Bookgirl Bookgirl komentáře u knih

Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

Zase jednou mě knížka absolutně dostala a citově rozházela. Bylo to naprosto úžasné, neuvěřitelně roztomilé a neskutečně citlivě a realisticky napsané. Postavy byly skvělé stejně jako příběh, který byl v podstatě úplně jednoduchý, ale neuvěřitelně strhující, takže se mi zase nedařilo odlepit oči od knihy. Ke konci knihy jsem prodělala několik infarktů nejvyššího stupně a poslední stránky beznadějně probrečela. Ještě teď mám husí kůži z toho, jak to bylo dobré. Takže ano. Opět zase jednou nemám slov.

12.09.2018 5 z 5

Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Tohle bylo tak hrozně hezké a smutné. Já ani nevím, co k tomu říct, ale z toho konce se pořád vzpamatovávám. Jinak všechny postavy byly rozhodně zajímavé a sympatické. Přečetla jsem to jedním dechem a rozhodně to nebyla žádná "laciná" romanťárna. Takže pokud si chcete u knížky odpočinout, zasmát se a i si pobrečet, tak doporučuji všemi deseti♥

24.11.2018 5 z 5

Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Uuuuužasná kniha miluju celou sérii. Určitě doporučuji k přečtení. Štve mě jen že není nekonečná.
Není co vytknout.

02.09.2016 5 z 5

Siréna Siréna Kiera Cass

Úžasná knížka, přečtená jedním dechem. Okamžitě jsem se sžila s Kahlen a i ostatní postavy mi byly opravdu sympatické. Navíc to byla jedna z opravdu málo knížek, u kterých jsem se rozbrečela. Jako bonus, má kniha snad nejúžasnější obálku, jakou jsem kdy viděla.

Určitě moc moc moc doporučuji!!!!

19.02.2017 5 z 5

Nedej se Nedej se Rainbow Rowell

Další skvělá LGBT knížka, která ale pro změnu nebyla jen o LGBT. Opravdu jsem se při jejím čtení bavila. Rozesmívalo mě snad všechno od vtipných hlášek postav až po samotná kouzla. Celé to bylo jako nějaká fanfikce (což je vlastně účel hah). Přišlo mi to vlastně jako parodie na knížku a musím říct, že velmi zdařilá parodie. Líbilo se mi střídání pohledů a obecně všechny postavy mi přišly zajímavé. Celková zápletka byla fajn, chytlavá, ne nijak náročná a konec byl napínavý a vlastně mě i dojal. Každopádně jsem knihu přečetla jedním dechem a splnila se všechna má očekávání. Doporučuji a určitě budu zase někdy číst znovu.♥

20.09.2018 5 z 5

Tisíc polibků Tisíc polibků Tillie Cole

"Měsíční paprsky v srdci a v úsměvu slunce"

Tisíc polibků byla úžasná knížka. Rozbrečela mě, rozesmála a tak trochu změnila můj pohled na svět. Díky ní se teď snažím víc si život užívat. Jsem ráda, že nebyla tlustší, protože některé věci se lehce opakovaly a příběh byl poměrně jednoduchý. Přesto to bylo skvělé čtení a určitě doporučuji.

01.10.2017 5 z 5

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Panebože to je tak skvělá knížka! Měla jsem ji přečtenou v rekordním čase a četla jsem ji úplně všude. Teď když jsem ji dočetla, mi neuvěřitelně schází a mám pořád hrozně prázdný pocit. Hrozně se mi líbily všechny nové postavy. Tohle je opravdu jedna z nejlepších knížek, co jsem kdy četla a mučí mě představa, že mám čekat tak dlouho, než přeloží další díl!

24.05.2017 5 z 5

Uvnitř mé hlavy Uvnitř mé hlavy Francesca Zappia

Úžasná kniha. Sympatické postavy i romantická zápletka. Bylo to moc zajímavé a s Alex jsem všechno doslova prožívala. (SPOILER- To s Charlie mě vážně docela ranilo.) Přečetla jsem za ani ne dva dny a četla jsem i v hodinách. ( Což v jednom případě nemělo úplně pozitivní dopad. A to jsem si myslela, že jsem v tom mistr.) Nicméně kniha určitě stála za koupi i přečtení. Doporučuji!!!

