Bookaholik

Jedna z nejlepších knih, jaké jsem kdy četla. Během čtení jsem si každou svou buňkou uvědomovala, jak moc jsem šťastná a že není třeba si vyčítat kterékoli z rozhodnutí, která jsem udělala. Díky za tuhle knihu!

King je za me bud TOP, nebo absolutne NOT. Tohle je rozhodne TOP . Myslim, ze jsem nikdy nebyla u knizky tak napnuta, jako tady. Naznacit a pak dlouho premyslet, asi tak bych popsala styl psani teto knihy. A taky mi nikdy nebylo u knizky takhle fyzicky zle. Opravdu na zvraceni. Ale nedalo se odtrhnout!

Když jsem sahala po Sedmilhářkách, neměla jsem ani ponětí o tom, co mě čeká. A musím říct, že nezklamaly :) Super oddechová knížka, která nepopisuje týrané a osamělé ženy jako ty největší chudinky a u které jsem se neuvěřitelně nasmála. Lezly mi na nervy ty veledůležité matky, které nemají na práci nic lepšího a důležitějšího, než drbat všechny matky okolo, které nejsou podle jejich soudu dost dokonalé, ale zároveň jsem se tomu musela smát a říkat si: "Panebože, to dokonale sedí!" Já jsem z knihy nadšená a jako oddychové čtení bych ji doporučila všemi deseti!!

Tohle je jedna z nejlepších knih, které jsem za poslední dobu četla! Smála jsem se, plakala, doufala, nadávala... Za mě top!

Kniha je sice celkem čtivá, ale rozuzlení zápletky mi přišlo podivné. Nějak si neumím představit, že by k tomu, jak je to v knize popsáno, mohlo dojít...

Je znát, že je to jedna z Nesbových prvních knih, není ani zdaleka tak drastická jako Sněhulák nebo Žízeň. Místy jsem se trochu ztrácela a když jsem chvíli nedržela pozornost, musela jsem se v textu vracet, na druhou stranu je kniha stejně skvěle čitelná a odsýpající jako všechny ostatní. Za mě jasný palec nahoru a vřele doporučuji.

Příjemná a za mě dost vtipná oddechovka třeba na dovolenou. Už se těším, až se podívám na film!

Hodně předvídatelný příběh, ale velmi čtivý. Líbilo se mi, že ukazuje handicapovaného člověka jakožto velmi inteligentního.
Ovšem překlad byl místy podivný, všimla jsem si hned několika souvětí, která ani po několikerém přečtení nedávala úplně smysl.
Celkově ale hodnotím knihu kladně, je to taková oddechovka na dvě odpoledne.

Opět jedna z knih, na které budete, myslím, dlouho vzpomínat :)

Nádherná, jemná kniha přečtená jedním dechem. Na slečnu Haničku budu ještě dlouho myslet, protože věřím, že není jen smyšlenou postavou, ale že takových duší zde bylo po válce mnoho...

Obdivuji autorcinu odvahu, nicmene nedokazi pochopit, ze zahodi cely svuj dosavadni uspesny zivot pro nekoho, koho vlastne vubec nezna a v podstate ho zpocatku soudi jen podle vzhledu... Na druhou stranu je obdivuhodne, jak moc byla ochotna bojovat za lasku, proti ktere stalo snad naprosto vse: jazyk, kultura, zivotni styl, cizi zeme... Za to klobouk dolu!
Kniha jako takova me vsak prilis nezaujala, nemohla jsem se zacist do deje, a kdyby me tak strasne nezajimalo, kdy konecne od Lketingy utece a co bude tou posledni kapkou (kdyz ji neodradily ani ruzne nemoce), asi bych ji ani nedocetla...

Upřímně řečeno jsem z knížky trochu rozčarovaná. Líbil se mi námět, nenašla jsem hluchá místa, vše dávalo smysl a dobře se mi to četlo. Byla to jednohubka přelouskaná za 2 dny, ALE!
Rozuzlení za mě nemělo nic společného s názvem, ten se týkal jen jedné ze dvou dějových linek.
Nepochopila jsem, proč byla jedna z dějových linek v podstatě ukončena snad ještě před polovinou knihy a následovala brutálně dlouhá kapitola, která byla ale stejně vizuálně rozdělena na kratší celky. Možná to mělo čtenáře zmást a navést k předvídatelnému, což se nestalo (a je to dobře!), ale bylo to řekněme trochu nešťastné řešení. K této dějové lince se navíc vracíme ještě v poslední kapitolce, po více než polovině knihy, takže tam trochu pokulhává návaznost.

