bigbabe bigbabe komentáře u knih

Jak nemít na pikniku o jeden sendvič míň Jak nemít na pikniku o jeden sendvič míň Hana Parkánová-Whitton

Já vždy kromě obsahu hodnotím i kabát. Tato kniha je "nová" na kvalitním papíře s trochu žlutými stránkami, mohly by být bělejší. Jsem zvyklá číst až do úplné tmy. Řádkování, zarovnání a tisk je pro čtenáře přívětivý.
K obsahu: zdá se mi to trochu staromilské jako by se v Anglii zastavil čas. Je to trochu jak z doby Pýcha a předsudek. Ve starých knihách je to příjemné, v moderní literatuře mi to přijde dost divné, řešit, co můžete nebo nemůžete a jakou formou říct před sousedy nebo dokonce před manželem mi přijde ulítlé.

11.01.2022 2 z 5

Skoncujte s artrózou a bolavými klouby Skoncujte s artrózou a bolavými klouby Petra Bracht

Nápady na cvičení dobré, ta omáčka okolo pro mě zbytečná, ale pro někoho třeba užitečná.

10.01.2022 2 z 5

Tak to bylo, tak to je... Tak to bylo, tak to je... František Moravec

No, nezávidím. Asi raději budu sedět u krbu a jen občas vyrazím na flám.
(-:

03.01.2022 2 z 5

Ekonomické důsledky míru Ekonomické důsledky míru John Maynard Keynes

Po deseti letech, co jsem si knihu koupila jako povinnou četbu na vejšku, jsem si jí konečně i přečetla. Zajímavé informace o pozadí tohoto období historie.

06.12.2021 3 z 5

Jak na zármutek Jak na zármutek Cathy Rentzenbrink

Vzala jsem si knihu v knihovně kvůli srdci - čtenářská výzva.
Ze začátku mě to moc nebavilo, ale číst se to dá. Je to prostě životní příběh jednoho člověka a rada (takové všeobecné), co dělat se životem.

29.11.2021 1 z 5

Zápisník abstinentky Zápisník abstinentky Michaela Duffková

Oproti první knize úplně jiný styl, již to není jen o autorce, ale jsou to příběhy ostatních. Což je velice zajímavé čtení, protože každý má jiný důvod začít i přestat.

29.11.2021 3 z 5

Lady Fuckingham Lady Fuckingham Oscar Wilde

Tak půlka knihy mě bavila, pak už to bylo otravné, opakované a bez nádechu.

01.11.2021 2 z 5

Ukradený život Ukradený život Renée Villancher

No, co na to říct. Nechtěla bych to zažít.

30.08.2021 4 z 5

Bratři Bratři Jü Chua

Po přečtení od stejného autora Čína v deseti slovech jsem zatoužila po další čínské literatuře a udělala jsem dobře. Krom toho, že kniha má spád, dobře se čte, tak je zajímavé číst příběh na pozadí jiné kultury a jiného času - kulturní revoluce.

30.08.2021 4 z 5

Když viry útočí Když viry útočí Jarmila Mandžuková

Souhlasím s předchozím komentářem, ale já knihu vzala do ruky právě kvůli těm bylinkám a tak a žádnou jinou jsem od autorky nečetla, takže já jsem byla vcelku spokojena s obsahem.

28.06.2021 2 z 5

Nasadit vlastní kůži: Skryté asymetrie v každodenním životě Nasadit vlastní kůži: Skryté asymetrie v každodenním životě Nassim Nicholas Taleb

Ze začátku jsem byla nadšena, kbiha se četla sama a říkala jsem si, že po delší době čtu něco odborného, ale srozumitelného. Zhruba před polovinou to ale začalo upadat a zdálo se mi, že se to opakuje a nejsou již žádné nové myšlenky.