08.10.2017 5 z 5

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Tahle kniha byla rozhodně jedna z nejlepších, co jsem četla!!! Po několika stránkách jsem se do ní zamilovala a přečetla jsem ji jedním dechem. Určitě ji všem vřele doporučuji!

19.01.2017 5 z 5

Dvůr mrazu a hvězd Dvůr mrazu a hvězd Sarah J. Maas

Samozřejmě to bylo jako každá knížka od Sarah......úžasné. Bylo to čtivé, vtipné a četlo se to doslova samo. Samozřejmě se tam neodehrála žádná velká akce, zápletka nebo napětí, ale to myslím ani nikdo neočekával. Je to úžasná příležitost strávit trochu času s našimi oblíbenými postavami a jejich každodenními starostmi. Jelikož 3. díl skončil poměrně otevřeně, já jsem čekala alespoň nějaké dořešení nezodpovězených otázek a situací. To se bohužel moc nekonalo a pravděpodobně se vše dozvíme v dalších dílech. Každopádně i tak jsem si čtení jako vždycky neuvěřitelně užila, byly tam zajímavé informace a Sarah nám i postavám dala trochu času na vzpamatování se z války a skvěle si připravila půdu pro další knížky. Musím říct, že už se nemůžu dočkat!

06.11.2018 5 z 5

Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

Jako vždycky skvělá práce Sarah! Sice to není taková pecka jako zbytek série, ale všechny povídky mě moc bavily. Obzvlášť třetí samozřejmě. Konec za mě HODNĚ emotivní. Dlouho jsem se odhodlávala ho přečíst.

21.01.2018 5 z 5

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Z prvního dílu knihy, jsem nebyla tak nadšená jako z Dvora trnů a růží, přesto se mi však moc líbil. Sarah J. Maas je moje nejoblíbenější autorka a přestože jsem si dávala na čas, koupila jsem si i druhý díl. Bylo to absolutně boží čtení, které jen potvrdilo moji lásku k Sarah a znásobilo všechny skvělé vlastnosti této série, které jsem viděla v prvním dílu. Opět spousta napětí, romantiky a navíc je Celeana hrozně originální hlavní hrdinka, která mě neustále neskutečně baví. Po přečtení druhého dílu se série rozhodně zařadila na moji špičku a co nejdříve si koupím další díl. Možná se mi stále líbí Dvůr trnů a růží o malilinko víc, což je ale nejspíš způsobené jen tím, že je kniha čtivěji napsaná a rychleji se čte. Zápletka byla prostě úžasná. Vřele doporučuji!!!!!!!

17.10.2017 5 z 5

Bez srdce Bez srdce Marissa Meyer

Hned jak jsem knížku uviděla, bylo mi jasné, že si ji musím přečíst. Miluju knížky s tématem říše divů a tohle bylo něco! Věděla jsem, že to skončí špatně, ale stejně jsem dočítala se slzami v očích a měla jsem chuť dát knize tak 1 hvězdičku. To by ovšem bylo krajně nefér, protože byla skvěle napsaná a opravdu mě přinutila se smát i brečet. Byla úžasná a kdyby nedopadla tak jak dopadla, myslím že by ani neměla to svoje kouzlo.

08.07.2017 5 z 5

Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Aristokratka a vlna zločinnosti na zámku Kostka Evžen Boček

Za mě určitě slabší než ostatní díly. Chyběly mi postavy z minulých knih, které se tam moc nevyskytovaly, ale pobavila a odpočinula jsem si.

