bookcase bookcase komentáře u knih

Zahrada tajů Zahrada tajů Anna-Marie Howell

Moc hezký příběh pro čerstvě náctileté o válce, strachu, přátelství s detektivní linkou. Čte se dobře a zaujme nejen cílovou skupinu, ale i dospělé.

25.01.2023

Lepší krev Lepší krev Michael Bennett

Mohla by to být tuctová detektivka s hrdinkou s rodinnými problémy, s rafinovaným zločinem, jakých jsme už četli nespočet. Ale šmrnc a neotřelosti jí dává motiv vražd a taky destinace - Nový Zéland a taky zakomponování maorské kultury a historie.

25.01.2023 4 z 5

Kouzlo všité do šatů Kouzlo všité do šatů Barbara Davis

Tak to byla naprosto úžasná kniha, přestože jsem hned na něco přišla (to se mi úspěšně daří u romantiky, u detektivek se nechytám), vůbec to nevadilo. Nádherný, dojemný příběh, o mnoho procent předčil Poslední měsíční dívku, která také stála za to, takže jsem už teď zvědavá na další knížku autorky.

22.01.2023 5 z 5

Dětská hra Dětská hra Clare Boyd

Tak to byla pecka, nemohla jsem se odtrhnout a kašlala na všechno, dokud jsem nedočetla.

14.01.2023 5 z 5

Poslední rodina v Anglii Poslední rodina v Anglii Matt Haig

Matt Haig oddechovky nepíše, kdo ho zná, tak to ví. :). Pro mě oblíbený autor, umí se lidem a jejich povahovým vlastnostem podívat na zoubek. Nezklamal mě ani tentokrát. Příběh jedné anglické rodiny z pohledu psa je hodně netradiční, ale zajímavé. Bavilo mě to, teď si dávám pozor na naši hafu a přemýšlím, co se jí tak asi honí hlavou a jestli na nás dává pozor. Tahle knížka je nedoceněná a spoustu lidí odradí právě pes, který příběh vypráví, ale nenechte se zmást, je to dobrý psychologický příběh.

13.01.2023 4 z 5

Záhada rukopisu Záhada rukopisu Kirsty Manning

Tak já půjdu proti předchozím komentářům, ve mně Záhada rukopisu zanechala asi největší dojem ze všech tří autorčiných knížek, proč, to netuším, i tu jednu věc jsem tušila už od počátku. Dotkla se mě hodně, příběh Margot a Josephine asi víc než ten Eviin, bylo mi líto všech zmařených nadějí a toho, co se jim dělo. Těším se na další počin Kirsty Manning.

11.01.2023 5 z 5

Vina otců Vina otců Åsa Larsson

Skvělé, hutné, pozvolně plynoucí, přesto napínavé.

09.01.2023 5 z 5

Dvorní dáma Dvorní dáma Cynthia Harrod-Eagles

Dávám si opáčko, opět skvělý díl. Pokaždé najdu něco nového, souvislost nebo informaci, která mi předtím unikla.

09.01.2023 5 z 5

Pohádky z lesa-Co si stromy šeptají Pohádky z lesa-Co si stromy šeptají Lenka Jakešová

Opět skvělé pohádkové vyprávění o životě v lese a o stromech, které nás se synem hodně baví.

04.01.2023 5 z 5

Kocour, který zachraňoval knihy Kocour, který zachraňoval knihy Sósuke Nacukawa

Zajímavá, zvláštní knížka, není konzumní, je třeba si ji vychutnat. Má v sobě hodně podnětných myšlenek.

27.12.2022 4 z 5

Napiš si svůj šťastný konec Napiš si svůj šťastný konec Sarah Jio

Naprosto úžasné, nemělo to chybu. Vše krásně propojené, zapadlo to přesně tam, kam mělo. Pokud milujete knížky, Londýn, Lásku nebeskou a Nothing Hill, užijete si i tohle.

27.12.2022 5 z 5

Lampička Lampička Annet Schaap

Lampičko, holčičko... jsi skvělá, i když ti to nikdo neříká, stejně jako knížka o tobě. Doporučuji všem, nejen dětem.

26.12.2022 5 z 5

Italské léto Italské léto Jennifer Probst

Tohle se autorce povedlo. Nemusím její eroticky laděné příběhy, takže jsem se trochu bála, aby se děj na této vlně nevezl, ale naštěstí ne, bylo to příjemné, oddechové čtení o rodinných vztazích a slunné Itálii.

26.12.2022 4 z 5

Jednoho dne v Londýně Jednoho dne v Londýně Saskia Sarginson

Tak to mi sedlo, přesně podle mého gusta. Londýn, láska, rodina, různá nedorozumění... Moc hezké čtení.

26.12.2022 5 z 5

Krtek v zimě Krtek v zimě Hana Doskočilová

Četli jsme teď o adventu se synem, nestárnoucí příběhy s milým krtkem a jeho kamarády.

20.12.2022 5 z 5

Svátky krásné hvězdy Svátky krásné hvězdy František Kožík

Dala jsem si opakování, moje tradiční čtení pro vánoční čas. Nádherné, milé pohlazení po duši.

19.12.2022 5 z 5

Máma má alzheimera Máma má alzheimera Luboš Hacala

Výborně napsáno, s citem, empatií. Přestože zpracovává těžké téma, je kniha napsána poutavě. Nebojte se a přečtěte si ji.

19.12.2022

Kámen, nůžky, papír Kámen, nůžky, papír Alice Feeney

Pecka! Myslela jsem, že vím/tuším/předpokládám, ale houby, zase se autorce podařil mistrný kousek. Přečtěte si, stojí to za to.

19.12.2022 5 z 5

Navždy v decembri Navždy v decembri Emily Stone

Moc hezký příběh, miluju takový typ knížek, v nichž se hrdinové potkávají jakoby náhodou.

14.12.2022 5 z 5

Poslední velkokněžna Poslední velkokněžna Bryn Turnbull

Skvěle napsaný román, trochu smutný, protože víte, že může skončit jen jediným způsobem. Čtivý pohled do posledních let Romanovců, v popředí stojí dcera Olga a její pohled na celou situaci, v níž se carská rodina nachází.

09.12.2022 5 z 5