Začátek se z mě trochu táhnul, rozhodně jsem četla lepší Kingovy knihy (Misery, Zelená míle), ale od jisté doby do bylo velmi napínavé. Rozsah za mě zbytečně dlouhý, jako povídka by se mi to možná líbilo maličko víc, příběh ženy a syna Joe Cambera byl za mě zbytečný. Co ale oceňuji je to, že se King nesnaží za každou cenu končit své knihy happyendem, jeho příběhy se tak stávají mnohem reálnějšími.

Čtivé, svižné, napínavé, nic nepřichází jen tak, všechno vysvětleno, za mě další úžasná detektivka z pera R. Galbraitha!

Velmi zajímavý příběh o zemi, o níž sice víme, že v ní panuje diktátorský režim, i tak mi ale místy naskakovala husí kůže a nechápala jsem, že se toto může někde ještě ve 21. století dít. Na mnoha místech jsem si říkala, že je až bizarní, co není vůdcům a jejich nohsledům hloupé lidu předkládat jako fakt (např. kdy začal Velký vůdce chodit a mluvit).
Byť bych knihu nenazývala úplně románem, trefnější by podle mého názoru byla spíše povídla s prvky reportáže, čtení jsem si "užila" (pokud se to tak dá vůbec o knize s takovou tematikou říci) a nemohla se odtrhnout. Ninu Špitálníkovou mám obecně velmi ráda, její předchozí knihy Mezi dvěma Kimy a Svědectví o životě v KLDR jsou velmi povedené, druhá zmíněná je navíc perfektně načtená jako audiokniha. Tuto autorku obecně velmi vřele doporučuji všech, kteří se zajímají o totalitní režimy nebo samotnou KLDR.

Líbila se mi forma textu, která je za mě velmi neotřelá. Bavil mě i děj, který byl srozumitelný, nikam se zbytečně neodbíhalo. Jediné, co bych za sebe vytkla, bylo na můj vkus poněkud zdlouhavé vyjadřování postav, které ale asi odpovídá způsobu vyjadřování tehdejší doby.

(SPOILER) Na tenhle díl jsem se strašně těšila (obzvlášť po poslední větě druhého díl), přišlo ale jen velké zklamání. Jediné, co se mi opravdu líbilo, byl příběh Lidie a její milostná linka s Ruhnem...
Poté, co se Bryce objeví na Nočním dvoře, stráví ve finále všechen svůj čas jen ve vězení a tunelu s Nestou a Azrielem. Navíc velice dlouho putuje oním tunelem bez toho, aby se kdovíco dělo. Všechen děj je na můj vkus zbytečně zdlouhavý a pak se najednou jako lusknutím prstu něco vyřeší (najednou je vlastně celkem snadné někoho vysoce postaveného zabít apod.). A to ani nemluvím o tom, jak hloupě a arogantně se Bryce celou dobu chová. Vše ví nejlíp a Hunt, který jí neustále kryje záda a nikdy nezpochybňuje žádné její rozhodnutí, si asi tak milionkrát vyslechne, že je "alfablbec". Za mě je tam ale jen jediný blbec, a to je sama Bryce...
Přeslazený konec tomu celému pak nasadil korunu. Chyběli tam už jen jednorožci. Přečteme si knihu plnou tvrdého sexu, mučení a vražd a nakonec to vše zalijeme sluníčkem.
Zkrátka kdyby byla kniha o polovinu kratší, o nic bychom nepřišli. Tohle je rozhodně nejslabší dílo S. J. Maas.

Začátek byl trpchu pomalejší a pro mé nezáživný, ale nemám ve zvyku knihy nedočítat, a tak jsem četla dál a jsem ráda, že jsem to udělala! Jodi miluju a tahle kniha za mě není o nic horší než jiné její knihy. Bylo zajímavé sledovat, jak Amiši přemýšlejí a co je pro ně v životě důležité.

Byl to muj prvni King. Nebala jsem se a jeste me stvalo, ze se skutecne zacina neco dit az 80 stran ored koncem. Jak bylo zmineno niz, jako povidka by to bylo lepsi.

Začátek byl trochu pomalejší, ale druhá polovina příběhu příjemně plynula. Nápad byl fajn, jen místy se mi příběh zdál trochu uspěchaný a hlavní hrdinka najednou na něco záhadně přišla. Za to a nudnější rozjezd dávám 4 a půl hvězdy.