25.02.2019 3 z 5

Strážci příběhů Strážci příběhů Mechthild Gläser

Tak tahle knížka mě absolutně dostala! Byla napínavá a neuvěřitelně rychle se četla. Úplně jsem se do ní zamilovala a přečetla ji jedním dechem. Svým způsobem byla originální, i když mi z nějakého důvodu přišla hrozně podobná jako Rudá jako rubín.
K přečtení určitě doporučuji!

27.03.2017 5 z 5

Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kiera Cass

Knížka se mi moc líbila. Miluju Selekci a bylo nádherné si ji přečíst z více pohledů. Kniha byla prostě dalším vynikajícím dílem autorky. Není co vytknout.

19.01.2017 5 z 5

Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Je pravda, že kniha je opravdu tenká a mohla být spojena s předchozím dílem, protože spíše než další díl je to pokračování příběhu z minulého dílu, ale jinak mě to pořád opravdu baví a ačkoliv se vtipy někdy opakují, celé mě to pořád nepřestává rozesmívat nahlas a objevují se nám tu nové neotřelé situace. Těším se na další díl.

03.01.2019 5 z 5

Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Na pokračování jsem se vrhla při první příležitosti a nemohla jsem se dočkat. Občasné nezdaření nějaké akce bylo fajn a postavám jenom přidávalo na uvěřitelnosti. Měli jsme opět možnost lépe nahlédnout do minulosti hrdinů, které jsem si v průběhu knihy zamilovala ještě víc (pokud to vůbec bylo možné). Kniha byla opět neuvěřitelně návyková a vtáhla mě do děje. Konec byl absolutně epický a musím říct, že jsem se smála ale i brečela. Všechna romantika v obou knížkách byla naprosto boží a já zase nemám co vytknout.
Žádný slzy, žádnej funus♥

20.08.2018 5 z 5

Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Ani nevím, jak mám slovy vyjádřit to co mě svírá a honí se mi hlavou po přečtení knihy. Knihy jsem vždycky silně prožívala, ale snad žádným jsem nepropadla tolik, jako těm od Sarah.Tato knížka byla další naprosto úžasný zážitek. Aelin ani Jeřáb mě rozhodně nenudili a oblíbila jsem si Fenryse. Mám moc ráda i Elide, ale upřímně nechápu, proč toho všichni tolik nadělali okolo příběhu s ní a Lorcanem, protože mě popravdě moc nebavil. Dokonce těm dvěma spolu ani moc nefandím. (Prosím nezastřelte mě) Ale ani Lorcan mi jako postava není nesympatický. Manon byla v této knize taky úžasná. Moc se mi líbilo oživení postav z Krvavého ostří. (Vždycky jsem doufala,že se v příběhu znovu objeví Ansel) A teď k tomu konci, který mě stejně jako ostatní rozsekal a u kterého jsem měla slzy na krajíčku a uvažovala o sebevraždě.(Pak jsem usoudila, že v takovém případě bych se dalšího dílu nedočkala nikdy hah) Bylo to strašné a moje srdce krvácelo lámalo se a hořelo. Po dočtení a opakovaných úvahách jsem ale dospěla k tomu, že to vlastně nevypadá tak beznadějně, jak to vypadá. Jeřáb Aelin samozřejmě najde, protože jinak to nejde! V Terrasenu zatím bude všechno klapat díky Lysandře a vojsku, které Aelin shromáždila. Sarah prostě zařídila, že závěrečný díl bude opět pěkně dlouhý a komplikovaný. Vlastně by to bez toho bylo moc jednoduché a já jsem zápletku očekávala. Nicméně zrovna takhle to skončit nemuselo....... Taky už se celkem těším na Chaola, (radši bych samozřejmě měla hned další díl) protože mi docela chybí.

20.01.2018 5 z 5

Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

U této knihy jsem brečela, smála se, křičela a byla štěstím bez sebe. Nemohla jsem ji odložit a přečetla jsem ji skutečně rychle. Zamilovala jsem si Lysandru a Jeřába zbožňuju čím dál tím víc. Mám pořád depresi, že jsem to už dočetla a nemůžu se dočkat na další díl!

29.12.2017 5 z 5