bookcase komentáře u knih
Zajímavé názory, čtivé fejetony o každodenních všednostech, kultuře a světě kolem nás.
Úžasné, hořkosladké čtení, nemohla jsem se odtrhnout, téma cestování v čase zpracováno neotřele a přirozeně.
Přesně to, co jsem čekala, to jsem dostala. Dobré jídlo, příjemnou romantiku, pravé skotské počasí a živelné postavy.
Velmi... smutné, křehké, melancholické. Nic pro šťastné a bezstarostné lidi, ocení ten, kdo se v životě potýkal se zármutkem.
Mně se to moc líbilo, hlavně to, jak byla historie naší země zaznamenána v životech několika rodin, které jsou spojené s konkrétním domem. Jen by se mi zamlouvalo, kdyby to bylo delší, ten dům i "jeho" rodiny si to zaslouží. A taky bych uvítala rodokmen rodin, ke konci už jsem si musela připomínat, kdo byl s kým a v jakém vztahu.
Knih o zvířatech je hodně, ale tahle je jedinečná v tom, že přibližuje zvláštnosti z jejich světa, nad kterými stojí za to se zamyslet.
Fascinující pohled do světa virů a bakterií přinese nové poznatky zábavnou formou nejen dětem, ale i dospělým.
Jedna z mých nejoblíbenějších knížek, miluju tu ponurost, větrná vřesoviště i celkovou atmosféru, byť hrdinové jsou hrozně nešťastní a plní nenávisti i smutku. Emoce pracují naplno.
Třetí příběh oblíbené plyšové lišky je zábavný, plný dortíků a čokolády. Chyběly nám ilustrace Báry Buchalové, jsme se synem v tomhle dost konzervy a předchozí dvě knížky byly s jejími obrázky naprosto úžasné. Ale i tak jsme si čtení užili, přestože dort se dělal už podruhé, tady by to chtělo obměnu.
Krásný příběh, možná ne nejlepší, co Lucinda Riley napsala, ale má atmosféru. Alex a jeho deník top, konec vybroušený.
Úžasné. Kathryn Hughesová je jednou z těch autorek, které nikdy nezklamou a pokaždé překvapí.
Další autorčina knížka, další pecka. Neváhejte a čtěte, stojí za to.
Není to špatný příběh, jen jsme se nepotkali ve správný čas.
Četla jsem, četla a četla, brečela u toho, nedalo se odtrhnout. Velmi silné a dojemné čtení.
Skvělé, líbilo se mi to, ráda jsem se seznámila s životem našinců v naprosto odlišné kultuře. Jen bych ocenila popisky k fotkám.
Naprosto úžasné, taky doporučuju. Zdánlivě banální střípky ze života staré paní, která je zcela oddaná své rodině. Dojemné i smutné čtení
Jako milovnice Londýna jsem si užila popisky britské metropole, bavily mě české hlášky dětí, které hlavní hrdinka v Londýně hlídala.
Famózní, jako vše od této autorky. Nemám slov a díky za to, že se mám dobře.