Bettybook komentáře u knih
Jsem věrným fanouškem Srdcerváčů, proto mě tato novela nemohla minout. Letos v zimě jsem četla v lednu a autorčin styl psaní jsem si nemohla dostatečně vynachválit. A Alice Oseman mi i v této novele dokázala, že to umí a já ji za to miluji. Díla ze světa Srdcerváčů mě nikdy nepřestanou bavit. Už si jen přečíst Solitaire.
Rozjezd trošku pomalejší, ale pak to bylo nabušené akcí. U konce jsem koukala s otevřenou pusou. Předpokládám, že v posledním díle si pro nás Kendare Blake připraví opravdu něco epického.
Velmi zajímavé čtení s nádhernými ilustracemi, které ve mně zanechalo zvláštní pocity.
V knihách existují dva typy bad boys. 1. typ sdílí tenkou pomyslnou hranici s blbými tupci, kam je velmi lehké spadnout. 2. typ jsou většinou na povrchu drsní kluci/muži, kteří si udržují určitý respekt, ale v nitru mají moc dobré srdce a chrání si své polovičky. Bohužel pro nás, dámy, v realitě narazíme většinou na 1. typ.
Ale Declan... Ten je s jistotou 2. typ and I'm in love with him :3 XD
Jandy Nelson píše tak zvláštně... Ale v dobrém. Někomu se tenhle styl psaní nemusí líbit, ale mně tak sedl, že jsem se do knihy a hlavních postav zamilovala od první stránky. Dostala jsem silný příběh, na který jen tak nezapomenu.
Před pár minutami jsem dočetla a ve mně se perou pocity, které mi dosud žádná kniha nezpůsobila. A možná to je také tím, že jsem zatím knížku na podobné téma nečetla.
Autorka v doslovu píše, že její bratr spáchal sebevraždu v roce 1999, ale příběh je fikce. Ona není Lex a on není Ty.
U většině příběhů chtějí autoři vyvolat pocit smutku a slz. Ale tady to tak nebylo. Doslova z toho sálala pravdivost a já jsem věřila každému slovu. A doslov mi to potvrdil. Autorka tohle opravdu zažila. A také má pravdu. Nikdy nevíme, kdy to může být naposledy.
Kniha byla opravdu moc dobře ilustrovaná, ale za mě to bylo až moc filozofický. :D
Miluji tuhle sérii a jsem moc ráda že vyšel další díl!
Eadlyn je sebevědomá a svá,ale není zlá.
Vůbec mě její charakter neštval,spíš jsem jí tak trošku fandila.Eadlyn je prostě svá.
Jak už tady mnozí napsali, krásné ilustrace, ale situace, které jsme měli tu možnost sledovat, nezáživné.
Panečku, ani jsem se nelekla. Pokud chcete zažít opravdovou hororovou jízdu, jděte do Junji Itoa. To jsem měla husinu jak blázen. Tady to byl takový průměrný příběh, který neurazil, ale ani nenadchnul.
Nevím, co víc dodat, než že to miluju. Novela Epic dokonale dokončila tuhle skvělou duologii.
Tak tohle nebylo absolutně nic pro mě. Postavy byly tak nesympatické, až jsem měla chuť si vytrhat všechny vlasy. Styl psaní taky nebyl nic extra a překlad byl opravdu strašnej. Do Viciouse jdu s nulovým očekáváním.
Přesně takhle si představuju perfektní YA thriller. Zápletka, svižnost čtení, rozuzlení... Mělo to všechno, co jsem zrovna potřebovala. Konec byl sice velmi obvious, ale já to stejně nikdy neuhodnu, takže XD
Ačkoliv jsem smutná, že je toto předposlední díl, cítím, že autorka dělá správnou věc. Není třeba, aby se série natahovala, a už vůbec ne kvůli hypu. Tenhle díl je sex positive, což je za mě velký krok a moc dobrý krok. Přidalo to příběhu zas trošku uvěřitelnosti.
Série si drží kvalitu, za což autorce velký palec nahoru!
Suma sumárum je to za 3,5 hvězdičky a dávám to z toho důvodu, že někteří hrdinové byli cca v mém věku, ale celkově to na mě působilo YA dojmem. Musím vyzdvihnout povídku od Radka Blažka, Evy a Kláry Pospíšilových, Lenky Poláčkové, Kateřiny Šardické a Kláry Novákové. Ty byly hodně zdařilé. Ostatní bohužel u mě skončily jako velmi průměrné povídky.
