem o dítě mezi dvěma sestrami. Jednu z nich zastupuje můj oblíbený dr. Delaware a ta také spor vyhraje. Jenže příběh je teprve na začátku a objeví se první mrtvý(á), u kterého nezůstane. I Alex Delaware je v přímém ohrožení života. Jako obvykle se jedná o psychologický thriller s důmyslně odstupňovaným napětím a překvapivým koncem. Autor je v této oblasti expert a ještě mě nezklamal. Doporučuji!

21.04.2017 5 z 5

Vražda potřebuje reklamu Vražda potřebuje reklamu Dorothy L. Sayers

Skvělá kniha, má napětí a pobaví. Doporučuju!

03.01.2017 5 z 5

Báječná léta pod psa Báječná léta pod psa Michal Viewegh

Knihu jsem si přečetla hned jak poprvé vyšla na doporučení známých. Zklamala mě hodně. Humor Viewegha jde nějak mimo mě. Asi jsem jedna z mála, ale pokud bych měla sáhnout po knížce, u které se zasměju, tahle by to nebyla.

03.01.2017 1 z 5

Chladnokrevně Chladnokrevně Truman Capote

Nemůžu říct, že by šlo o klasickou detektivku, ale kniha mě hodně zasáhla. Doporučuji!

02.01.2017 5 z 5

Pošťák vždycky zvoní dvakrát / Pojistka smrti Pošťák vždycky zvoní dvakrát / Pojistka smrti James M. Cain

Pošťák zvoní vždycky dvakrát je skvělá detektivka, film se skvělým obsazením jí nemůže konkurovat. Druhá detektivka se mně líbila méně.,

02.01.2017 5 z 5

Syn celerového krále / Smrt krásných srnců Syn celerového krále / Smrt krásných srnců Ota Pavel

Skvělá kniha.

01.01.2017 5 z 5

Podlost Podlost Karin Slaughter

Knížka se mně docela líbila, opět něco trochu jiného, než jsem dosud od Karin četla. Mírně ujeté, ale slušné.

01.01.2017 4 z 5

Triptych Triptych Karin Slaughter

Tak tahle kniha od Karin mě moc bavila.

01.01.2017 5 z 5

Kůže Kůže Mo Hayder

Souhlasím se Sapperem. Mo Hayder asi měla nějakou slabší chvilku.

30.12.2016 2 z 5

Kniha mrtvých Kniha mrtvých Patricia Cornwell

Slušná kniha, ale je dost rozházená, hůř jsem se dostávala do děje. Přesto hodnotím vysoko

29.12.2016 4 z 5

Růže Růže Halina Heitz

70%
Miluji tyto květiny a ráda jsem si přečetla rady jak různé druhy růží pěstovat a jak se o ně starat.

05.02.2021 4 z 5

Dům na předměstí Dům na předměstí Karel Poláček

Výborně popsané postavy a téma knihy je stále aktuální.

14.06.2019 4 z 5

Šeptající země Šeptající země Gerald Durrell

Četla jsem už dávno, ale moc se mi líbila. Tentokrát se jedná o výpravy za zvířaty do Patagonie a Argentiny.

13.06.2019 5 z 5

Největší skandály a aféry v českých dějinách Největší skandály a aféry v českých dějinách Vladimír Liška

Po dlouhé době jsem sáhla po literatuře faktu. Pan Liška je určitě oblíbený, napsal toho mnoho, ale pro mě je to takové nemastné, neslané. Ti, kdo dobře znají dějiny většinu z toho budou vědět, další části jsou spíš dohady. Za mě byl zajímavý třeba život vévodkyně Zaháňské, životní láska Antonína Dvořáka, tajné mise Emy Destinové, naopak jsem se nic nového nedozvěděla např. o Boženě Němcové, Karlu Hynku Máchovi, Borovském, ani o Židenickém puči.

13.06.2019 3 z 5

Čarodějky z Eastwicku Čarodějky z Eastwicku John Updike

Kniha se mi líbila, ale filmu se kvůli skvělému obsazení rovnat nemohla.

12.06.2019 5 z 5