26.06.2021 2 z 5

Jak se po anglicku vytratit v Anglii Jak se po anglicku vytratit v Anglii Hana Parkánová-Whitton

Knihu jsem začala číst v neděli odpoledne, po té, co mi ji vrátila tchyně, že ji mohu vrátit do knihovny. Ne, že bych neměla, co číst, ale prej to je dobré. V neděli jsem přečetla téměř 2/3 a zdálo se mi to vtipné, dobře psané.
Pa jsem ale zbytek dočítala celý pracovní týden po večerech a dnes v sobotu a přišlo mě to již trochu utahanější, tak nevím.
Zaujalo mě pár pro mě divných věcí - kdo nechce prozdradit ani minimum z knihy, ať dál nečte: že autorka nezná u nás v Čechách jídlo Pštrosí vejce; že se tak podivovala nad Scotts´Eggs. Že jako překladatelka nezná slovo "dick"? Že v roce 2006 se používali diskety?
A co se mi líbilo a chci si pamatovat:"Stará skopová kýta vydávající se za mladé jehněčí."

08.05.2021 3 z 5

Ze mě : cesta Blázna a vnitřní svět Jaroslava Duška Ze mě : cesta Blázna a vnitřní svět Jaroslava Duška Pavlína Brzáková

Mám pana Duška a jeho divadelní hry ráda, ale tohle mi prostě nějak nesedlo.

04.04.2021 2 z 5

Ohňostrojení Ohňostrojení Robert Fulghum

Zatím nemohu hodnotit Fulghuma jako autora, protože to je v podstatě moje první kniha, když nepočítám občasné čtení anglicky ve vlaku From Fulgum I a II.
Bestseller to asi nebude, ale je to takové odpočinkové čtení, když potřebujete vyplnit 10-15 minut mezi zamícháním guláše a píchnutím do bábovky.

16.03.2021 3 z 5

Martina Sáblíková - Zázrak na bruslích Martina Sáblíková - Zázrak na bruslích Roman Streichsbier

Spíš sportopis než životopis, na můj vkus moc informací o časech a rekordech, jinak průměrná kniha.

26.02.2021 2 z 5

Zázračné byliny - K dlouhověkosti bez léků Zázračné byliny - K dlouhověkosti bez léků Zdeňka Nováčková

Oceňuji úvod celé knihy i každé kapitoly, kde se člověk dočte i o neduzích. Kniha rozdělena podle zdravotních problémů, což je přehledné.
Některé byliny jsou podle mě trochu mimo normálního člověka, ale pár rad se tam využít dá.

21.02.2021 3 z 5

Jak se žije padesátkám aneb Čarodějnice neupalovat Jak se žije padesátkám aneb Čarodějnice neupalovat Radim Uzel

Třetí kniha od této autorky a bohužel to pro mě má sestupnou tendenci. Na knihu o hubnutí, nezblbnutí jsem narazila náhodou a zasmála jsem se, tak jsem si potom půjčila návod na muže a toto. Návod ještě tak šel a toto mi už přišlo nudné, částečně opakující se s návodem (a to nevím, která vyšla dřív) a částečně se opakující s návodem.
A proto nemohu jinak než dát o hvězdu méně než návodu, aby to bylo spravedlivé.
Ještě dám ale autorce šanci s Minutovými povídkami a knihou s Jaklem.

09.01.2021 1 z 5

Zapomeňte, že jste měli dceru Zapomeňte, že jste měli dceru Sandra Gregory

Miluji knihy se skutečným prožitkem. Samozřejmě díky editorovy je to napsáno velice poutavě. Co se týká zaslouženosti či nespravedlnosti nechci komentovat.

01.01.2021 3 z 5

Orwell na steroidech Orwell na steroidech Roman Chlupatý

Jako úspěšná dálková studentka ekonomie jsem tuto knihu přečetla s nadšením a jedním dechem. I když jsem při studiu i po pracovala v jiném oboru než který jsem studovala, zjistila jsem, že mi informovanost tohoto druhu trochu chybí.
Ale logicky jsem po studiu při zaměstnání potřebovala chvilku i oddech.
Lidé, kteří chtějí trochu vědět, co se v ČR a světě děje, by po takovýchto knihách měli skákat a nevěřit jen tomu, co slyší na komerčních televizích.

30.12.2020 4 z 5

Každému jeho Izrael Každému jeho Izrael Hana Frištenská Štarková

1. příběh zajímavý, pak už mi to přišlo moc roztahané. Chtěla jsem se něco dozvědět o tomto způsobu života a víry, ale moc mi to nedalo, musím vybrat asi jinou knihu.

26.12.2020 2 z 5