Téma šikany. Určitě je to téma, o kterém by se mělo psát. Ale tady to prostě nezaujalo. Styl psaní byl nicneříkající a na konci knihy jsem měla pocit, že mi to nic nepředalo. Od autorky si určitě přečtu Prsa a vajíčka, ale tuhle knihu hodnotím jako průměr.
Jestli si říkáte, že kombinace thrilleru a fantasy je šílená kombinace, tak to permanentně hoďte za hlavu, protože to tady SAKRA fungovalo.
Autorku a její knihy jsem nedávno spatřila na zahraniční scéně a věděla jsem, že ji musím co nejdříve vyzkoušet. A rozhodně jsem nesáhla vedle. Krásný romantický příběh s přesahem, i když trošku pochybuji, jestli by se tohle vše mohlo stát v realitě. Ale co by ne, že?
Ten plot twist... Ačkoliv to byla jedna z mých dvou teorií, tak jsem byla nadšená, že to tak dopadlo. Kdyby se autorka do poloviny knihy tak neopakovala, tak bych snad dala i pět hvězdiček, ale bohužel, začalo to být pořádně zajímavé až po tom velkém plot twistu.
Každopádně hlavní hrdinové byli fajn, ovšem Jake mě často vytáčel svou panovačností.
Autorka rozhodně upoutala moji pozornost a těším se na další její knihy :)
Už jsem se zmiňovala, že Elle Kennedy miluju? Určitě ano. Proto je pro mě tato kniha jako nůž do srdce a absolutně mi neseděla. Už předem jsem byla dosti skeptická, protože v anotaci jsem byla jasně obeznámena s tím, že to bude na styl "jsem zamilovaný do přítelkyně mého nejlepšího kamaráda" trope. A jak já to nemám ráda. Reed v podstatě porušil první pravidlo bratrského kodexu, "bros before your girl" XD Nehledě na to, že se teda Darcy s AJem rozešla, tak stejně je to otřes.
Absolutně jsem nepochopila AJovu klidnou reakci, protože já bych Reeda asi vymazala z povrchu zemskýho. Zkrátka: Knihu jsem dočetla v bolestech, protože si chci přečíst AJův příběh, protože on je jediná postava, která za něco stojí.
Reed a Darcy se chovali jak lobotomové, opravdu. Darcy jsem absolutně nechápala a už vůbec ne to, že poslala k vodě milionovýho chlapa. A to jenom, že ji AJ "nevzrušoval. LOL. Prostě LOL XD
Tahle část mě totálně zabila, cituju Darcy:
,,Chybí mi jeho přátelství," přiznala. ,,Ovšem ten zbytek... Bože, bude to znít příšerně, ale kdykoliv jsme s AJem měli sex, vzrušovalo mě to asi jako rýžový pudink."
Tak za prvé: Co máš proti rýžovému pudinku?
Za druhé: Vážně jsi AJe pomluvila před svýma kamarádkama jako úplnýho impotenta? XD A ani nezmiňuji nepoměr mezi sexuálními scénami a počtem stran.
Jediné, co by se dalo považovat za hezké bylo, jak se Reed ujmul Devona a konec.
Zakončím to stručně. Tato kniha už nikdy víc a od Elle suverénně nejhorší dílo.
Tak a je to tady... Moment, který jsem doufala, že nenastane. Kdo četl, tak ví. Úmrtí této postavy je pro mě zarážející, protože to byl jeden z tahounů celé série. A abych řekla pravdu, sympatie, které jsem měla k Lightovi, postupně opadávají, tím pádem nejsem pro to, aby to skončilo tímto dílem. Takže uvidíme, jak si povedou nové postavy, Mello a Near.
Mello: Chápu, proč některé čtenáře otravuje a nemají ho rádi. Za to mě prozatím baví a moc se mi líbí jeho styl. Takeshi Obata udělal s jeho nakreslením skvělou práci :) Uvidíme jak Mello ještě zamíchá kartami.
Near: Některé rysy má jako L, ale to z něj ještě L nedělá. Každopádně zatím se mi líbí.
Toto byl za mě jeden z nejslabších dílů a souhlasím s DarthSorenem, akorát já budu stále doufat, že se to překlene a tato série pro mě stále bude 10/10, protože zatím autor předvedl neskutečnou práci a smekám před ním klobouk.