astroweb astroweb komentáře u knih

Dívka u mostu Dívka u mostu Arnaldur Indriðason

Tenhle autor mě ještě nikdy nezklamal, ač jsem přečetl všechny jeho přeložené u nás knihy, jsou zajímavé nejen pro samotné příběhy, ale nádhernou atmosféru Islandu.

23.03.2022 5 z 5

Poslední knihkupectví Poslední knihkupectví Madeline Martin

Po knize jsem sáhl především proto, že je o knihách, zklamán jsem vůbec nebyl, velice příjemné čtení mě nezklamalo, konec velice dojemný, nechci prozrazovat, měl jsem co dělat, abych ho skrze slzy - bez ironie - dočetl.

24.09.2021 5 z 5

Zlaté časy Zlaté časy Anne Jacobs

První díl série dočtený, měl jsem trochu problém se skousnutím historických trochu jednostranně popisovaných reálií východního Německa a především "krutého" dobytí nacistického Německa Rudou armádou, ale jinak dobrý, autorka dokáže zaujmout popisem rodinných vztahů. Určitě po čase se pustím do dalších dílů.

12.08.2021 4 z 5

Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

S chutí jsem se pustil do české detektivky, byť se odehrává v přímořském zahraničí, ale asi už jsem zasažený spádovějšími thrilery. Moc postav, příliš propletené, žádný spád, musel jsem se přemáhat a donucovat k dočtení.

15.10.2020 2 z 5

Viděla jsem vraždu Viděla jsem vraždu Agatha Christie

Po nějaké době zase Agatha, po drastičtějších kriminálkách příjemné osvěžení, lahodný detektivní bonbónek.

01.10.2020 5 z 5

Hluboký hrob Hluboký hrob Steve Robinson

Zatím nejlepší román od autora, ke kterému jsem se po delší době vrátil, trochu jako červená knihovna, ale velmi lehce, střídáním současnosti a minulosti mi to připomínalo cestování časem.

16.09.2020 5 z 5

Slib mlčení Slib mlčení Linda Castillo

První přečtená detektivka od této autorky a musím dodat, že s největší pravděpodobností asi poslední, za mě totiž opravdu velmi, velmi slabé, finále mi připadalo nevěrohodné, až přímo hloupé.

17.07.2020 2 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Krásné, dojemné, ovšem na veliké literární úrovni. Opět se mi na závěru v oku zatřpytila slza. Autorka umí !

26.04.2019 5 z 5

Panský dům Panský dům Anne Jacobs

Nemohu jinak, než dát všechny hvězdičky, tolik moc se mi kniha líbila. Začal jsem číst trochu s obavami, že příběh bude popisný, nudný a příliš sladkobolný, ale vůbec ne. Těším se na další díly.

19.06.2018 5 z 5

Selfies Selfies Jussi Adler-Olsen

Tenhle autor nemůže zklamat. Nemám sice rád mnoho postav, tady jich bylo docela dost a zdálo se, že nejsou ničím propojené, konečné finále to vše napravilo a bylo skvělé. Velmi zajímavý námět.

14.03.2018 5 z 5

Krvavé sestry Krvavé sestry Graham Masterton

Velký detektivní román, hodně drsný, přitom čtivý, finále famózní.

01.12.2017 5 z 5

Krev prvorozených Krev prvorozených Juraj Červenák

Byl jsem mile překvapený, velmi čtivá a historicky hodnověrná detektivka.

21.11.2017 4 z 5

Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Druhá kniha od autora, takové pohodové čtení, ale nic převratného, reklama na je mnohem působivější, než samotný příběh. Nevím nevím, jestli se odhodlám do dalšího dílu. Nic moc.

13.11.2017 3 z 5

Hovor se smrtí Hovor se smrtí Chris Carter

První kniha od tohoto autora, dost drsná, dokonce natolik, že po přečtení prvních kapitol jsem ji odložil, ale pak se po čase k ní vrátil a nelituji. Jak velmi drsné, tak velmi napínavé, trochu ukvapený konec, ale určitě si přečtu i další knihy.

07.07.2017 5 z 5

S vlčí hlavou v erbu S vlčí hlavou v erbu František Niedl

Opět a rád musím dát všechny hvězdičky. Líbí se mi, že autor v husitských dobách se nepokouší nadržovat ani jedné straně, hlavní hrdina je stále svůj. Čtivé, napínavé, pěkné.

23.03.2017 5 z 5

Poslední batalion Poslední batalion František Niedl

Velká paráda, od autora jsem zatím četl jenom první díl Platnéře, ale tohle je opravdu velká krása. Ovšem, když jsem knihu dočetl, dlouho ve mě dozníval nečekaný konec. Nečekaný a silný.

19.02.2017 5 z 5

Syn Syn Jo Nesbø

Zdaleka nejlepší Nesbo, co jsem četl. Pro zajímavost - nejhorší byl, připomínám, Sněhulák.
Tohle byl opravdu skvělý příběh, trochu připomínal moderního Monte Christa.

29.06.2016 5 z 5

Uzol Uzol Dominik Dán

Velmi, velmi se mi líbila. Autor má fantastický styl, čtivý, zajímavé náměty.

24.03.2016 5 z 5

Šachové figurky Šachové figurky Peter May

Excelentní. Ze všech tří části trilogie se mi tenhle díl líbil nejvíc.

28.10.2014 5 z 5

Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Viděl jsem dvě filmová zpracování, ale kniha je přesto super, moc jsem si užil. Navíc, konec je vlastně jiný, než ve filmu!

05.09.2014 5 z 5