Beruska18 Beruska18 komentáře u knih

Nutné lži Nutné lži Diane Chamberlain

Kniha je inspirována skutečností a pojednává o sterilizaci žen a dívek v 60.letech min. století v Severní Karolíně. Silný příběh o lásce, lidských právech, morálce ....určitě doporučuji.

22.01.2022 5 z 5

Zuzanin dech Zuzanin dech Jakuba Katalpa (p)

Velmi emotivní příběh židovské dívky, Zuzany Libeskindové - dcery cukrovarníka, která prožívá bezstarostné mládí v blahobytu. Její život změní válka, poznává hrůzy koncentračního tábora a po návratu domů zažívá další násilí .... Určitě doporučuji přečíst ????

14.03.2021 5 z 5

Nikdy Nikdy Táňa Keleová-Vasilková

Příběh, který je realitou všedních dnů. Rozpad manželství po 20.letech nemusí být vždy ztrátou, i když ze začátku to tak vypadá, ale i znovunalezením sebe a nového života, ve kterém konečně může člověk dělat to co ho naplňuje.

21.10.2020 3 z 5

Liščí tanec Liščí tanec Lenka Chalupová

Tuto autorku jsem objevila náhodou a zcela mě její knihy uchvátily a tato není výjimkou. Její knihy mohu jen doporučit.

20.05.2020 5 z 5

Němci Němci Jakuba Katalpa (p)

Kniha, která určitě stojí za přečtení. Příběh o životě mladé německé učitelky v Sudetech a poválečném Československu a důsledky jejího života na další generaci.

15.05.2020 4 z 5

Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Opět jeden ze silných emotivních příběhů. Velmi se mi líbilo prolínání částí z koncentračního tábora a gulagu .... Až těžko k uvěření, co je člověk schopen přežít ....

14.04.2020 4 z 5

Láska pro samouky Láska pro samouky Barbora Šťastná

Milé nenáročné čtení, vtipné s trefnými poznámkami ze života, pro chvíle oddechu jako stvořená.

28.11.2019 3 z 5

Dopis Dopis Kathryn Hughes

Velmi čtivá kniha, která vás naprosto pohltí od samého začátku. Dva příběhy ve dvou časových rovinách, které se nakonec protknou ... Krásný, emoční příběh....

03.10.2019 4 z 5

Osvětimská knihovnice Osvětimská knihovnice Antonio G. Iturbe

Přečetla jsem již mnoho knih z období holocaustu a stále je to pro mě něco neskutečného, tolik zla, utrpení, ztráty lidskosti ... Uf ... Určitě doporučuji všem k přečtení.

06.06.2019 5 z 5

Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

Neskutečně silný příběh dvou sester, příběh tak neuvěřitelný, že si říkáte, že to se přeci nemohlo stát. Bohužel, stalo a paní Věra má můj velký obdiv ....

02.02.2019 5 z 5

Stíny nad zálivem Stíny nad zálivem Lucy Clarke

Musím říct, že ze začátku jsem se trochu trápila a přemýšlela, zda knihu neodložit, vydržela jsem a jsem za to ráda, neboť nakonec to byl velmi zajímavý příběh s velmi překvapujícím koncem.

05.08.2018 4 z 5

Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Velmi čtivá kniha, od začátku napínavá, nenechá vás chvíli v klidu. A závěr tedy ten měl opravdu spád a takový jsem tedy nečekala. Můžu jen doporučit.

19.04.2018 5 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Silný příběh lásky ...... knihu jsem před chvíli dočetla a ještě teď mám slzy na tváři ...... nádherná kniha!

01.12.2014 5 z 5

Chalupa Chalupa Pavlína Křivánková

Příběh dvou žen, zcela odlišných, a to jak ve způsobu života, tak ve způsobu uvažování. Jejich životy se protnou v okamžiku, kdy obě ztrácí blízkého člověka - jedna žena manžela, druh milence .... Tento příběh vybízí k zamyšlení nad životem, nad hodnotami. Určitě doporučuji.

07.07.2023 5 z 5

Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

Knihu jsem přečetla jedním dechem .....Je to příběh plný lidskosti, přátelství, silného citu, kouzla života a smrti...na konci i slza ukápla ...moc hezky příběh.

16.05.2023 5 z 5

Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Příběh lásky v době nelítostného, tvrdého režimu diktátora. Díky skvělému popisu osob i prostředí se ocitnete ve Španělsku a prožíváte osudy lidí různých společenských tříd. Za mě moc hezké čtení, i poučné.

12.02.2021 4 z 5

Medvědín Medvědín Fredrik Backman

Medvědín - město, které žije hokejem a kolem kterého se vše točí. Trochu rychlejší jízdu má až v druhé třetině, kdy jeden z hráčů udělá osudovou chybu a nepřizná ji. Následky pak nese cele město i hokejový tým. Příběh o pokrytectví, předsudcích, lásce a nenávisti.

01.02.2021 3 z 5

Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Napínavé čtení, zajímavá zápletka, nechybí milostná linka, někdy až moc erotiky. A nakonci si asi každý čtenář řekne, čemu tedy věřit?

23.11.2020 4 z 5

Začít znovu Začít znovu Mona Kasten

Moc příjemné oddechové čtení, při kterém se člověk vcítí do hlavní hrdinky a 400 stránek uběhne lusknutím prstu :-)

24.10.2020 4 z 5

Tyrkysové oko Tyrkysové oko Lenka Chalupová

Zpočátku jsem měla problém zorientovat se v osobách, ale postupně s dějem a s odkrýváním složitých rodinných vztahů a rodinného tajemství vše zapadá do sebe.

28.09.2020 4 z 5