Bookaholik komentáře u knih
Kniha i téma je to zajímavé, ovšem předposlední kapitola o bestiálních dozorkyních s tématem nesouvisí ani trochu a poslední kapitola o Mengelových potratech se také zdá být spíše natahováním počtu stránek. Spousta informací v ostatních kapitolách byla za mě nadbytečná a odváděla pozornost od hlavního tématu, nehledě na to, že mnohdy na sebe jednotlivé odstavce kvůli tomu nenavazovaly.
Také by bylo potřeba, aby text prošel lepší korekturou, některé věty nedávaly smysl.
Na knize je velmi znát, že pan Miko není historik, a je potřeba k ní tak přistupovat...
Po loňském hypu jsem čekala něco extra, ale jsem tak akorát zklamaná. Už od první kapitoly na mě dýchala Wednesday a celkově je to za mě hodne nedotažený, nedomyšlený a místy až protichůdný. Některý věci prostě nedávají smysl, třeba chování Corviny jde podle mě dost proti tomu, jak je popsaná na začátku knihy. Celý milostný příběh je navíc neskutečně toxic, nic toxičtějšího jsem snad nikdy nečetla...
Celkově mám z knihy dojem, že je to jen pornografie s vedlejší zápletkou, která je ale dost odbytá a ne vše je nakonec vyřešené, z čehož autorka (ne)elegantně (posuďte sami) vybruslila zdůvodněním v poslední kapitole, že ne na všechny otázky v životě dokážeme najit odpověď.
Na druhou stranu kniha není příliš obsáhlá, dobře se čte a sfouknete ji za dvě, tři odpoledne.
Film jsem neviděla a grafický román asi nedokážu dostatečně ocenit. Místy jsem byla zmatená, pak se zorientovala, ale stejně mi tento žánr očividně nic moc neříká. Nedokážu proto vlastně vůbec posoudit, zda je dílo dobré, či nikoli. Tři hvězdičky jsou hodnocením pouze pro mé subjektivní účely.
Taková lehká, klidná, místy úsměvná oddechovka na dvě odpoledne :)
Obecně nerada čtu poezii, neumím to. Tuto knihu jsem si přečetla díky Výzvě a jsem za to nesmírně ráda. Kniha se mě skutečně dotkla a s mnohými "zpověďmi" jsem se dokázala ztotožnit. Myslím, že se z této sbírky stane má srdcová záležitost.
Začátek byl trochu pomalejší, ale druhá polovina příběhu příjemně plynula. Nápad byl fajn, jen místy se mi příběh zdál trochu uspěchaný a hlavní hrdinka najednou na něco záhadně přišla. Za to a nudnější rozjezd dávám 4 a půl hvězdy.
Tak tohle mě hodně bavilo! Zvraty, které jsem nečekala, byly za mě promakané a wow efekt se dostavil nejednou. Za mě 10 z 10!
Darcy mám hodně ráda, ale tohle byla slabota. Námět super, ale zbytečně ukvapený. Povídky mě také nijak zvlášť nenadchly. Za zdí měla super potenciál, ale byla zbytečně brzy utnuta. Lépe by vyzněla jako román, to bych si přečetla ráda. Figuríny byly naprosto předvídatelné, myslím, že podobný příběh byl i ve Věřte, nevěřte. Bed and breakfast asi dobré, i když také celkem předvídatelné. Škoda, Darcy to umí mnohem lépe. Nicméně mě to určitě neodradí od dalšího čtení :-)
(SPOILER) Na tenhle díl jsem se strašně těšila (obzvlášť po poslední větě druhého díl), přišlo ale jen velké zklamání. Jediné, co se mi opravdu líbilo, byl příběh Lidie a její milostná linka s Ruhnem...
Poté, co se Bryce objeví na Nočním dvoře, stráví ve finále všechen svůj čas jen ve vězení a tunelu s Nestou a Azrielem. Navíc velice dlouho putuje oním tunelem bez toho, aby se kdovíco dělo. Všechen děj je na můj vkus zbytečně zdlouhavý a pak se najednou jako lusknutím prstu něco vyřeší (najednou je vlastně celkem snadné někoho vysoce postaveného zabít apod.). A to ani nemluvím o tom, jak hloupě a arogantně se Bryce celou dobu chová. Vše ví nejlíp a Hunt, který jí neustále kryje záda a nikdy nezpochybňuje žádné její rozhodnutí, si asi tak milionkrát vyslechne, že je "alfablbec". Za mě je tam ale jen jediný blbec, a to je sama Bryce...
