blacklucie komentáře u knih
Přečteno na jeden zátah. Nešlo jinak. Opravdu strhující a velmi čtivé. Bylo zřejmé, že použitý jazyk i tamní kraj jsou autorce blízké. Za mě moc povedená kniha.
Jsem docela překvapena vysokým hodnocením knihy. Literárně je to velmi slabé, místy až hloupé. Ač zajímavé téma, zpracování mi vůbec nesedlo...připadalo mi to jak příběh z Bravíčka
Tohle vřele doporučuji i těm, kteří knihy z války nemají rádi, jako já. Prostě vynikající!
Kniha je čtivá, přesto pro mě byla lehkým zklamáním. Část o výstupu na Nordwand se mi moc líbila, ale jinak dost červená knihovna :)
“Je všecko všude dost nádherné ?” ... tahle knížka určitě je!
Svižně a vtipně laděný příběh jedné cesty do Vídně. Moc mě to bavilo.
Ještě nikdy jsem tak dlouho nečetla knížku, která mě baví. Krásný jazyk, zajímavý příběh, ale ta absence odstavců a přímá řeč včleněná do textu mi opravdu nesedly. Nicméně toto je jediná moje výtka k jinak skvělé knize
Příběh naprostého zoufalství a bezradnosti... celou dobu doufám, že Julie neexistuje. Vynikající sonda do života ženy, která si všechno představovala úplně jinak.
Přečetla jsem za dvě hodiny, kniha se čte fakt sama...ale když člověk přečetl všechny ostatní Guenassiovy knihy (hlavně Klub) čeká tak nějak víc.
Po pomalejším prvním dílu mě tento druhý absolutně pohltil. Naštěstí jsem měla čas na čtení a četla jsem tařka všude...geniálně návykový styl psaní - až mě to místy štvalo :-)
Téma určitě zajímavé, ale zpracování ne úplně sedlo. Zdálo se mi to nekonečné čekání na něco..., ale nakonec to možná byl záměr. Mně ale knížka nevtáhla do děje tak, jak se mi to stává u jiných knih.
Několikrát jsem chtěla odložit. Styl psaní mi vůbec nesedl. Prolínání dějových linek mi nevadí, ale připadalo mi to jako nekonečný úvod k příběhu, který nakonec vůbec nezačal.
Kniha me nezaujala stylem psaní,navíc s chybami!, ale tématem. I přes jednoduchý jazyk, v závěru knihy sklouzavajici az k braku me velmi oslovují osudy valašských rodin, knihu jsem opravdu brala spíš jako kroniku než literární dilo a jako takova splnila, co jsem od ní očekávala. Za přečtení urcite stojí.
Bohužel je v knize mnoho chyb, které začátečníka mohou mást. Kdo nemá možnost konzultace, naučí se nektere věci spatne
Na knihu jsem se moc těšila po předchozím nadšení z Klubu a Ernesta G. a musím říct, že jsem zklamaná. Kniha je sice čtivá, ale přišla mi jako psaná horkou jehlou, příběh nějak bez hloubky jakoby autor slepil střípky jiných knih v jednu. Jednotlivé části příběhu jsou na sebe trochu krecovite napojeny, příběh mě nedokázal pohltit jako v předchozích knihách. Ale vzhledem k vysokému hodnocení mi kniha asi prostě jen nesedla, takže nikoho od čtení neodrazuji :-)
Ještě nikdy se mi nestalo, aby se ve mně bily tak protichůdné pocity, jako u této knihy. Zweigův styl vyprávění je dokonalý, pohlcující a jde až na dřeň lidských emocí. A přesto nebo možná právě proto mě neskutečně dráždilo psycho v podání postavy Edity. I když lze tušit, jak příběh dopadne, už od půlky knihy si čtenář klade otázku, kam až může člověk v zoufalství zajít a kolik ponížení na všech stranách to obnáší. Opravdu silné...
Kdysi dávno jsem viděla film a pamatuji si jen to, že to byla strašná depka. O to více jsem byla ohromena knihou. Po pomalejším nástupu následuje silný, syrový, napínavý příběh od kterého jsem se nedokázala odtrhnout. Dokonalé!
Příliš vyhrocené charaktery postav na to, aby to bylo uvěřitelné, přitom málo absurdní na to, aby to bylo vtipné...bylo mi za všechny tak nějak trapně :)
nemám slov :) Kniha napínavá od začátku po celých svých 700 stran, přitom vlastně taková pohádka.Úžasné!