ArwenAragorn Online ArwenAragorn komentáře u knih

Spolčení hlupců Spolčení hlupců John Kennedy Toole

Tento humor mě příliš neoslovil

05.01.2017 2 z 5

Vlčí jáma Vlčí jáma Jarmila Glazarová

Četla jsem dávno,kniha se mně moc líbila. Krásný je i film s Janou Brejchovou v roli schovanky.

Advent Advent Jarmila Glazarová

Moc hezká knížka, četla jsem už dávno.

05.01.2017 5 z 5

Neboť jejich je království nebeské Neboť jejich je království nebeské Kjetil Try

Najde se něco, co naznačuje, že před Vánocemi pohřešované osoby na tom nebudou zrovna nejlépe. Uznávaný komisař Lykke má svou teorii, když se ztratí i osel, ale ne všichni mu věří a nakonec pochybuje i on sám. Kniha má místy trochu slabší spád, ale k závěru si to určitě vynahradí.

05.01.2017 4 z 5

Karlík a továrna na čokoládu Karlík a továrna na čokoládu Roald Dahl

Moc pěkný pohádkový příběh plný fantazie a humorné nadsázky. O mnoho lepší než film, v něm se mně ani můj oblíbenec J.Depp moc nelíbil.

05.01.2017 4 z 5

Léčba neklidem Léčba neklidem Saki (p)

Knihu jsem si koupila kdysi náhodou a anglický humor neměl chybu. Skvělá.

Volání divočiny (adaptace) Volání divočiny (adaptace) Jack London

Příjemné, čtivé, pro ty, kdo milují zvířata jako dělané.

04.01.2017

Tulák po hvězdách Tulák po hvězdách Jack London

Krásná kniha, ne jednoduchá, ale prostě skvělá. Asi nejlepší, co jsem od Londona četla.

Moře, sníh a velkoměsta Moře, sníh a velkoměsta Jack London

Knihu jsem dostala na Vánoce jako dítě a povídky mě hned oslovily. Doporučuji!

Bílý tesák Bílý tesák Jack London

Četla jsem poprvé jako dítě, ale ke knížce se mohu vrátit kdykoli. Krásné, dojemné, prostě Jack London jak má být.

Mlčení jehňátek Mlčení jehňátek Thomas Harris

Kniha se mně moc líbila, ráda se k ní vracím. Řekla bych, že nebýt skvělého obsazení filmu (moji oblíbení herci opět ukázali, že jsou ve skvělé formě), jednoznačně bych řekla, že kniha byla lepší.

Volavka Volavka Sharon J. Bolton

Do prvních stránek jsem se nějak nemohla začíst, ale pak to nabralo spád a jelo až do konce. Záhadné sebevraždy studentů (hlavně studentek) na kolejích v Cambridgi a Lacey tady má zase svůj úkol. Samozřejmě by to ani nebyla ona, kdyby nezačala pátrat na vlastní pěst. Čtivé, napínavé a to občas hodně. Zápletka slušná. Tady mně nevadilo ani milostné tokání mezi Markem a Lacey. Doporučuji!,

Vražda potřebuje reklamu Vražda potřebuje reklamu Dorothy L. Sayers

Skvělá kniha, má napětí a pobaví. Doporučuju!

03.01.2017 5 z 5

Lidé z maringotek Lidé z maringotek Eduard Bass (p)

Kniha je podle mě dost podhodnocena, mně se příběhy moc líbily.

03.01.2017 5 z 5

Cirkus Humberto Cirkus Humberto Eduard Bass (p)

Výborná kniha

Báječná léta pod psa Báječná léta pod psa Michal Viewegh

Knihu jsem si přečetla hned jak poprvé vyšla na doporučení známých. Zklamala mě hodně. Humor Viewegha jde nějak mimo mě. Asi jsem jedna z mála, ale pokud bych měla sáhnout po knížce, u které se zasměju, tahle by to nebyla.

03.01.2017 1 z 5

Pohřebiště obětí Pohřebiště obětí John Sandford (p)

Skvělá kniha

Kronika mého života Kronika mého života Josef Lada

Velmi poutavé povídání Josefa Lady o svém životě. Přestože ho neměl lehký, jeho pohádky básničky, říkadla a obrázky jsou plné lásky, radosti a štěstí.

Sněžný tygr Sněžný tygr Desmond Bagley

Skvělá kniha, doporučuji.