Přeslazený konec tomu celému pak nasadil korunu. Chyběli tam už jen jednorožci. Přečteme si knihu plnou tvrdého sexu, mučení a vražd a nakonec to vše zalijeme sluníčkem.
Zkrátka kdyby byla kniha o polovinu kratší, o nic bychom nepřišli. Tohle je rozhodně nejslabší dílo S. J. Maas.
Eleanořiny knížky mě baví, jsou vtipné a člověk si u nich odpočine. Je ovšem potřeba brát v potaz to, že jsou to spíše novely než romány a napínavá zápletka na vás nečeká.
Co mi ale vadilo hodně a za co jsem ubrala hvězdičku, je fakt, že kniha obsahuje strašnou spoustu překlepů, pravopisných chyb a vynechaných zvratných zájmen. Je to velká škoda, protože vyprávět tahle autorka fakt umí, ale tohle alespoň mě při čtení vždycky vadí!
Bála jsem se, ale nakonec vlastně docela dobrý. Konec už mě moc nebavil a štvaly mě chyby a překlepy, ale když to jako celek člověk vezme s nadhledem, může se i pobavit. HP miluju, jsem zarytá fanynka a tohle mě nijak neurazilo, i když další díly si asi nepřečtu :D
Upřímně řečeno jsem z knížky trochu rozčarovaná. Líbil se mi námět, nenašla jsem hluchá místa, vše dávalo smysl a dobře se mi to četlo. Byla to jednohubka přelouskaná za 2 dny, ALE!
Rozuzlení za mě nemělo nic společného s názvem, ten se týkal jen jedné ze dvou dějových linek.
Nepochopila jsem, proč byla jedna z dějových linek v podstatě ukončena snad ještě před polovinou knihy a následovala brutálně dlouhá kapitola, která byla ale stejně vizuálně rozdělena na kratší celky. Možná to mělo čtenáře zmást a navést k předvídatelnému, což se nestalo (a je to dobře!), ale bylo to řekněme trochu nešťastné řešení. K této dějové lince se navíc vracíme ještě v poslední kapitolce, po více než polovině knihy, takže tam trochu pokulhává návaznost.
Děj se mi zamlouval, i když nebyl moc napínavý. Co mi ale vadilo byly časté překlepy a Persefonino chování. V tomto díle byla hrozná drama queen. Chtěla komunikovat, ale když jí to Hádes chtěl umožnit, poslala ho pryč. Štvala mě tím po celou knihu.
Příběh jako takový byl ale čtivý a těším se na třetí díl.
Jedna z nejlepších knih, jaké jsem kdy četla. Během čtení jsem si každou svou buňkou uvědomovala, jak moc jsem šťastná a že není třeba si vyčítat kterékoli z rozhodnutí, která jsem udělala. Díky za tuhle knihu!
Tohle je jedna z nejlepších knih, které jsem za poslední dobu četla! Smála jsem se, plakala, doufala, nadávala... Za mě top!
Mě osobně knížka celkem bavila a jsem ráda, že ji mám, i když filozofie není zrovna můj šálek čaje. Co mi ale vadilo byl fakt, že text obsahuje pár faktických chyb a místy podivné překlady kánonu.
Začátek se z mě trochu táhnul, rozhodně jsem četla lepší Kingovy knihy (Misery, Zelená míle), ale od jisté doby do bylo velmi napínavé. Rozsah za mě zbytečně dlouhý, jako povídka by se mi to možná líbilo maličko víc, příběh ženy a syna Joe Cambera byl za mě zbytečný. Co ale oceňuji je to, že se King nesnaží za každou cenu končit své knihy happyendem, jeho příběhy se tak stávají mnohem reálnějšími.
Čtivé, svižné, napínavé, nic nepřichází jen tak, všechno vysvětleno, za mě další úžasná detektivka z pera R. Galbraitha!
Skvělá kniha, jako ostatně všechno od Picoultové :), ale na konci mi chybí ještě ta jedna poslední informace!!! :D